Το Los Angeles είναι ένα πονηρό μέρος, είναι εύκολο να πέσεις σε σφάλματα, εάν βγαίνεις με τους λάθους ανθρώπους, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι αυτό θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με την καλλιτεχνική σκηνή... ©Jillian Evelyn
Εικαστικά

Τα γυμνά πορτρέτα της Jillian Evelyn

Μια νεαρή ζωγράφος από το Λος Άντζελες παρουσιάζει τους πίνακές της στο LIFO.gr

Η Jillian Evelyn είναι μια νέα ζωγράφος που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην καλλιτεχνική σκηνή του Los Angeles. Στους πίνακές της πρωταγωνιστούν τις περισσότερες φορές γυμνές γυναίκες.

 

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει ασπρόμαυρες φιγούρες αλλά μετά την προτροπή ενός φίλου της πρόσθεσε χρώμα. Η μεγαλύτερη της επιρροή είναι η ζωγράφος Frida Kahlo. Ας ακούσουμε τι έχει να πει στο LIFO.gr.

 

— Πες μας λίγα πράγματα για εσένα και το οικογενειακό σου background

Μεγάλωσα στο Michigan με τους τρεις μεγαλύτερους αδερφούς μου και τους γονείς μου. Παρακολούθησα τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Detroit και ειδικεύτηκα στην εικονογράφηση στο πανεπιστήμιο του Michigan.

 

Μετά το κολέγιο μετακόμισα στη Βοστόνη όπου ξεκίνησα την καριέρα μου στον σχεδιασμό υποδημάτων. Δούλευα σε αυτό μέχρι πέρσι, όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ στη ζωγραφική.

 

— Ποια είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία;

Έχω τόσες πολλές! Οι περισσότερες περιλαμβάνουν το κολύμπι σε λίμνες. Μεγάλωσα εξερευνώντας με τους αδερφούς μου τα δάση.

 

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να είναι σε θέση να δημιουργούν εικόνες με το μυαλό τους και να σχετίζονται με τον πόνο των άλλων.

 

— Γιατί έγινες καλλιτέχνης;

Σχεδιάζω όλη μου την ζωή. Όπως μου έχει πει η μητέρα μου, πάντα κάτι υπήρχε που σχεδίαζα, ήταν κάτι που προήλθε φυσικά.

 

©Jillian Evelyn

 

— Πιστεύεις ότι ένας καλλιτέχνης έχει υποχρέωση στην κοινωνία;

Όχι, αλλά πιστεύω ότι είναι ωφέλιμο να μοιράζεσαι τις απόψεις σου ή τα συναισθήματα σου. Όταν η τέχνη σου βασίζεται στην ειλικρίνεια δίνεις την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους.

 

— Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες και με ποιον τρόπο σε έχουν επηρεάσει;

Πιστεύω η Frida Kahlo, όχι απαραίτητα οπτικά, όμως σέβομαι απόλυτα το πόσο ωμή ήταν με τα συναισθήματά της, εκφράζοντας τον πόνο της μέσα από τη δουλειά της.

 

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να είναι σε θέση να δημιουργούν εικόνες με το μυαλό τους και να σχετίζονται με τον πόνο των άλλων. Ήταν μια συναισθηματική γυναίκα και δεν επέτρεψε στους άλλους να της κλείσουν τη φωνή, τη σέβομαι τόσο πολύ.

 

— Ποια είναι η γνώμη σου για την καλλιτεχνική σκηνή του Los Angeles;

Μου αρέσει η καλλιτεχνική σκηνή του LA. Έχω κάνει τόσους πολλούς φίλους και διασυνδέσεις από τη μέρα που ξεκίνησα να ζω και να δουλεύω εδώ.

 

Το Los Angeles είναι ένα πονηρό μέρος, είναι εύκολο να πέσεις σε σφάλματα, εάν βγαίνεις με τους λάθους ανθρώπους, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι αυτό θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με την καλλιτεχνική σκηνή. Οι άνθρωποι που έχω συναντήσει είναι ευγενικοί και υποστηρικτικοί.

 

©Jillian Evelyn

 

©Jillian Evelyn

 

— Θα χαρακτήριζες την δουλειά σου φεμινιστική;

Ναι, διότι ταυτίζομαι με τις γυναίκες και ζωγραφίζω τις εμπειρίες μου.

 

— Ποιοι είναι οι ήρωες σου;

Pattie Smith, Margaret Killgallen και Frida Kahlo.

 

 

©Jillian Evelyn

 

— Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα επόμενα χρόνια έχω κλείσει shows σε γκαλερί και θα δημιουργήσω murals. Τώρα η προτεραιότητά μου είναι να επικεντρωθώ στο να βελτιωθώ ως καλλιτέχνης και να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που βάζω στον εαυτό μου, αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλά που θέλω να μάθω.

 

—Θα μπορούσες να μας στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς πολύ;

 

O σκύλος μου Olie

 

Όλες οι φωτογραφίες δόθηκαν στο LIFO.gr από την Jillian Evelyn για αποκλειστική χρήση. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση τους χωρίς την άδειά της.

 

Info

Jillian Evelyn 

Instagram

 

 

Εικαστικά
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια