Το έργο του ΙΝΟ συμβολίζει την ανθρώπινη δύναμη, ένα όπλο που είναι έτοιμο να εκραγεί.
Street art

Ο ΙΝΟ μόλις έφτιαξε έναν Άτλαντα «βομβιστή» στην Πολωνία

Το νέο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη δημιουργήθηκε για το Urban Forms στο Λοντζ και συμβολίζει την ανθρώπινη δύναμη

Το Urban Forms στο Λοντζ της Πολωνίας είναι από τα πρώτα πρότζεκτ με τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που βοήθησε βοήθησε πολύ να διαδοθεί η μορφή αυτής της τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα από μεγάλα ονόματα όπως οι Os Gemeos, Aryz, Etam Crew, Daleast, Roa κ.ά.

 

Το πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το 2009 είχε σκοπό να φέρει την κουλτούρα στην πόλη και να στηρίξει και να προωθήσει ανεξάρτητους καλλιτέχνες από κάθε μέρος του κόσμου. Πριν από λίγες μέρες ο Αθηναίος καλλιτέχνης INO ήταν καλεσμένος του Fundacja Urban Forms για να φτιάξει ένα έργο μεγάλης κλίμακας στη γειτονιά Stare Baluty.

 

Το έργο που έφτιαξε ήταν μια τεράστια φιγούρα του Άτλαντα που κρατάει μια βόμβα στη θέση της υδρογείου. Στην ελληνική μυθολογία ο Άτλαντας ήταν Τιτάνας που καταδίκασε ο Δίας να κρατάει για πάντα στις πλάτες του τον ουρανό.

 

Στην ελληνική μυθολογία ο Άτλαντας ήταν Τιτάνας που καταδίκασε ο Δίας να κρατάει για πάντα στις πλάτες του τον ουρανό.

 

Το έργο του ΙΝΟ συμβολίζει την ανθρώπινη δύναμη, ένα όπλο που είναι έτοιμο να εκραγεί. Βέβαια, ο κάθε θεατής μπορεί να δώσει στον «Βομβιστή» που είναι φτιαγμένος με το γνώριμο στυλ του ΙΝΟ, με το γκρίζο και το γαλάζιο να κυριαρχούν, τη δική του ερμηνεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info

Instagram: @inoexpo

www.ino.net

http://www.urbanforms.org

Εικαστικά
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια