Αγαπητοί συμπολίτες, όσο σίγουροι κι αν είστε για τα σκυλάκια σας μην τα αφήνετε να τριγυρίζουν χωρίς λουρί στην πόλη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει.
Αθήνα

Η είσοδος στα λεωφορεία, οι τουαλέτες στην Ομόνοια και τα κατοικίδια χωρίς λουράκι

Όλα όσα μας ενοχλούν και πρέπει να αλλάξουν στην Αθήνα

1

Κατοικίδιοι σκύλοι χωρίς λουρί.

Αγαπητοί συμπολίτες, όσο σίγουροι κι αν είστε για τα σκυλάκια ας, όσο τσεκαρισμένα και αν τα έχετε ως προς την επιθετική τους συμπεριφορά, μην τα αφήνετε να τριγυρίζουν χωρίς λουρί στην πόλη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Έτσι κι εμένα μου επιτέθηκε προχθές στο κέντρο της Αθήνας ένα πανέμορφο λαμπραντόρ, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς καν να το προσεγγίσω. Η ιδιοκτήτριά του ούτε τότε πτοήθηκε ώστε να του περάσει το λουρί. Απλώς του θύμωσε βαριεστημένα, πολύ σίγουρη για όλα. Εγώ, πάλι, έντρομος από τη μια και θυμωμένος από την άλλη, κυρίως γιατί ήξερα ότι αν τολμούσα να ξεστομίσω έστω και κάτι ελάχιστο, θα άρχιζε το κήρυγμα περί ζωοφιλίας...


2

Άνοιγμα θυρών στα λεωφορεία.

Δεν φαίνεται να εφαρμόζεται στο κέντρο της Αθήνας ο νόμος που θεσπίστηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου...Φωτο: ΑΠΕ/ Γιάννης Κελεσίδης

 

Δεν φαίνεται να εφαρμόζεται στο κέντρο της Αθήνας ο νόμος που θεσπίστηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με τον οποίο οι πόρτες εισόδου στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πρόκειται να ανοίγουν μόνο από μπροστά. Τουναντίον, οι περισσότεροι οδηγοί τις ανοίγουν. Το φαινόμενο εντείνεται κυρίως σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα το απόγευμα, όταν οι επιβάτες που περιμένουν λεωφορείο στις στάσεις είναι πάρα πολλοί.


3

Τουαλέτες στην Ομόνοια.

Οι θεοβρόμικες τουαλέτες που στήθηκαν στην πιο κεντρική πλατεία της Ελλάδας. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Στην πιο κεντρική πλατεία της Ελλάδας, και μάλιστα σε κεντρικότατο σημείο αυτής, όχι σε κάποια γωνιά, στήθηκαν τεράστιες λυόμενες τουαλέτες και παραδίπλα κάποιες χημικές. Θεοβρόμικες, με τα λύματα να στάζουν από κάτω, ενώ κατά την επίσκεψη του φωτογράφου μας διαπιστώσαμε ότι βαποράκια κρύβουν εκεί το εμπόρευμά τους, το οποίο πλασάρουν απροκάλυπτα σε όσους κρίνουν ότι μπορεί να ενδιαφέρονται. Μια ρυπαρή, γελοία ασχήμια.

1 Σχόλια
βλαχάκι (το) 3.10.2018 | 09:42
"φαίνεται να εφαρμόζεται στο κέντρο της Αθήνας ο νόμος που θεσπίστηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με τον οποίο οι πόρτες εισόδου στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πρόκειται να ανοίγουν μόνο από μπροστά. Τουναντίον, οι περισσότεροι οδηγοί τις ανοίγουν. Το φαινόμενο εντείνεται κυρίως σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα το απόγευμα, όταν οι επιβάτες που περιμένουν λεωφορείο στις στάσεις είναι πάρα πολλοί".

Και πάρα πολύ καλά κάνει που δεν εφαρμόζεται από όλους τους οδηγούς …έτσι φαίνεται ότι υπάρχει -ακόμη- στοιχειώδης ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Αυτήν τη στιγμή δεν ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οι επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ να επιβιβάζονται από την μπροστινή πόρτα. Το μόνο που κάνει αυτό το απόλυτα βλακώδες μέτρο είναι να: i. καθυστερεί την επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών, ii. δημιουργεί ανομοιόμορφη φόρτωση των οχημάτων, προς το έμπροσθεν κομμάτι, που δυσχεραίνει και τον οδηγό (αφού υπάρχει συγκέντρωση επιβατών περί του κουβουκλίου του) και φυσικά τους επιβάτες, που θα μπορούσαν πιο άνετα να διαχυθούν καθ΄ όλο το μήκος του οχήματος και δη του αρθρωτού.
Επίσης δημιουργούνται βλακώδεις εντάσεις.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια