«Ραλίστες» ποδηλάτες που κατεβαίνουν από την Ακρόπολη, περνούν σφήνα ανάμεσα στους πεζούς, πολλές φορές, μάλιστα, χωρίς φώτα.
Πληγές της Αθήνας

Οι μπάρες του μετρό και οι «ραλίστες» ποδηλάτες της Αρεοπαγίτου

Όλα όσα μας ενοχλούν και πρέπει να αλλάξουν στην Αθήνα

-

1.

Ποδήλατα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Αν δεν έχετε δει ποτέ από κοντά αγώνα δρόμου ποδηλάτων στη ζωή σας, αρκεί να κάνετε μια βόλτα το βράδυ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. «Ραλίστες» ποδηλάτες που κατεβαίνουν από την Ακρόπολη, περνούν σφήνα ανάμεσα στους πεζούς, πολλές φορές, μάλιστα, χωρίς φώτα, όταν όλα γύρω είναι σκοτεινά. Αλίμονο σε όποιον κάνει μια απότομη κίνηση ή σκύψει να πιάσει κάτι που του έπεσε.

 

2.

Μπάρες στο μετρό

Aρκετοί είναι οι επιβάτες που ακόμα και σήμερα καταφέρνουν να μετακινούνται δωρεάν. Φωτο: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

 

Μπορεί οι μπάρες στους σταθμούς του μετρό να λειτουργούν κανονικά εδώ και μερικούς μήνες, αρκετοί όμως είναι οι επιβάτες που ακόμα και σήμερα καταφέρνουν να μετακινούνται δωρεάν, περνώντας ακριβώς πίσω από τους επιβάτες που χτυπούν την κάρτα τους ή το εισιτήριό τους. Το φαινόμενο εντείνεται τις ώρες αιχμής, όταν οι μπάρες δεν κλείνουν σχεδόν ποτέ εξαιτίας της συνεχούς ροής επιβατών.

 

3.

Διαβάσεις που δεν προσέχει κανείς

Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που σταματούν για να περάσουν οι πεζοί.

 

Στην αρχή της Καραγιώργη Σερβίας υπάρχει μια τύποις διάβαση πεζών, καθώς ως διάβαση λειτουργεί μόνο όταν δεν περνούν από πάνω της αυτοκίνητα που κατεβαίνουν από τη Βουλή. Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που σταματούν για να περάσουν οι πεζοί, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν αμέριμνοι, με μερικούς, μάλιστα, να κορνάρουν μόνο όταν κάποιος επιχειρεί να διασχίσει τη διάβαση.

 

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο loveathens@lifo.gr

 

Αθήνα
3 Σχόλια
Double Helix 12.10.2018 | 12:04
Η μπάρες του μετρό δεν είναι ακριβώς πρόβλημα, πρόβλημα είναι οι θρασύτατοι επιβάτες που με πρόσχημα την "ελεύθερη μετακίνηση" προσκολλάνε στον μπροστά τους σε σημείο που κάποιος θα μπορούσε να το λάβει ως σεξουαλική παρενόχληση. Πολύ φοβάμαι ότι τσάμπα μπήκανε και ότι θα χρειαστεί αργά η γρήγορα να υπάρχει ελεγκτής ακριβώς μετά από τις μπάρες.

Όσον αφορά τους ποδηλάτες είναι χρόνιο πρόβλημα, δυστυχώς η λύση θα δοθεί δικαστικά σε περίπτωση ατυχήματος.
avatar
tzatziki 12.10.2018 | 15:16
Ακριβώς μετά από τις μπάρες (βγαίνοντας απ'αυτές δηλαδή) θεωρείται ζώνη ελεύθερης μετακίνησης και δεν υπάρχει δικαίωμα ελέγχου.
Takis Papas 12.10.2018 | 13:15
Φταίμε και ως πεζοί. Εγώ στις διαβάσεις προχωράω (με προσοχή βεβαίως) όταν ο οδηγηγούν σχετικά αργά.
Έχω δει Έλληνες να περιμένουν υπομονετικά σε διάβαση όταν το αυτοκίνητο είναι 200 μετρα μακριά ακόμα. Χρειάζεται να διεκδικούμε.
Παρατηρείστε στις διαβάσεις εξω απ το αεροδρόμιο, πώς περνάνε οι ξένοι και πως όλοι οι Έλληνες και οι ταξιτζήδες τις σέβονται.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια