Οι δράσεις απευθύνονται στους επισκέπτες της περιοχής αλλά και σε συγκεκριμένες ομάδες, με τις οποίες δουλεύουν σε βιωματικά κυρίως εργαστήρια.
Αθήνα

Η ομάδα Αστικά Μοτίβα μας καλεί σε μια ιδιαίτερη χαρτογράφηση της πλατείας Θεάτρου

Η γραφίστρια και μέλος της ομάδας Δήμητρα Βασιλάκου εξηγεί πώς, με άξονα τη συγκεκριμένη γειτονιά, πειραματίζονται στην τέχνη του design

Μια νέα αστική ομάδα με βάση την ιστορική πλατεία Θεάτρου θέλει να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και με άξονα τη συγκεκριμένη γειτονιά μάς καλεί να πειραματιστούμε πάνω σε νέους τρόπους αντίληψης και προώθησης της τέχνης και του design.

 

Το μέλος της ομάδας Δήμητρα Βασιλάκου μας μιλάει για όλα όσα θέλουν να επιτύχουν και για την επόμενη δράση τους την Παρασκευή 7/12, σε συνεργασία με το project City Print.


— Tι είναι τα Αστικά Μοτίβα;

Τα Αστικά Μοτίβα/urban motifs lab είναι σύμπραξη τριών ομάδων. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πρόσκλησης του προγράμματος ΠΟΛΗ2, που υλοποιείται από το This is Athens του Δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα της δράσης «Κατάστημα στο κέντρο / πλατεία Θεάτρου» με στόχο την αξιοποίηση της συμβολικής σημασίας της πλατείας. Αποτελούνται από τις Δήμητρα Βασιλάκου και Αλίκη Κακουλίδου (γραφίστριες/Metoo Communication Design), Χαρίκλεια Χάρη (αρχιτέκτονα/Microgeographies) και Παναγιώτη Λυμπερέα (οικονομολόγο/Textiles & Clothing Design Lab).

 

Ο χώρος των Αστικών Μοτίβων στην οδό Διπλάρη 5 λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως μια πειραματική εμπορική πλατφόρμα ανάδειξης και πώλησης νέων πολιτιστικών αντικειμένων, αλλά και ως ένας τόπος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.


— Ποιος είναι ο στόχος σας;

Θα θέλαμε να δημιουργηθούν νέες συνέργειες, τόσο για την ομάδα μας όσο και για την ίδια την πλατεία Θεάτρου. Οι δράσεις μας απευθύνονται στους επισκέπτες της περιοχής αλλά και σε συγκεκριμένες ομάδες, με τις οποίες θα δουλεύουμε σε βιωματικά κυρίως εργαστήρια. Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά και να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα συνεργασιών.

 

Για να πετύχουμε τα παραπάνω, σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τοπικές επιχειρήσεις, να συστήσουμε ένα πολυπολιτισμικό δίκτυο συνεργατών αλλά και να πειραματιστούμε πάνω σε νέους τρόπους αντίληψης και προώθησης της τέχνης και του design.


— Πείτε μας δυο λόγια για το νέο workshop την ερχόμενη Παρασκευή 7/12.

Το workshop θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο των Αστικών Μοτίβων με την παρουσίαση των έργων και των δράσεων του πρότζεκτ από την Ήρα Σπαγαδώρου και τον Γιάννη Καρλόπουλο, θα συνεχιστεί με την έρευνα της πλατείας Θεάτρου και της ευρύτερης περιοχής και μετά θα ξεκινήσει η αποτύπωση. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν από ένα έκτυπο.

 

Ο χώρος των Αστικών Μοτίβων στην οδό Διπλάρη 5 λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως μια πειραματική εμπορική πλατφόρμα ανάδειξης και πώλησης νέων πολιτιστικών αντικειμένων, αλλά και ως ένας τόπος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

 

 

Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά και να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα συνεργασιών.

 

 

 

 

Info:

www.facebook.com/urbanmotifslab

Αθήνα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια