4 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν
Βιβλίο

4 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν

Επιλογές από τη νέα εκδοτική κίνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κλαρίσε Λισπέκτορ

Οικογενειακοί Δεσμοί

Μτφρ.: Μάριος Χατζηπροκοπίου

Εκδόσεις Αντίποδες

Σελ.: 160

 

Στην πιο δημοφιλή συλλογή διηγημάτων της Κλαρίσε Λισπέκτορ, οι ήρωες, πλάσματα που ζουν απλές καθημερινές ζωές, με αφορμή γεγονότα φαινομενικά ασήμαντα, βιώνουν μια στιγμή κρίσης, που το σημάδι της είναι η έντονη απόλαυση με την οποία κοιτούν ξαφνικά τα πράγματα, η χαρά και η οδύνη που αντλούν από αυτά.

 

Rudyard Kipling

Κιμ

Μτφρ.: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 456

 

Ο Κίπλινγκ δεν έκρυβε τη συμπάθειά του για τα παιδιά και τους παράνομους. Επίσης, εκφράζει μια εντυπωσιακή ανεξιθρησκία στο μεγάλο φάσμα θρησκειών που συναντά στην Ινδία. Οι χαρακτήρες περιγράφονται ολοζώντανοι στον καθρέφτη της εποχής της αποικιοκρατίας. Αλλά το μεγαλείο του βιβλίου βρίσκεται κυρίως στο πανόραμα του αγγλοϊνδικού τρόπου ζωής στα τέλη του 19ου αιώνα.


Tara Westover

Μορφωμένη

Μτφρ.: Μαρία Φακίνου

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 520

 

Η Γουέστοβερ δημιούργησε μια παγκόσμια και εμπνευσμένη ιστορία –τη δική της ιστορία– για τη μόρφωση και τη δύναμή της να δίνει νέα ματιά και προοπτικές στη ζωή μας, γεμίζοντάς μας με θέληση για διαρκή εξέλιξη.

 

Άμος Οζ

Μεταξύ φίλων

Μτφρ.: Μάγκυ Κοέν

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 176

 

Μια θαυμάσια συλλογή από οκτώ αλληλένδετες ιστορίες που εκτυλίσσονται στο επινοημένο κιμπούτς Ικάτ και σκιαγραφούν με λεπτεπίλεπτη ακρίβεια χαρακτήρες γυναικών και ανδρών, οι οποίοι δεν παύουν να ονειρεύονται αλλά και να βιώνουν επώδυνα προσωπικά δράματα στη σκιά ενός από τα σημαντικότερα συλλογικά οράματα που γνώρισε ο εικοστός αιώνας.

Βιβλίο