Ο Ουίλιαμ Κάρλος Ουίλιαμς αφηγείται ιστορίες με τρόπο μοναδικό.
Βιβλίο

«Ιστορίες ενός γιατρού»: Σπάνιος William Carlos Williams σε νέα έκδοση

Δεκατρείς από τις ιστορίες του Ουίλιαμς, ανθολογημένες από τον Robert Coles, έξι ποιήματα και ένα κεφάλαιο από την αυτοβιογραφία του.

Ο Ουίλιαμ Κάρλος Ουίλιαμς μπορεί να έχει μεταφραστεί ελάχιστα στα ελληνικά, αλλά είναι ένας σπουδαίος ποιητής και συγγραφέας που αφηγείται ιστορίες με τρόπο μοναδικό.

 

Μοναδικό είναι επίσης το βιβλίο του Ιστορίες ενός γιατρού, ανθολογημένες από τον Robert Coles (Αρμός), στο οποίο ξεδιπλώνει με μεγάλη συγγραφική μαεστρία την ταυτόχρονη ευαισθησία και σκληρότητα της ιατρικής στις φτωχές εργατικές κοινότητες της Αμερικής και μας αποκαλύπτει την εικόνα μιας πλευράς της χώρας του αποκλεισμένης από το αμερικανικό όνειρο.

 

Οι «Ιστορίες ενός γιατρού» αποτελούνται από δεκατρείς από τις ιστορίες του Ουίλιαμς (τις εμπειρίες του ως γιατρού), έξι ποιήματα και ένα κεφάλαιο από την αυτοβιογραφία του, που συνδέει τους κόσμους της ιατρικής και της λογοτεχνίας, μια εισαγωγή του Robert Coles και μια τελευταία σημείωση του γιου του Ουίλιαμ για τον διάσημο πατέρα του.

 

Οι Ιστορίες ενός γιατρού αποτελούνται από δεκατρείς από τις ιστορίες του Ουίλιαμς (τις εμπειρίες του ως γιατρού), έξι ποιήματα και ένα κεφάλαιο από την αυτοβιογραφία του, που συνδέει τους κόσμους της ιατρικής και της λογοτεχνίας, μια εισαγωγή του Robert Coles και μια τελευταία σημείωση του γιου του Ουίλιαμ για τον διάσημο πατέρα του.

 

Πέρα από υψηλή λογοτεχνία, οι Ιστορίες ενός γιατρού είναι μια μαρτυρία γραμμένη από έναν γιατρό που νοιαζόταν για τους ανθρώπους και ήξερε να διακρίνει όλες τις αποχρώσεις της ανθρωπιάς, των αντοχών και των ορίων τους στον εαυτό του και στους άλλους. Χωρίς διακρίσεις και χωρίς υποκρισίες.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Το νέο τεύχος της LIFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ

Βιβλίο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια