Ξεκίνησε η παραγωγή για το εντυπωσιακό νέο Nissan Juke
Αυτοκίνητο

Ξεκίνησε η παραγωγή για το εντυπωσιακό νέο Nissan Juke

Το ιαπωνικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, σε μία επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών.

Το νέο Nissan Juke βρίσκεται και επίσημα προ των πυλών, με το εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, να αποτελεί τη μοναδική μονάδα παραγωγής για τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς compact crossover.


To λανσάρισμα του νέου Juke έρχεται σχεδόν 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς, η οποία ξεχώρισε για την τολμηρή σχεδίαση της. Με το νέο μοντέλο, η Nissan έθεσε και πάλι τον πήχη ψηλά, προσφέροντας νέα επίπεδα τεχνολογίας και συνδεσιμότητας στην κατηγορία των compact crossovers.

 

Η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, σε μία επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών.


Σχεδιασμένο από τις ευρωπαϊκές ομάδες σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης της Nissan στην Αγγλία, το 70% της παραγωγής του Juke προορίζεται για τις αγορές της ΕΕ, με τα δύο τρίτα των προμηθευτών της γραμμής παραγωγής να εδρεύουν στην ΕΕ.


Παράλληλα το ιαπωνικό compact crossover εφοδιάζεται με έναν άκρως αποδοτικό, 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα DIG-T χωρητικότητας 1.0 λίτρου, με ισχύ 117 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 σχέσεων με paddles στο τιμόνι, καθώς και με έναν επιλογέα τρόπου οδήγησης (Eco, Standard, Sport).

 


Το νέο Nissan Juke διαθέτει επίσης την τεχνολογία ψυχαγωγίας και πληροφοριών NissanConnect, καθώς και την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, με κορυφαία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως είναι μεταξύ άλλων το ProPilot, η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου.


Τέλος, να σημειωθεί ότι οι πρώτες παραδόσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

 

 

Αυτοκίνητο