Το νέο Renault Clio απέσπασε εξαιρετικές βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες των δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP.
Αυτοκίνητο

Το νέο Renault Clio προσφέρει κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Σημαντική διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP για το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας.

Η πέμπτη γενιά του best-seller της Renault, κατέκτησε την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.


Το νέο Clio διακρίθηκε ως ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα που έχουν αξιολογηθεί ποτέ από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, ενώ παράλληλα έγινε το 22ο μοντέλο στην ιστορία της γαλλικής φίρμας που κερδίζει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

 

Το νέο Renault Clio διακρίθηκε ως ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα που έχουν αξιολογηθεί ποτέ από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, με κορυφαίες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες.


Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη δομή αλλά και τον εξοπλισμό του, ο οποίος χαρίζει κορυφαία επίδοση στην αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας, ενώ την ίδια στιγμή μια πλήρης γκάμα προηγμένων ηλεκτρονικών βοηθημάτων οδήγησης, του εξασφαλίζουν κορυφαία επίδοση στην αξιολόγηση της ενεργητικής ασφάλειας.


Πιο συγκεκριμένα, το νέο Clio βαθμολογήθηκε με 96% στον τομέα αξιολόγησης ασφάλειας των ενήλικων επιβατών, το οποίο αποτελεί την ανώτερη τιμή της κατηγορίας και μάλιστα με τα ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης του 2019.

 

Το νέο Clio αποτελεί το 22ο μοντέλο στην ιστορία της Renault που κερδίζει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στο Euro NCAP.


Αντίστοιχα, με βαθμολογία 89% έχει επιτύχει την απολύτως κορυφαία τιμή της κατηγορίας σε ότι αφορά στην προστασία των παιδιών. Με 72%, στην αξιολόγηση της προστασίας των πεζών, βρίσκεται στο Top-3 της κατηγορίας, ενώ με 75% βρίσκεται στο Τοp-2 όλης της κατηγορίας, αναφορικά με την αξιολόγησή του για τα συστήματα ασφαλείας που το εξοπλίζουν από τη βασική του έκδοση.


Χάρη στην ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του κορυφαίου Clio στην ιστορία της Renault, καθίσταται δυνατή η αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών από το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην κορυφαία επίδοση (11/12) την οποία πέτυχε το μοντέλο στις αξιολογήσεις του Euro NCAP για το εν λόγω σύστημα.


Βασισμένο στην καινούρια, σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF-B το νέο Clio επωφελείται από την ενισχυμένη δομή αμαξώματος, την ανασχεδιασμένη δομή των νέων καθισμάτων του και τις νέες ζώνες ασφαλείας που προσφέρουν κορυφαία υποστήριξη σε όλους τους επιβάτες, ασχέτως σωματότυπου και θέσης μέσα στο αυτοκίνητο.


Παράλληλα, το νέο Clio εξοπλίζεται με την τεχνολογία Fix4sure, που προστατεύει τους επιβάτες από το φαινόμενο του «υποβρυχίου», δηλαδή από το να γλιστρούν κάτω από τη ζώνη, όταν κάθονται στη θέση τους κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης ή ενός απότομου φρεναρίσματος.

 

Η πέμπτη γενιά του Renault Clio πλαισιώνεται από μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας, διαθέσιμη από τις βασικές εκδόσεις.


Επιπροσθέτως, η υποδομή του νέου Renault Clio επιτρέπει την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων τόσο στις πίσω θέσεις όσο και στη θέση του συνοδηγού, πάνω στις βάσεις Isofix, ενώ φροντίζει και για την προστασία του κεφαλιού των πίσω επιβατών, σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης.


Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο Clio πλαισιώνεται από μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας που περιλαμβάνει:


- 6 αερόσακους


- ABS με σύστημα υποβοήθησης απότομου φρεναρίσματος, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας, καθώς και προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα


- Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και ενημέρωσης τήρησης ορίων ταχύτητας


- Σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης


- Cruise control με περιοριστή ταχύτητας


- Emergency call


- 100% full LED εμπρός φώτα (με σύστημα αυτόματης εναλλαγής της υψηλής σκάλας ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού)


Τέλος, το νέο Renault Clio μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα, το οποίο του επιτρέπει επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης.

 

Το νέο Renault Clio ξεχωρίζει για τις κορυφαίες επιδόσεις στους τομείς της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

 

 

Αυτοκίνητο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια