Το γαλλικό μοντέλο ξεχωρίζει για την φινέτσα, την άνεση και την πολυτέλεια, ενώ διαθέτει και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Αυτοκίνητο

Το υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense διαθέσιμο και στην Ελλάδα

Η Plug-In Hybrid έκδοση του γαλλικού μοντέλου έρχεται με ισχύ 300 ίππων, υβριδική τεχνολογία E-Tense 4x4 και τιμή από 53.890 ευρώ.

Το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid πάτησε και επίσημα επί ελληνικού εδάφους, έχοντας στις «αποσκευές» του εξαιρετικές επιδόσεις, μηδενικές εκπομπές ρύπων και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Το γαλλικό μοντέλο ξεχωρίζει για την φινέτσα, την άνεση και την πολυτέλεια, ενώ εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα όπως το DS Connected Pilot, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, καθώς και η ενεργητική ανάρτηση DS Active Scan Suspension.

 

Παράλληλα, το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 ίππων και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kW. Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 300 ίππους και τα 520 ροπής, ενώ συνεργάζεται με ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8) και τετρακίνηση.

 

Το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid αποδίδει συνολική ισχύ 300 ίππων, με τις τιμές του στην ελληνική αγορά να ξεκινούν από τα 53.890 ευρώ.


Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58 χιλιομέτρων (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης με μόλις 1 φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW), ενώ εκπέμπει μόλις 31 γρ./χλμ. CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3 λτ./χλμ.


Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τους μηχανικούς της DS Automobiles με τη πολύχρονη συμμετοχή τους και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Formula E (Οδηγών και Ομάδων) είναι προφανές ότι μεταβιβάστηκε και στην plug-in υβριδική έκδοση του DS 7 Crossback.

 

Σχεδιαστικά το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid προσελκύει σαν μαγνήτης τα βλέμματα όλων.


Την ίδια στιγμή με την υπηρεσία E-Tense Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και το χρόνο που χρειάζεται έως το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid να φορτιστεί πλήρως.


Επιπροσθέτως μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισής του (λαμβάνοντας ενέργεια από την πηγή και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία) ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στο σπίτι του, ώστε να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.


Τέλος, να σημειωθεί ότι το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid διατίθεται σε 3 εκδόσεις (Be Chic, So Chic και Performance Line), ενώ οι τιμές του διαμορφώνονται ως εξής:


- DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Be Chic από 53.890 ευρώ


- DS 7 Crossback E- Tense 4x4 So Chic από 54.890 ευρώ


- DS 7 Crossback E- Tense 4x4 Performance Line από 55.650 ευρώ

 

Αρκεί μόλις 1 φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW) για ηλεκτρική αυτονομία έως 58 χιλιομέτρων.

Αυτοκίνητο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια