Το νέο Volvo XC40 Recharge P8 αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στη γκάμα της σουηδικής εταιρείας.
Αυτοκίνητο

Το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo ακόμη πιο κοντά μέσω Γάνδης

Η σουηδική φίρμα εγκαινιάζει νέα γραμμή συναρμολόγησης για μπαταρίες στο εργοστάσιο της πόλης του Βελγίου.

Το Volvo XC40 Recharge P8 αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την σουηδική φίρμα και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Γάνδης, στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Ωστόσο η Volvo εγκαινίασε ήδη μια εντελώς νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών στην Γάνδη, επαληθεύοντας τη φιλόδοξη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση και το πλάνο δράσης της για το κλίμα.

 

Η Volvo εγκαινίασε μια εντελώς νέα γραμμή συναρμολόγησης για μπαταρίες, στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο.


Άλλωστε η Volvo φιλοδοξεί να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής ανά αυτοκίνητο έως και 40% ανάμεσα στο 2018 και το 2025, ως ένα πρώτο βήμα προς το στόχο της να καταστεί ουδέτερη κλιματικά εταιρεία έως το 2040.


Παράλληλα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του στόχου της που προβλέπει ότι μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελούν το 50% των πωλήσεών της Volvo παγκοσμίως.

 

Το XC40 Recharge P8 αποτελεί πρώτο μοντέλο της Volvo με νέο σύστημα infotainment που χρησιμοποιεί λειτουργικό Android.


Τα υπόλοιπα θα είναι υβριδικά, ενώ όλα τα μοντέλα της σουηδικής φίρμας με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, θα ανήκουν στη σειρά Recharge. Στα προσεχή χρόνια η συναρμολόγηση μπαταριών θα αποτελέσει ένα σημαντικό τμήμα των παγκόσμιων λειτουργιών παραγωγής της Volvo, καθώς η εταιρεία οδεύει προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.


Η μονάδα της Γάνδης αποτελεί ένα από τα δύο εργοστάσια της σουηδικής φίρμας στην Ευρώπη και παράγει αυτοκίνητα Volvo από το 1965. Σήμερα απασχολεί περίπου 6.500 εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να προσφέρει σημαντική γνώση σε άλλα εργοστάσια, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας.


Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, η Volvo ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή μιας σειράς συναρμολόγησης μπαταριών στο εργοστάσιο της έξω από το Τσάρλεστον, στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ. Η κατασκευή αυτής της σειράς συναρμολόγησης αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το XC40 Recharge P8 αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo, καθώς και το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με ένα εντελώς νέο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, το οποίο χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android της Google.

 

Η Volvo φιλοδοξεί να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής ανά αυτοκίνητο έως και 40% μεταξύ 2018 και 2025.

 

Αυτοκίνητο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια