Advertorial

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας πριν ταξιδέψετε

Το ViaLider της Michelin συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς ελαστικών στην Ελλάδα σε 33 διαφορετικές περιοχές.

ADVERTORIAL

 

Το φθινόπωρο είναι μία ιδανική εποχή για κοντινές εκδρομές ή roadtrips σε γραφικές περιοχές και όμορφα τοπία. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της πρωτόγνωρης αυτής περιόδου, η επιλογή του αυτοκινήτου ως μέσο μεταφοράς ενδείκνυται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο μέσο - άλλωστε, προσφέρει την περισσότερη άνεση και ευελιξία.

 

Αποφασίζοντας, λοιπόν, ένα σύντομο getaway σε κάποιο μέρος της Ελλάδας - εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας - ή απλά εξερευνώντας σημεία της πόλης που ίσως να μην γνωρίζατε ως τώρα, είναι πάντα σημαντικό να ελέγχετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας, πριν από κάθε μεγάλη διαδρομή. Αυτό, θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ασφάλειά σας, αλλά και την ευκολία στην οδήγηση. Υπάρχουν μερικά tips που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν από κάθε διαδρομή:

 

Οπτικός έλεγχος

Πριν ξεκινήσετε, κάντε έναν οπτικό έλεγχο στα ελαστικά σας. Φαίνονται να έχουν «κρεμάσει» προς τα κάτω ή εξέχουν στα πλαϊνά; Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται άμεσα πιο προσεκτικό έλεγχο. Επίσης, κοιτάξτε για ενδεχόμενες τρύπες, καρφιά ή άλλα αιχμηρά υλικά, σκισίματα - αν παρατηρήσετε κάτι που μοιάζει περίεργο, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.

 

 

 

Έλεγχος πίεσης

Η πίεση στα ελαστικά του αυτοκινήτου σας μπορεί να επηρεάσει το πώς κινείται το αυτοκίνητο, πόση βενζίνη καίει, αλλά και το πώς θα αντιδράσει σε μία περίπτωση ανάγκης. Γι' αυτό, αν η πίεση δεν είναι σωστή, το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλές για οδήγηση. Ο έλεγχος της πίεσης, ωστόσο, πραγματοποιείται από τους ειδικούς.

 

 

 

Βρείτε τους σωστούς ειδικούς

Έτσι ώστε, να διατηρήσετε την ασφάλεια σας σε οποιαδήποτε διαδρομή, χρειάζεται να βρείτε τους σωστούς ειδικούς που θα εμπιστευθείτε για να ελέγξουν τα ελαστικά σας. Πλέον, δε χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία μεγάλη διαδρομή για να το κάνετε, καθώς η Michelin διαθέτει ένα νέο δίκτυο συνεργατών που συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς των ελαστικών στην Ελλάδα - το ViaLider.


Στα 33 σημεία εξυπηρέτησης του ViaLider, που καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, εξειδικευμένοι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες κάθε οδηγού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

 

 

 

 

Έτσι, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα από όλες τις γκάμες - και ειδικότερα τα ποιοτικά ελαστικά Michelin - αλλά και τις απαραίτητες υπηρεσίες για τα λάστιχα του αυτοκινήτου του (τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμιση κ.ά.). Παράλληλα, θα ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση του οχήματός του, ενώ θα λάβει και πλήρη αναφορά για όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.

 

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, όλα τα σημεία εξυπηρέτησης του ViaLider έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών και των διαδικασιών τους από τον ανεξάρτητο διεθνή φορέα TÜV AUSTRIA, καθώς πληρούν απόλυτα τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας του Ομίλου Michelin.

 

 

 

Επιπλέον, η Michelin έχει βραβευτεί για το ViaLider με το Hellenic Responsible Business Award 2019 στην κατηγορία «B2B Συνεργασία», ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το βραβείο αυτό αναδεικνύει το ViaLider, όχι μόνο για το δίκτυο των κορυφαίων ειδικών στα ελαστικά στην Ελλάδα, αλλά και για τις υπηρεσίες άριστης ποιότητας, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και στους επαγγελματίες. 

 

 

 

Θυμηθείτε τη ρεζέρβα

Τα περισσότερα αυτοκίνητα περιλαμβάνουν μία ρεζέρβα για περίπτωση ανάγκης. Ωστόσο, η ρεζέρβα αυτή σπάνια ελέγχεται για την κατάστασή της. Αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, χρειάζεται να περάσει απ' όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο, χρειάζεται να αντικατασταθεί αμέσως. Μπορείτε να διαλέξετε τα ελαστικά που σας ταιριάζουν εδώ.

 

 

Αυτοκίνητο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια