Τα καλοκαιρινά στέκια γεμίζουν με κοκτέιλ και ήχους Brit Pop

Και οι τηλεοράσεις με φάσεις από τον Χάρι Κέιν

 

Ένας φίλος μου λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι το καταφύγιό του, το σημείο μηδέν όπου δεν σκέφτεται τίποτ' άλλο παρά τον αγώνα και το τελικό σκορ. Γι' αυτόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σαν ένα καλοκαιρινό στέκι που ανοίγει κάθε τέσσερα χρόνια κοντά στο σπίτι του (για την ακρίβεια μέσα στο σπίτι του) και κάθε μέρα μετά τη δουλειά ανυπομονεί να βρεθεί εκεί, δίπλα στην αγαπημένη του παρέα: τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς. Με ένα μπλοκ στο χέρι για να σημειώνει τα δικά του προγνωστικά για κάποιο παιχνίδι στο Πάμε Στοίχημα, είναι ευτυχισμένος λες και βρίσκεται στην πιο καλοκαιρινή ταράτσα της πόλης.

 

Αυτός είναι ο φίλος μου... Θα κάνουμε μέρες να τον δούμε, αφού εμείς οι summer lovers αφήνουμε τους ποδοσφαιρόφιλους στην αγωνία του παιχνιδιού (και την χαρά ή την πίκρα του αποτελέσματος) και πάμε σε πιο σίγουρες απολαύσεις. Εκεί που το τελικό σκορ το διαμορφώνει η μουσική, τα ποτάκια και η καλή παρέα. Τα καλοκαιρινά στέκια της πόλης μας περιμένουν ορθάνοιχτα -στην κυριολεξία - αφού οι αστικές ταράτσες που ξεπηδάνε η μια δίπλα στην άλλη δεν έχουν τίποτα που να σε εμποδίζει να δεις ουρανό (ακόμα κι ανάμεσα στις πολυκατοικίες).

 

Η νυχτερινή Αθήνα το καλοκαίρι είναι πανέμορφη. Η νυχτερινή Αθήνα του Μουντιάλ ακόμα ομορφότερη. Δεκάδες μαγαζιά σε καλούν να τα ανακαλύψεις από το after office drink μέχρι το πρωί, αφού λόγω εποχής οι βραδιές αργούν να αρχίσουν αλλά αργούν και να τελειώσουν. Κι εκεί κάπου ανάμεσα στα κουτσομπολιά, τον ήχο από τα παγάκια στο κοκτέιλ και το ελαφρύ μπιτάκι από τα decks ακούς από μακριά να φωνάζουν «γκοοοοοολ» και νομίζεις ότι η φωνή έρχεται κατευθείαν από τη Ρωσία, παρ' ότι μπορεί να είναι από τη διπλανή καφετέρια όπου η οθόνη έχει πάρει φωτιά...

 

Όσο οι λάτρεις του ποδοσφαίρου περιμένουν το επόμενο γκολ εμείς θα απολαμβάνουμε τις νύχτες του καλοκαιριού είτε σε κάποιο θερινό σινεμά, είτε σε κάποιο μαγαζί του κέντρου, είτε ακόμα και βολτάροντας χωρίς ιδιαίτερο προορισμό στην βραδινή Αθήνα. Άλλωστε, τα μυστικά αυτής της πόλης είναι σίγουρα περισσότερα από τα γκολ του Χάρι Κέιν σε αυτό το Μουντιάλ και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να τα γνωρίσεις.

 

Όσο για την Αγγλία θα προτιμήσουμε να χορέψουμε παλιά κομμάτια Brit pop σε κάποιο καλοκαιρινό μπαράκι παρά να στηθούμε μπροστά σε μια οθόνη περιμένοντας το αποτέλεσμα του τελικού. Άλλωστε ο ρυθμός του χορού ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι περισσότερο από τον ρυθμό του παιχνιδιού.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια