Lola's Bar

Από την Πειραιώς στον Πειραιά

Με θέατρο, tapas και οινοπνεύματα θα γιορτάσουμε εμείς τον Τελικό

Είναι η μέρα του τελικού του Μουντιάλ και στο σπίτι θα γίνει απόβαση των Football Lovers. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψω το χώρο το αργότερο στις 17:30, ώστε να αφήσω τα αρσενικά να παραγγείλουν και να στήσουν το σκηνικό όπως ποθεί η καρδούλα τους.

 

Δεν γινόταν να μαζευτούν καλύτερα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς...! Αλλά ΟΚ, αυτό σημαίνει ότι οι Summer Lovers θα βολτάρουμε για άλλη μια φορά στην πόλη, ξεκινώντας από νωρίς στις 18:00.

 

Θα ξεκινήσουμε για αλλαγή από Πειραιά και συγκεκριμένα από την Τρούμπα. Σας φαίνεται περίεργο;

 

Ε, λοιπόν ένα από τα μαγαζιά που αναβίωσαν πριν λίγα χρόνια την πάλαι ποτέ σκοτεινή και μυστήρια αυτή γειτονιά, έχει μεταμορφωθεί φέτος σε ένα all day tapas bar, με industrial διακόσμηση, φιγούρες της ταινίας στους τοίχους και μια πληθώρα από ωραιότατα τάπας. Μιλάω ασφαλώς για το Lola's (2ας Μεραρχίας 14) και όσο για την ταινία, οι λάτρεις του παλιού κινηματογράφου ασφαλώς και το κατάλαβαν ότι αναφέρομαι στα «Κόκκινα Φανάρια».

 

Αρκετά κοντά στην Τρούμπα, αν υπάρχει χρόνος, αξίζει και μία επίσκεψη στον ιδιαίτερο αισθητικά πολυχώρο Pirée (Κάστορος 78) που φιλοξενεί διάφορα events ολο τον χρόνο και που είναι μια ιδανική επιλογή για ένα πρώτο κοκτέιλ ή για ένα premium ποτό.

 

Αφού χαρεί ο ουρανίσκος μας λιχουδιές και ίσως κάποιο early drink, θα αφήσουμε τον Πειραιά και θα πιάσουμε την Πειραιώς γιατί στις 21:00 θα πάμε θέατρο. Η πρότασή μου για αυτήν την Κυριακή είναι μια διασκευή πάνω στο ομώνυμο κινηματογραφικό έργο του Λουίς Μπουνιουέλ Άγγελο εξολοθρευτή (El ángel exterminador, 1962) που ανεβαίνει στην Πειραιώς 260.

 

Πρόκειται για μία μακάβρια κωμωδία, με την αιχμηρή ματιά της σκηνοθέτριας/διασκευάστριας Άντζελα Μπρούσκου, πάνω στην ανθρώπινη φύση που μπορεί να κρύβει άγρια ένστικτα και ανομολόγητα μυστικά.

 

Διαβάζουμε στο σημείωμα της σκηνοθέτριας: «Ένα δείπνο λαμβάνει χώρα σε μια πολυτελή έπαυλη. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να φύγουν οι επισκέπτες. Τότε διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να βγουν από το σαλόνι. Ο άγγελος εξολοθρευτής παγιδεύει μέλη της υψηλής κοινωνίας σε ένα περιβάλλον που τα αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα. Ο άγγελος τιμωρεί. Αναγκάζει τους επισκέπτες να επιδοθούν σε βάρβαρες πράξεις για να τους δείξει τη σκληρή πλευρά της ανθρώπινης φύσης...»

 

Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω και με πολύ ενδιαφέρον cast: Θέμις Μπαζάκα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γεωργιάννα Νταλάρα, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου κ.ά..

 

Όσο για το κλείσιμο της ημέρας, λογικά όλο και κάπου θα βρίσκονται οι Football lovers, είτε γιορτάζοντας τη νίκη τους, είτε πνίγοντας τον καημό τους με κάποιο παγωμένο ποτήρι από ζύθο. Οπότε, θα πάμε να τους βρούμε όπου και να είναι.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια