«Νοιώθω ακριβώς όπως ένιωθα πάντα: 16 χρονών και άτακτος!»
Σινεμά

Ο Ντον Τζόνσον στα 70: «Κάποτε δεν περίμενα ότι θα φτάσω ούτε στα 30!»

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, τις καταχρήσεις και τους πέντε γάμους (δύο εκ των οποίων με την Μέλανι Γκρίφιθ), υπήρξε πάντα σταθερός στη μεγάλη οθόνη είτε ως πρωταγωνιστής είτε εσχάτως ως ώριμος «δεύτερος» που μεταφέρει εμπειρία από πολλές ζωές.

Λίγο πριν κλείσει τα 70 στα μέσα του επόμενου μήνα, ο Ντον Τζόνσον παραμένει σήμερα αιωνίως νεανίας όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη διάθεση του, όπως δηλώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian με αφορμή τη συμμετοχή του - ανάμεσα σε ένα καστ πολλών αστέρων – στο σοφιστικέ θρίλερ μυστηρίου Knives Out («Στα μαχαίρια»), που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και ξεκινά να προβάλλεται στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

 

«Νοιώθω ακριβώς όπως ένιωθα πάντα: 16 χρονών και άτακτος!», λέει μ' αυτό το χαρακτηριστικό και ακατανίκητο χαμόγελο που γνώρισε ο πλανήτης για πρώτη φόρα – παρά την πολυετή ήδη και επεισοδιακή καριέρα του στο Χόλιγουντ – στην αστυνομική τηλεοπτική σειρά του Μάικλ Μαν, Miami Vice («Σκληροί του Μαϊάμι» ήταν ο ελληνικός τίτλος) που καθόρισε όχι μόνο την τηλεόραση αλλά και την αισθητική της δεκαετίας του '80.

 

Έπρεπε από μικρός να ξεπεράσω και κάποια φυσικά χαρακτηριστικά που κάποιος θα υπέθετε ότι θα αποτελούσαν πλεονεκτήματα αλλά δεν ήταν – όπως το ότι ήμουν πολύ όμορφος.

 

Παρά την αγρίως περιπετειώδη ζωή του, τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, τις καταχρήσεις και τους πέντε γάμους (δύο εκ των οποίων με την Μέλανι Γκρίφιθ), υπήρξε πάντα σταθερός στην παρουσία του στη μεγάλη οθόνη είτε ως πρωταγωνιστής είτε εσχάτως ως ώριμος «δεύτερος» που μεταφέρει εμπειρία από πολλές ζωές.

 

Στον εμβληματικό για τα '80s ρόλο του ως Σόνι Κρόκετ στο Miami Vice (μαζί του ο Φίλιπ Μάικλ Τόμας στο ρόλο του Ταμπς)

 

«Ήμουν πολύ δυστυχισμένο παιδί από πολύ προβληματικό σπίτι», λέει για τα παιδικά του χρόνια. «Το έσκασα για πάντα από το σπίτι στα 16 και όταν εγκαταλείπεις το πατρικό στα 16 και δεν έχεις κανένα πλάνο και πρέπει να φροντίσεις μόνος σου τον εαυτό σου και να τελειώσεις μόνο σου το σχολείο... τουλάχιστον χτίζεις έτσι αναγκαστικά έναν ισχυρό χαρακτήρα».

 

«Έπρεπε από μικρός να ξεπεράσω και κάποια φυσικά χαρακτηριστικά που κάποιος θα υπέθετε ότι θα αποτελούσαν πλεονεκτήματα αλλά δεν ήταν – όπως το ότι ήμουν πολύ όμορφος. Η αλήθεια είναι ότι φαινόμουν κάπως "ανδρόγυνος" σε μια εποχή που δεν έπαιζε πολύ αυτό το λουκ. Ήμουν πολύ μικρός, αδύνατος σαν κεραία και με υπερβολικά λεπτά χαρακτηριστικά... Έπρεπε να υπερβώ αυτή την εμφάνιση για να με πάρουν στα σοβαρά».

 

«Πιτσιρικάς, και με τη ζωή που έκανα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω στα 30, πόσο μάλλον στα 70. Οπότε, όλα πήγαν μια χαρά, κανένα παράπονο».

 

Στο σοφιστικέ θρίλερ μυστηρίου Knives Out («Στα μαχαίρια»), που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και ξεκινά να προβάλλεται στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

 

Με στοιχεία από τον Guardian

 

 

 

Σινεμά
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια