Η μουσικός Sugahspank!

Ας πάρουμε την αγάπη στα χέρια μας. Μια selfie της Sugahspank!

Συνεργάτες και φίλοι της LIFO στέλνουν ανταποκρίσεις από το σπίτι τους.

THΣ SUGAHSPANK!ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ,
οι λύσεις στο μυαλό μας τείνουν πάντα στα άκρα. Ή που θα μας πάρει ο διάολος ή που θα τα βάψουμε όλα άσπρα. Δεν υπάρχει πια ο ενδιάμεσος χώρος της συνήθειας και το «έλα μωρέ» δεν δίνει τη λύση. Μια κρίση πάντα προτείνει το μεγάλο «ή τώρα ή ποτέ». Πρέπει να πάθουμε καρδιακό για να κόψουμε το κάπνισμα κ.λπ. Έλα όμως που συχνά βολευόμαστε και συνηθίζουμε στο κάθε φορά και λίγο πιο κάτω. Μέχρι να έρθει η επόμενη, χειρότερη κρίση. Να μας ταρακουνήσει δυνατότερα το κόσκινο.


Κλειδωμένη μόνη μου για μέρες συγκινιόμουν συνεχώς. Ξεκίνησα να συγκινούμαι με τα βιντεάκια των Ιταλών που τραγουδάνε στα μπαλκόνια. Και, ω, μέσα μου, αχ, το ανθρώπινο είδος, αφού είναι ικανό για τόση ομορφιά, γιατί να επιλέγει την κτηνωδία, ω, τα παιδιά στην Αφρική πεθαίνουν λιωμένα απ' την πείνα, οι άνθρωποι που βομβαρδίζονται στη Συρία πώς αντέχουν, ω, και κάθομαι και κλαίγομαι στο καλό μου το σπιτάκι που τα έχω όλα... Και με μισώ που μόλις στρώσουν λίγο τα πράγματα θα εγκλωβιστώ πάλι σε μια κανονικότητα που στην καλύτερη περίπτωση μου δίνει μόνο την ευκαιρία να πατήσω το κλικ για μια σταθερή δωρεά του ύψους των 10 ευρώ τον μήνα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αντί για το γαμημένο το Νέτφλιξ, που ενώ τόσον καιρό ανυπομονούσα να γυρίσω σπιτάκι μου και να το ανοίξω, τώρα μου είναι εντελώς άχρηστο, όλα τα προτεινόμενα που μου βγάζει μού φαίνονται πεζά, ανίκανα να με ησυχάσουν.

 

Τι μπορώ να κάνω; Να ξεκινήσω viral βιντεάκι στο Facebook «ποστάρετε όλοι στο status σας ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ;». Ή μήπως έχει πλέον κανέναν ιδιαίτερο αντίκτυπο το να βγαίνουμε στους δρόμους; Ο εγκλωβισμός που νιώθουμε αυτές τις μέρες νομίζω ότι είναι βαθύτερος. Εγκλωβισμένοι είμαστε ήδη στις ανούσιες συνήθειές μας, σε ένα σύστημα μη βιώσιμο πλέον στο ίδιο μας το σώμα.

 

Είμαστε ικανοί και για τόση ομορφιά. Σκέφτομαι πως αν αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει θα πάμε πάλι λίγο πιο κάτω, και δεν ξέρω αν έχει πολύ κάτω ακόμα.


Τα δελφίνια επέστρεψαν στα κανάλια της Βενετίας και ο αφανισμός του ανθρώπινου είδους ως λύση γαργαλάει το άγχος μου και τη φαντασιοπληξία μου. Αλλά θα το πω πάλι, ρε φίλε. Είμαστε ικανοί και για τόση ομορφιά. Σκέφτομαι πως αν αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει θα πάμε πάλι λίγο πιο κάτω, και δεν ξέρω αν έχει πολύ κάτω ακόμα.

 

Ανυπομονώ, μόλις βγούμε από δω, να βρεθούμε λιγότερο παρτάκηδες, καναπεδάτοι μαλάκες, να φωνάξουμε πολύ πιο δυνατά για τα αυτονόητα και να πάρουμε την αγάπη στα χέρια μας. Οι μόνες ουσιαστικές ελευθερίες που νιώθω πως έχουμε πραγματικά είναι να διατηρούμε την ισορροπία μας και να αγαπάμε στην πράξη, όσο μικρή κι αν είναι. Καλή λευτεριά λοιπόν!

Δεν Είσαι Μόνος
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια selfie του Στέφανου Τσιβόπουλου από τη Νέα Υόρκη

Δεν Είσαι Μόνος Μια selfie του Στέφανου Τσιβόπουλου από τη Νέα Υόρκη

2.5.2020
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο: Δεν είναι κανένας στο σπίτι

Δεν Είσαι Μόνος Σαντιάγο Ρονκαλιόλο: Δεν είναι κανένας στο σπίτι

29.4.2020
Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο κορωνοϊό! Μια selfie από τον Τάκη Σπετσιώτη

Δεν Είσαι Μόνος Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο κορωνοϊό! Μια selfie από τον Τάκη Σπετσιώτη

23.4.2020
Το χρονικό μιας έγκλειστης. Μια selfie της Σοφίας Σεϊρλή

Δεν Είσαι Μόνος Το χρονικό μιας έγκλειστης. Μια selfie της Σοφίας Σεϊρλή

22.4.2020
«Εδώ, στην εξοχή, πού να με βρει ο ιός;»: Συνομιλώντας με έναν βοσκό στον Παντελεήμονα Πιερίας

Δεν Είσαι Μόνος «Εδώ, στην εξοχή, πού να με βρει ο ιός;»: Συνομιλώντας με έναν βοσκό στον Παντελεήμονα Πιερίας

21.4.2020
Πάσχα με τους Εύζωνες

Δεν Είσαι Μόνος Πάσχα με τους Εύζωνες

21.4.2020
«Δεν είμαι ήρωας, κάνω τη δουλειά που σπούδασα»: Μια selfie του νοσηλευτή Jeremy Sakkas από το Φοίνιξ της Αριζόνα

Δεν Είσαι Μόνος «Δεν είμαι ήρωας, κάνω τη δουλειά που σπούδασα»: Μια selfie του νοσηλευτή Jeremy Sakkas από το Φοίνιξ της Αριζόνα

20.4.2020
Μετέωροι ανάμεσα στο «έρχεται» και στο «μείναμε απ' έξω»: Μια selfie του Γιώργου Φωτόπουλου από το Βελιγράδι

Δεν Είσαι Μόνος Μετέωροι ανάμεσα στο «έρχεται» και στο «μείναμε απ' έξω»: Μια selfie του Γιώργου Φωτόπουλου από το Βελιγράδι

16.4.2020
13 σημειώσεις για τη μοναξιά των ημερών. Μια selfie από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη

Δεν Είσαι Μόνος 13 σημειώσεις για τη μοναξιά των ημερών. Μια selfie από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη

15.4.2020
Ο The Krank βιώνει την απομόνωση στο Βερολίνο και την κάνει τέχνη

Δεν Είσαι Μόνος Ο The Krank βιώνει την απομόνωση στο Βερολίνο και την κάνει τέχνη

14.4.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια