Φωτο: inhabitat
Design

Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας

Το πρωτότυπο σχολείο στην πόλη Καρλσρούη της Γερμανίας σκέφτηκε ότι απέναντι στη Σφίγγα της Αιγύπτου, ανέτως θα στεκόταν μια μεγάλη γάτα με μάτια από παράθυρα

Όσοι από εσάς είστε λάτρεις των ζώων και ιδιαίτερα των γατών, τότε σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με αυτό το σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας. 

 

Η πόλη Καρλσρούη στη Γερμανία, στην οποία και βρίσκεται αυτό το σχολείο, έχει εν γένει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ο λόγος για τον οποίο, όμως, αυτό το σχολείο έχει σχεδιαστεί σε σχήμα γάτας είναι αφενός για να αυξάνει τη θέληση των παιδιών να πηγαίνουν και να μην αντιμετωπίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία σαν καταναγκαστικό έργο και αφετέρου για να διασκεδάζει τους γονείς και τους περαστικούς με το design του. 

 

Για να μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο χρειάζεται να περάσουν από το στόμα της γιγαντιαίας γάτας.

 

Το σχολείο αυτό κατασκευάστηκε το 2011 από τους αρχιτέκτονες Tomi Ungerer και Ayla-Suzan Yndel και το σχήμα του θυμίζει γάτα της ράτσας sphinx. Έτσι, για να μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο χρειάζεται να περάσουν από το στόμα της γιγαντιαίας γάτας.

 

Στο εσωτερικό του χώρου υπάρχουν διάφορες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και άλλοι χώροι, όπως μια κουζίνα, μια αίθουσα όπου σερβίρεται το φαγητό και ένας χώρος-γκαρνταρόμπα. Παράλληλα, οι αίθουσες με τα παιχνίδια και τα δωμάτια για ξεκούραση βρίσκονται στα «πόδια» της γάτας. 

 

Εκτός αυτού, οι σχεδιαστές φρόντισαν να αντικαταστήσουν τα μάτια της γάτας με γυάλινα κυκλικά παράθυρα, τα οποία βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, ενώ στα εντυπωσιακά σημεία του χώρου ανήκει και η ιδιαίτερη τσουλήθρα στο πίσω μέρος του πρωτότυπου σχολείου.  

 

Φωτο: inhabitat

 

Φωτο: inhabitat

 

Φωτο: inhabitat

 

Φωτο: inhabitat

 

Φωτο: inhabitat

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια