Σύμφωνα με την εταιρία, η κατασκευή του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2021, ενώ η υλοποίησή του δε θα διαρκέσει περισσότερο από τρία χρόνια.  Φωτο: David Černý/Trigema
Design

Ένα κατακόκκινο ναυαγισμένο πλοίο «τρυπάει» τον ουρανό της Πράγας

Ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης στην πρωτεύουσα της Τσεχίας που αναμένεται να γίνει το ψηλότερο κτίριο της χώρας

Ο Top Tower είναι μια αρχιτεκτονική ιδέα ενός κατακόκκινου ουρανοξύστη, που θα έχει σχήμα ναυαγισμένου πλοίου και θα μοιάζει σαν να «τρυπάει» τον ουρανό της Πράγας. 

 

Το εντυπωσιακό αυτό πρότζεκτ είναι μια ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου Black n' Arch και του γλύπτη David Černý και όταν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελέσει και το ψηλότερο κτίριο της Τσεχίας, καθώς το ύψος του θα ξεπερνά τα 135 μέτρα. 

 

Η εταιρία, μέσα από το design του συγκεκριμένου κτιρίου, θέλησε να υπενθυμίσει τους κινδύνους που επιφυλάσσει η κλιματική αλλαγή για την ανθρωπότητα, καθώς το «κολλημένο» πλοίο πάνω στο κτίριο έχει θεωρητικά προκύψει λόγω των έντονων πλημμυρών και της αύξησης της στάθμης των θαλασσών. 

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αυτού του κτιρίου είναι ότι θα διαθέτει στην κορυφή του κι ένα «κατάστρωμα», όπου θα μπορούν να μεταβούν οι επισκέπτες χάρη σε έναν ανελκυστήρα, που θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του ουρανοξύστη.

 

H εταιρία Trigema, που είναι κατά βάση υπεύθυνη για την υλοποίηση του πρότζεκτ, αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο αδειοδότησης ενός χώρου που να είναι κοντά στον σταθμό του μετρό Nové Butovice στην πρωτεύουσα της χώρας.

 

Σύμφωνα με την εταιρία, η κατασκευή του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2021, ενώ η υλοποίησή του δε θα διαρκέσει περισσότερο από τρία χρόνια. Μάλιστα, ύστερα από την κατασκευή του, ο δημόσιος πεζόδρομος που βρίσκεται έξω από τη στάση του μετρό πρόκειται να ανανεωθεί πλήρως και να αποκτήσει νέο χαρακτήρα.

 

Φωτο: David Černý/Trigema

 

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πολλές πληροφορίες για την κατασκευή του Top Tower, αυτό το ναυαγισμένο πλοίο πρόκειται να κατασκευαστεί από κόκκινο ατσάλι, στο οποίο θα είναι «τυλιγμένα» διάφορα αναρριχώμενα φυτά - έξω από το ορθογώνιο σχήμα του κτιρίου. 

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αυτού του κτιρίου είναι ότι θα διαθέτει στην κορυφή του κι ένα «κατάστρωμα», όπου θα μπορούν να μεταβούν οι επισκέπτες χάρη σε έναν ανελκυστήρα, που θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του ουρανοξύστη. Εκτός αυτού, 

 

Στο εσωτερικό του κτιρίου θα υπάρχουν περίπου 250 μικρά διαμερίσματα, γραφεία, ένα κέντρο πολιτισμού και αρκετά καταστήματα στους κάτω ορόφους. Συγχρόνως, στην είσοδο θα υπάρχει και ένα γιγαντιαίο άγαλμα προπέλας το οποίο μοιάζει σαν να έχει ξεκολλήσει από ένα υποβρύχιο. 

 

Θα υπάρχει ακόμη και rooftop garden χάρη στο οποίο θα μπορούν να θαυμάσουν την ομορφιά της πόλης πανοραμικά. Φωτο: David Černý/Trigema

 

Φωτο: David Černý/Trigema

 

 

 

Με στοιχεία από Dezeen 

 

 

Design
1 Σχόλια
avatar
Polumenol 17.10.2019 | 17:11
Complains about climate change and builds a building out of concrete and steel!

Welcome to the paradox of the 21st century
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια