Στο Ντουμπάι θα ανοίξει το πρώτο μουσείο κατασκευασμένο από αλγόριθμο
Design

Στο Ντουμπάι θα ανοίξει το πρώτο μουσείο κατασκευασμένο από αλγόριθμο

Το συνολικό κόστος του φουτουριστικού μουσείου πρόκειται να ξεπεράσει τα 136 εκατομμύρια δολάρια

Εν αναμονή του Expo 2020, το Ντουμπάι είναι έτοιμο να εγκαινιάσει ένα νέο φουτουριστικό μουσείο, ένα αληθινό κόσμημα της αρχιτεκτονικής και του design, του οποίου το κόστος θα αγγίξει τα 136 εκατομμύρια δολάρια και στην κατασκευή του συνέβαλε ένας αλγόριθμος. 

 

H ανάθεση για την κατασκευή του μουσείου έχει γίνει στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και κυβερνήτης του Ντουμπάι. 

 

Αυτό το μουσείο του μέλλοντος θα αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά καινοτόμων έργων, που θα γίνουν στο Ντουμπάι, τα οποία θα βασιστούν στην πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ο σχεδιασμός του μουσείου θα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον χάρη στο οβάλ σχήμα του και τα 78 μέτρα ύψους. Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης (έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70%) με τις προσόψεις του να καλύπτονται από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα περίπλοκο γυαλί, του οποίου το μοτίβο θα θυμίζει αραβική καλλιγραφία. 

 

Τέλος, η διαδικασία εσωτερικής κατασκευής του μουσείου έγινε χάρη στο σύστημα Bim (Building Information Modeling) που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να επιτευχθεί ο χειρισμός συγκεκριμένων μεταβλητών και παραμέτρων. 

 

Με πληροφορίες από Wired

 

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια