Ο λόγος που η συγκεκριμένη πίστα έχει συζητηθεί τόσο πολύ οφείλεται αφενός στο φλούο χρώμα της κι αφετέρου στη μουσική που παίζει ο παραγωγός Koreless. Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano
Design

Μια φλούο πίστα για skating στην Triennale του Μιλάνου

Η καλλιτέχνης Koo Jeong A σχεδίασε την πιο ενδιαφέρουσα χρωματικά πίστα για skating στα πλαίσια του πρότζεκτ PLAY!

Η καλλιτέχνης από την Νότια Κορέα, Koo Jeong A, σχεδίασε το OooOoO, μια multi-sensory πίστα για skating, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Triennale του Μιλάνου. Αυτό το installation στο ισόγειο του κτιρίου θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2020. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης ασχολείται με τέτοια συμμετοχικά installation. 

 

Ειδικότερα, η ενασχόλησή της ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 κι ένα από τα πιο ξεχωριστά πρότζεκτ που ανέλαβε ήταν το OTRO, το 2012, για το οποίο συνεργάστηκε με την L'Escault Architectures. Ωστόσο, το πιο πρόσφατο installation της είναι μέρος του πρότζεκτ PLAY!, πράγμα που συνδέεται απόλυτα με μια από τις θεματικές της Triennale του Μιλάνου, που είναι η εκπαιδευτική και πολιτιστική διάσταση του παιχνιδιού. Άλλωστε, στόχος της φετινής Triennale είναι η εξερεύνηση της έννοιας του παιχνιδιού ως απαραίτητο στοιχείο της γεωπολιτικής και της κουλτούρας. 

 

Στόχος της φετινής Triennale είναι η εξερεύνηση της έννοιας του παιχνιδιού ως απαραίτητο στοιχείο της γεωπολιτικής και της κουλτούρας.

 

Ο λόγος που η συγκεκριμένη πίστα έχει συζητηθεί τόσο πολύ οφείλεται αφενός στο φλούο χρώμα της κι αφετέρου στη μουσική που παίζει ο παραγωγός Koreless. Μάλιστα, ο χώρος αυτός αποκτά έναν τρομερά ενδιαφέρων χαρακτήρα στο σκοτάδι, καθώς μετατρέπεται σε ένα μοναδικό περιβάλλον εμβύθισης. 

 

Επομένως, αυτό στο οποίο ουσιαστικά στοχεύει η Koo Jeong A είναι να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αντικείμενο, το άτομο και την κοινότητα, προσκαλώντας κατ'αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους να γίνουν μέρος αυτής της πίστας για skating μέσω μιας φυσικής αλλά και πνευματικής εμπειρίας. 

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Φωτο: Gianluca di Ioia/ Triennale Milano

 

Με πληροφορίες από domus 

 

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια