Design

Χαλαρώνοντας στις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας στη μέση ενός κατάλευκου, χιονισμένου δάσους

Η γυάλινη πρόσοψη αυτών των ξύλινων κατασκευών θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να χαζέψουν τη μαγευτική, χιονισμένη θέα των Άλπεων

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Peter Pichler Architecture, που έχει ως έδρα του το Μιλάνο, έφερε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από το τελευταίο του πρότζεκτ, το οποίο αφορά ξύλινες σουίτες κοντά στην πόλη Κιτζμπούχελ της Αυστρίας. 

 

Ο τίτλος αυτού του πρότζεκτ είναι «Tree Suites» και ουσιαστικά πρόκειται για ξύλινες κατασκευές, οι οποίες φαίνεται σαν να ξεπροβάλλουν μέσα από τα δέντρα του δάσους φέρνοντας έτσι σε επαφή τους επισκέπτες με τη φύση. Για να ανέβουν σε αυτήν την επτάστερη ξενοδοχειακή εγκατάσταση, οι επισκέπτες θα πρέπει να πάρουν το γυάλινο ασανσέρ που βρίσκεται μέσα στην ξύλινη κατασκευή και καταλήγει στην είσοδο του εκάστοτε δωματίου. 

 

Tο πιο μεγάλο «κέρδος» που θα αποκομίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες, μέσα από τη διαμονή τους σε αυτές τις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας, είναι σίγουρα η ζεστασιά της φιλοξενίας στο κατάλευκο, χιονισμένο και παγωμένο τοπίο των Άλπεων.

 

Το μέγεθος στις σουίτες ποικίλει (από 60 μέχρι 80 τ.μ.), ενώ τόσο το υπνοδωμάτιο όσο και το μπάνιο τους είναι αρκετά ευρύχωρα. Παράλληλα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του χώρου είναι η γυάλινη πρόσοψή του, η οποία οδηγεί σε ένα μπαλκόνι με αντίστοιχη ξύλινη αισθητική. Χάρη σε αυτήν την πρόσοψη, οι επισκέπτες θα μπορούν να χαζέψουν τη μαγευτική θέα των δέντρων και των βουνών και να «βυθιστούν» κατά κάποιον τρόπο στην ομορφιά των Άλπεων. Εκτός αυτού, οι μεγαλύτερες σουίτες περιλαμβάνουν ιδιωτικό σαλόνι και σάουνα στο μπάνιο. 

 

Φωτο: Peter Pichler Architecture

 

Ένας από τους κύριους στόχους της ομάδας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πρότζεκτ ήταν η διαμόρφωση ενός χώρου που να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι ξύλινες αυτές σουίτες εναρμονίζονται απόλυτα με την τοπική αρχιτεκτονική, προσφέροντας στου επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά της φύσης. 

 

Οι αρχιτέκτονες έχουν επίσης τοποθετήσει εξωτερικά έναν ξύλινο σκελετό, ο οποίος περιβάλλει ολόκληρο το κτίριο. Με άλλα λόγια, το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα: αυτό της εξωτερικής κατασκευής που θυμίζει πλέγμα κι ένα δεύτερο, που είναι επίσης φτιαγμένο από ξύλινες δοκούς «φιλτράροντας» τη λάμψη του φωτός και δίνοντας συγχρόνως μια αίσθηση ιδιωτικότητας. 

 

Ωστόσο, το πιο μεγάλο «κέρδος» που θα αποκομίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες, μέσα από τη διαμονή τους σε αυτές τις ξύλινες σουίτες της Αυστρίας, είναι σίγουρα η ζεστασιά της φιλοξενίας στο κατάλευκο, χιονισμένο και παγωμένο τοπίο των Άλπεων. 

 

Φωτο: Peter Pichler Architecture

 

Φωτο: Peter Pichler Architecture

 

Φωτο: Peter Pichler Architecture

 

 

 

Με πληροφορίες από design boom

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια