Design

Ένα ξύλινο καταφύγιο που «γλιστράει» πάνω στις χιονισμένες πλαγιές

Το νέο conceptual design του Christophe Βenichou κινείται σε εντελώς χειμωνιάτικο ύφιος

Ο σχεδιαστής Christophe Βenichou παρουσίασε πρόσφατα ένα καινούργιο conceptual έργο του με τίτλο «Sliding shelter». Πρόκειται για ένα απομονωμένο καταφύγιο με ξύλινη εσωτερική επένδυση, που θα τοποθετηθεί πάνω σε χιονισμένες πλαγιές και θα συνδυάζεται εξαιρετικά με το τριγύρω χειμωνιάτικο τοπίο. 

 

Παρόλο που εσωτερικά ο χώρος είναι ουσιαστικά ενιαίος, υπάρχουν συνολικά τέσσερα επίπεδα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με μικρότερα σκαλιά. Κατά την είσοδό τους στον χώρο, οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται ότι το πρώτο επίπεδο λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν αποθηκευτικός χώρος, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή θα γίνεται αισθητή η διαφορά θερμοκρασίας. 

 

Από το υψηλότερο επίπεδο της κατασκευής, θα μπορεί κανείς να χαζέψει τη θέα του τοπίου και της λίμνης που υπάρχει κάτω. Άλλα σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει ο Βenichou είναι το «Sesame» (μια τετράγωνη κατασκευή στη μέση της ερήμου), το «Lumishell» (ένα πρωτότυπο κτίριο που το σχήμα του θυμίζει φιστίκι) και το «Wall of logs» (ένας μίνιμαλ τοίχος με κομμένα ξύλα). 

 

Φωτο: Christophe Βenichou

 

Φωτο: Christophe Βenichou

 

Φωτο: Christophe Βenichou

 

Φωτο: Christophe Βenichou

 

Φωτο: Christophe Βenichou

 

Με πληροφορίες από design boom

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια