Design

Αυτό το εναλλακτικό μπάνιο με τους γυάλινους τοίχους γίνεται ένα με το καταπράσινο δάσος

Η ομορφιά της πυκνής βλάστησης της Kangaroo Valley αντανακλάται πάνω σε έναν γυάλινο κύβο-καθρέφτη μέσα στο δάσος.

Ο παραπάνω γυάλινος κύβος, που βρίσκεται στη μέση ενός πυκνού δάσους, αποτελεί ένα πρότζεκτ των Madeleine Blanchfield Architects, αλλά και μια εξαιρετική λύση για το πώς να μειωθεί στο ελάχιστο η παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, λόγω της εναρμόνισής του με αυτό. 

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό μπάνιο, σε σύγκριση πάντοτε με τα ξύλινα που συναντά κανείς μέσα σε δάσος, με αρκετά γεωμετρική δομή, το οποίο φαντάζει σχεδόν αόρατο κατά τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, οι γυάλινοι, διάφανοι τοίχοι δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον είναι στο εσωτερικό να χαζέψει την ομορφιά του δάσους και της πυκνής βλάστησης από κάθε οπτική. 

 

To συγκεκριμένο μπάνιο βρίσκεται στην Kangaroo Valley, νότια του Σίδνεϊ. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να εκμεταλλεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο τη μοναδική τοποθεσία και τον "απομονωμένο" χαρακτήρα της καμπίνας» αναφέρει η υπεύθυνη του γραφείου Madeleine Blanchfield. «Και κυρίως είχαμε κατά νου να μην αντιγράψουμε απλώς το στιλ ενός σπιτιού ή να διαμορφώσουμε μια αρχιτεκτονική ακαταστασία, που τελικά θα χαλούσε την ηρεμία του τοπίου» καταλήγει η ίδια. 

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Φωτο: Robert Walsh

 

Με πληροφορίες από Trendland

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια