Design

Ένα σπίτι από κέδρο σε έναν βράχο του Κονέκτικατ

Τα μεγάλα ορθογώνια παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες εκτείνονται κατά μήκος του σπιτιού και στις δύο πλευρές, προσφέροντας θέα στο λοφώδες τοπίο και στον ογκόλιθο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Desai Chia Architecture με έδρα τη Νέα Υόρκη, έφτιαξε ένα σπίτι από κέδρο στο Κονέκτικατ, πάνω σε μια βραχώδη πλαγιά, με πολύ μεγάλα παράθυρα και θέα στους λόφους.

 

Το Ledge House βρίσκεται στην Κορνουάλη του Κονέκτικατ, σε μια τοποθεσία που καταλαμβάνεται από έναν μεγάλο ογκόλιθο που έχει καθίσει στην πλαγιά του λόφου πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, όταν σχηματίζονταν τα κοντινά Απαλάχια Όρη.

 

Η κατοικία των 223 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει μια στενή οροφή που παίρνει στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αχυρώνα και την ιστορική σκεπαστή γέφυρα στη Δυτική Κορνουάλη. Η πρόσοψή του είναι επενδυμένη με κέδρο, που σκουραίνει χρησιμοποιώντας την ιαπωνική τεχνική shou sugi ban, και ολοκληρώνεται με στέγη αλουμινίου.

 

Για να κατασκευάσει την ενιαία οικία το γραφείο αφαίρεσε μια καλύβα που υπήρχε ήδη στην ιδιοκτησία, αφήνοντας μόνο τα θεμέλια που φυσικά επεκτάθηκαν ώστε να έρθει το σπίτι πιο κοντά στην απότομη πλαγιά. Χρησιμοποιώντας τα θεμέλια που προϋπήρχαν έκαναν οικονομία τόσο σε χρήματα όσο και σε οικοδομικά απόβλητα.

 

Η κατοικία των 223 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει μια στενή οροφή που παίρνει στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αχυρώνα και την ιστορική σκεπαστή γέφυρα στη Δυτική Κορνουάλη. 

 

Τα μεγάλα ορθογώνια παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες εκτείνονται κατά μήκος του σπιτιού και στις δύο πλευρές, προσφέροντας θέα στο λοφώδες τοπίο και στον ογκόλιθο, επιτρέποντας παράλληλα τον αέρα να κυκλοφορεί και να δροσίζει το σπίτι.

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Ένα ξύλινο μπαλκόνι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού έχει θέα στην κοιλάδα και περιβάλλεται από μεταλλική περίφραξη και κάγκελα. Ο χώρος είναι επιπλωμένος με καρέκλες και τραπέζι για πικνίκ.

 

Στο εσωτερικό, το Ledge House περιλαμβάνει σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης με την κουζίνα σε λευκό χρώμα και δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο που έρχονται σε αντίθεση με τη μαύρη εξωτερική επένδυση. Οι ψηλές θολωτές οροφές κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

 

Το κυρίως υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο ένα άκρο του σπιτιού και δύο μικρότερα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο άλλο άκρο. Στην κουζίνα ένας μακρύς πάγκος με μαύρα σκαμπό βλέπει σε έναν τοίχο από λευκά ντουλάπια. Για να διαχωρίσει την κουζίνα και την τραπεζαρία από το καθιστικό, το Desai Chia Architecture τοποθέτησε ένα τζάκι ενδιάμεσα και ένας μαύρος σωλήνας καμινάδας εκτείνεται από τη μακριά δομή μέχρι την οροφή.

  

Φωτ.: Paul Warchol

  

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Φωτ.: Paul Warchol

 

Με πληροφορίες από το Dezeen

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια