Design

Ένας μικροσκοπικός φούρνος που μοιάζει με φρεσκοψημένο ψωμί

Το αρτοποιείο Pinocchio στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας έχει διακοσμηθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με τις λιχουδιές που πωλούνται μέσα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο I IN χρησιμοποίησε ζεστές, χρυσές αποχρώσεις για να διακοσμήσει το αρτοποιείο Pinocchio στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, το οποίο πουλάει το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα που φτιάχνει σε μινιμαλιστικά ράφια.

 

Με πλάτος μόλις 4,2 μέτρα, το Pinocchio βρίσκεται μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό Oguchi και έχει διακοσμηθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με τις λιχουδιές που πωλούνται μέσα.

 

«Αν και ο χώρος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, το κατάστημα ζήτησε να έχει μια ισχυρή ταυτότητα με την πρόσοψη και το εσωτερικό» δήλωσε το Ι ΙΝ.

 

«Οι ζωηρές ντεγκραντέ και οι απαλές υφές που εκφράζουν την ποιότητα και το χρώμα του ψωμιού απλώνονται τόσο εντός όσο και εκτός του καταστήματος. Εκφράζει την απαλή γοητεία του ίδιου του ψωμιού και επιτρέπει στον πελάτη να νιώσει τον κόσμο του ψωμιού με όλες του τις αισθήσεις».

 

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι έχουν βαφτεί σε μια χρυσή απόχρωση, όπως ο φλοιός ενός φρεσκοψημένου καρβελιού ή ένα αφράτο κρουασάν. 

 

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι έχουν βαφτεί σε μια χρυσή απόχρωση, όπως ο φλοιός ενός φρεσκοψημένου καρβελιού ή ένα αφράτο κρουασάν.

 

«Ένας γυψαδόρος που έχει κάνει θεατρικές και εικαστικές δουλειές συνεργάστηκε μαζί μας» είπαν οι αρχιτέκτονες. «Δεν είναι μόνο το έντονο χρώμα αλλά και η υφή της επιφάνειας που το κάνει να μοιάζει με φρεσκοφουρνισμένο ψωμάκι».

 

Φωτ.: Tomooki Kengaku

 

Το Pinocchio είναι γραμμένο με μια λεπτή sans serif γραμματοσειρά πάνω από την πλατιά πόρτα. Οι γυάλινες πόρτες είναι τοποθετημένες βαθιά στους χοντρούς εξωτερικούς τοίχους.

 

Στο εσωτερικό, το ταβάνι έχει βαφτεί ώστε να ταιριάζει με τους τοίχους που μοιάζουν με κρούστα.

 

Το αρτοποιείο έχει εμβαδόν 30 τετραγωνικών μέτρων, οπότε οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα λιτό εσωτερικό που εστιάζει στα προϊόντα.

 

Δύο σειρές ράφια από ξύλο τρέχουν κατά μήκος των τοίχων και των γωνιών. Προβολείς στην οροφή και κάτω από τα ψηλότερα ράφια λούζουν τα ψημένα προϊόντα με έναν απαλό φωτισμό.

 

Φωτ.: Tomooki Kengaku

 

Φωτ.: Tomooki Kengaku
Φωτ.: Tomooki Kengaku

 

Φωτ.: Tomooki Kengaku
Φωτ.: Tomooki Kengaku

 

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια