Design

Ένα ρετιρέ στο Σικάγο γεμάτο έργα τέχνης

Μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης συμπληρώνεται από βιομηχανικές λεπτομέρειες, ξύλινο δάπεδο και γήινα χρώματα σε αυτό το διαμέρισμα που σχεδίασαν οι Wheeler Kearns Architects για δύο συλλέκτες τέχνης.

Οι Wheeler Kearns Architects σχεδίασαν το εσωτερικό αυτού του ρετιρέ για ένα ζευγάρι που ήθελε ένα σπίτι που να έχει χώρο για την οικογένεια, τα έπιπλα και τα έργα τέχνης τους.

 

Το ρετιρέ βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη του Σικάγο και έχει έκταση 590 τετραγωνικά μέτρα. Σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι και το σκυλί τους, με σκοπό να είναι ένας φιλόξενος χώρος για την οικογένεια και τους φίλους τους. Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, ήθελαν επίσης να υπάρχει αρκετός χώρος για να φιλοξενούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με έως και 75 καλεσμένους. Γι' αυτό τον λόγο τοποθετήθηκαν διάτρητα μεταλλικά χωρίσματα που ανοιγοκλείνουν ώστε να προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες.

 

Το διαμέρισμα διαθέτει ένα κυρίως υπνοδωμάτιο και ένα παιδικό δωμάτιο, καθώς και ξενώνα, σαλόνι, τραπεζαρία, καθιστικό και δύο γραφεία. Μια κουζίνα και ένα πλυσταριό συμπληρώνουν την κατοικία, η οποία διαθέτει επίσης βεράντα και έχει τη δική της είσοδο υπηρεσίας εκτός από το κύριο φουαγιέ.

 

Τα στοιχεία που κυριαρχούν στη διακόσμηση είναι το ατσάλι και το ξύλο καρυδιάς. Επίσης η μεγάλη συλλογή έργων τέχνης των ιδιοκτητών επηρέασε το στυλ της επίπλωσης του διαμερίσματος.

 

Δεδομένου ότι όλα τα δωμάτια βρίσκονται σε έναν όροφο και πολλά έχουν ενιαία διαρρύθμιση, το δάπεδο από ξύλο καρυδιάς και το απαλό χρώμα του τοίχου διατηρούν μια συνέχεια σε ολόκληρο το σπίτι.

 

Τα στοιχεία που κυριαρχούν στη διακόσμηση είναι το ατσάλι και το ξύλο καρυδιάς. Επίσης η μεγάλη συλλογή έργων τέχνης των ιδιοκτητών επηρέασε το στυλ της επίπλωσης του διαμερίσματος. Ακόμα και τα δύο μπάνια αλλά και το wc είναι γεμάτα με έργα τέχνης. Το μεγάλο μπάνιο διαθέτει έναν απαλό συνδυασμό χρωμάτων σε ανοιχτές μπλε-γκρι αποχρώσεις στους τοίχους και μαρμάρινο δάπεδο.

 

To διαμέρισμα διαθέτει επίσης μια ειδικά σχεδιασμένη σοφίτα με βιβλιοθήκη στην οποία οδηγεί μια σπειροειδή σκάλα που καταλαμβάνει τη μία πλευρά του καθιστικού, το οποίο είναι ενιαίο με την τραπεζαρία.

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Φωτ.: Tom Rossiter Photography

 

Με πληροφορίες από το Dezeen

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια