Design

Ένα μίνιμαλ μπαρ γεμάτο γλυπτά

Το Flow of Ecstatic στο Ντονγκουάν της Κίνας είναι ένα μπαρ σε γκρι αποχρώσεις με ένα γλυπτό από μπαμπού στην οροφή.

Το Flow of Ecstatic είναι ένα μπαρ στο Ντονγκουάν της Κίνας, σχεδιασμένο από την Daosheng Design, και βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή της πόλης. Ο πάγκος του μπαρ είναι επενδυμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, οι τοίχοι καλύπτονται από ένα μεταξωτό ύφασμα σε γκρι απόχρωση και τα δάπεδα έχουν πλακάκια σε γκρι χρώμα.

 

Ένα γλυπτό από μπαμπού στολίζει την οροφή. Η Daosheng Design είπε ότι σκοπός ήταν να θυμίσει τις πινελιές της παραδοσιακής κινεζικής καλλιγραφίας και τις κινήσεις του χορού του δράκου.

 

Αυτός ο χορός εκτελείται σε εορταστικές περιστάσεις και περιλαμβάνει μια ομάδα χορευτών που κινούνται συγχρονισμένα με ένα πολύχρωμο μεταξωτό κοστούμι. Το ελικοειδές σχήμα του έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει αυτή τη ρευστή και δυναμική παράσταση.

 

Η Daosheng Design είπε ότι το μπαρ σχεδιάστηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους πελάτες να αποσυμπιεστούν από τον έντονο αστικό τρόπο ζωής τους. «Η ζωή και η ψυχαγωγία θα πρέπει να είναι δύο διαφορετικά πράγματα» δήλωσε ο σχεδιαστής. «Ωστόσο, στην εποχή της ταχείας ανάπτυξης, η ζωή πάει πολύ γρήγορα και οι σύγχρονοι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να τα προλάβουν όλα είναι δύσκολο να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη ζωή».

 

Στην εποχή της ταχείας ανάπτυξης, η ζωή πάει πολύ γρήγορα και οι σύγχρονοι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να τα προλάβουν όλα είναι δύσκολο να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη ζωή.

 

Το μπαρ διαθέτει διαφορετικούς χώρους ώστε να ικανοποιεί κάθε μορφή διασκέδασης που μπορεί να επιθυμεί ένας πελάτης. Στο μπαρ υπάρχουν ψηλά σκαμπό από ορείχαλκο ώστε όποιος θέλει να κάτσει και να δοκιμάσει διάφορα ποτά και κοκτέιλ ενώ υπάρχουν και τραπέζια με πάγκους για φαγητό. Επίσης υπάρχουν χαμηλά τραπέζια με τριγωνικά σκαμνιά που είναι βολικά για casual ποτά με φίλους.

 

Όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είναι σε αποχρώσεις του γκρι. Γλυπτά που αναπαριστούν ανθρώπινες φιγούρες βρίσκονται σε διάφορα σημεία μέσα στον χώρο, συμπεριλαμβανομένης μίας που είναι τοποθετημένη στην άκρη του μπαρ.

 

Φωτ.: Jack Qin

 

Φωτ.: Jack Qin

 

Φωτ.: Jack Qin
Φωτ.: Jack Qin

 

Φωτ.: Jack Qin

 

Φωτ.: Jack Qin

 

Με πληροφορίες από το Dezeen.

 

Design
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια