Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου–Καλαμπόκη: μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία υποκριτικής τέχνης
Εκπαίδευση

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου–Καλαμπόκη: μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία υποκριτικής τέχνης

Εδώ και δύο δεκαετίες η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου–Καλαμπόκη προσφέρει μαθήματα υποκριτικής, οδηγώντας στην απόκτηση διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως επαγγελματικό θέατρο αλλά και θεατρικό εργαστήρι.

Η υποκριτική είναι μια ιδιαίτερη τέχνη που μέσα από την έκφραση σε ταξιδεύει σε μονοπάτια που δεν έχεις φανταστεί. Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη εδώ και δύο δεκαετίες αποτελεί μια ανώτερη δραματική σχολή που προσφέρει μαθήματα υποκριτικής, οδηγώντας στην απόκτηση διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως επαγγελματικό θέατρο αλλά και θεατρικό εργαστήρι, παρέχοντας επιμορφωτικά προγράμματα και ομάδες.

 

Η εκπαιδευτική εμπειρία των σπουδαστών βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους με στόχο να αναδείξει την καλλιτεχνική διαφορετικότητα του καθενός. Άλλωστε, τι άλλο μπορεί να αναζητά ένας σπουδαστής αν όχι τη δυνατότητα να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο, δημιουργώντας το προσωπικό του ύφος που θα τον χαρακτηρίζει στην επαγγελματική του πορεία; Στην Αθηναϊκή Σκηνή αυτή η δυνατότητα περνά από τη διαρκή επαφή με συνθήκες επαγγελματικών παραστάσεων, δεδομένου ότι η σχολή διαθέτει και επαγγελματικό θέατρο.

 

Η συστηματική συνεργασία με παραγωγούς, σκηνοθέτες και casting directors, αλλά και η διδασκαλία από καθηγητές νεότερης γενιάς και ενεργούς σκηνοθέτες με διοικητική εμπειρία σε θέατρα και οργανισμούς είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν τη διδακτική εμπειρία στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη.


Εξάλλου, οι σπουδαστές διδάσκονται όλα τα είδη θεάτρου (αρχαίο δράμα, δράμα, κωμωδία) μέσα από διαφορετικές τεχνικές, ώστε να μπορούν αργότερα να δεχτούν την καθοδήγηση διαφορετικών σκηνοθετών και τάσεων. Στη μέθοδο της σχολής η υποκριτική διδάσκεται μέσα από έναν ρόλο ανά περίοδο, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να εστιάζουν στην εργασία καθενός σκηνοθέτη ξεχωριστά, και μάλιστα δουλεύοντας σε χρόνους αντίστοιχους με αυτού του επαγγελματικού θεάτρου. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι καθορίζονται μέσα από τη συνεργασία των καθηγητών, ενώ στα νέα μαθήματα, που συνάδουν με τις ανάγκες του σύγχρονου θεάτρου, περιλαμβάνονται η πρακτική μεταγλώττισης (σε στούντιο της σχολής), η ψυχολογία, η Ιστορία Τέχνης, η σκηνοθεσία, η παρτιτούρα, τα κρουστά και πολλά άλλα πεδία, χρήσιμα στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων.

 

Δράσεις όπως τα street events, οι συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως της Επιδαύρου, οι εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαία θέατρα και οι θεατρικές ομάδες συμπληρώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη που στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο με σύγχρονες υποδομές, έξω από το μετρό της Ακρόπολης.

 

 

Μαθήματα

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Τεχνικές προσέγγισης ρόλου και Ψυχολογία, Αγωγή του προφορικού λόγου, Μεταγλώττιση και σπικάζ, Μουσική - Τραγούδι, Παρτιτούρα, Μουσικό όργανο - κρουστά, Χορός-Κίνηση, Σκηνική πάλη, Μακιγιάζ, Οργάνωση παραγωγής, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία, Ιστορία Κινηματογράφου, Σκηνοθεσία, Υποκριτική στην κάμερα.

Διδάσκουν οι: Κώστας Γάκης, Λίλλυ Μελεμέ, Κοραής Δαμάτης, Μιχάλης Καλαμπόκης κ.ά.

 

Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το μετρό Ακρόπολης, 210 9222300, www.athstage.gr, FB: Athinaiki Skini, mail: [email protected]

Εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είσαι νέος και θέλεις να γίνεις CEO; Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Εκπαίδευση Είσαι νέος και θέλεις να γίνεις CEO; Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

21.10.2019
Πώς να βρείτε τον σωστό δάσκαλο για ιδιαίτερα

Εκπαίδευση Πώς να βρείτε τον σωστό δάσκαλο για ιδιαίτερα

16.10.2019
Η Αθήνα των παιδιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, φεστιβάλ και πρωτότυπες δραστηριότητες

Εκπαίδευση Η Αθήνα των παιδιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, φεστιβάλ και πρωτότυπες δραστηριότητες

14.10.2019
Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων

Εκπαίδευση Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων

14.10.2019
Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

Εκπαίδευση Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

4.10.2019
Το Μικρό Πολυτεχνείο γίνεται δεκαοκτώ: Μια στιχομυθία με τον «γονιό» του, Θράσο Καμινάκη

Εκπαίδευση Το Μικρό Πολυτεχνείο γίνεται δεκαοκτώ: Μια στιχομυθία με τον «γονιό» του, Θράσο Καμινάκη

4.10.2019
Τελευταίο μάθημα

Εκπαίδευση Τελευταίο μάθημα

2.10.2019
Etoile by Les Chefs: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στον χώρο του επισιτισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Εκπαίδευση Etoile by Les Chefs: ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στον χώρο του επισιτισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

30.9.2019
Τιμητική Υποτροφία «Δημήτρης Μανωλόπουλος»: Η Space Hellas τιμά τον ιδρυτή της

Εκπαίδευση Τιμητική Υποτροφία «Δημήτρης Μανωλόπουλος»: Η Space Hellas τιμά τον ιδρυτή της

21.9.2019
Να σπουδάσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; To BCA λύνει το δίλημμα

Εκπαίδευση Να σπουδάσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; To BCA λύνει το δίλημμα

16.9.2019