Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων
Εκπαίδευση

Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων

Η Employ αποτελεί έναν φορέα τον οποίο εμπιστεύονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και νέοι επιστήμονες για την επιμόρφωση τους αλλά και περισσότεροι από 30.000 μαθητές, φοιτητές και γονείς.

ADVERTORIAL

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η εκπαίδευση όσο και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας αλλάζουν ταχύτατα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η οποία σχεδόν για μία δεκαετία αντιμετώπισε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι αλλαγές αυτές ήταν έντονες.

 

Μαζί με τις νέες τεχνολογίες, διαμορφώθηκε ένα νέο τοπίο, το οποίο για την πλειονότητα εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέρριψε κάθε «ασφαλή» επιλογή. Τι θα σπουδάσω, τι μεταπτυχιακό είναι καλύτερο να υλοποιήσω, ποιες εξειδικεύσεις αναζητά η αγορά αλλά και πως μπορώ να διεκδικήσω την απασχόληση μου στο δημόσιο, είναι μερικά από τα ερωτήματα που για χιλιάδες ενδιαφερομένους ήταν και είναι δυσεπίλυτα.


Σε αυτά τα ερωτήματα, απαντά από τα τέλη του 2005 ο πλέον εξειδικευμένος φορέας η Employ Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας στην Αθήνα και σταδιακά επεκτεινόμενη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην Employ εμπιστεύθηκαν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές περισσότεροι από 150.000 μαθητές, γονείς, φοιτητές και επιστήμονες της αγωγής και της εκπαίδευσης.

 


Χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία, νέες τεχνολογίες και εξειδικευμένο επιστημονικό, η Employ κατάφερε να βοηθήσει νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν ποιες σπουδές τους ταιριάζουν, πως θα γίνουν ανταγωνιστικοί με μια μεταπτυχιακή εξειδίκευση αλλά και το σημαντικότερο, ως νέοι απόφοιτοι και επιστήμονες, πως θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και θα διεκδικήσουν με επιτυχία μια θέση εργασίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των ιδρυτών και Επιστημονικός Διευθυντής του εκπαιδευτικού ομίλου, Δρ Χρήστος Ταουσάνης, «Ξεκινώντας στα τέλη του 2005, καινοτομήσαμε στην Ελλάδα, προσφέροντας για πρώτη φορά ένα σύνθετο πλέγμα υπηρεσιών που θα βοηθούσε ένα μαθητή Λυκείου από τη μέρα που θα ξεκινούσε το Λύκειο μέχρι την μέρα που ως απόφοιτος και νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας θα έκανε στοχευμένες κινήσεις. Βέβαια, όταν το 2006 μιλούσαμε για επαγγελματικό προσανατολισμό, δια βίου μάθηση και συμβουλευτική καριέρας, όλα αυτά ακουγόταν λίγο "εξωγήινα" στους περισσότερους. Έπειτα από 15 σχεδόν χρόνια, πλέον ο Έλληνας γονιός και μαθητής αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αφήσει τις επιλογές του στην τύχη ή στις απόψεις ενός γνωστού. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε μια νέα πρόκληση την τελευταία τριετία που είναι η αυξανόμενη ζήτηση για δια βίου μάθηση αλλά και εδώ έχουμε το κατάλληλο know how».


Επενδύοντας στις ανάγκες των καιρών, η Employ ήταν από τους πρώτους φορείς που εμπιστεύθηκε Ελληνικό Α.Ε.Ι. να συνεργαστεί στο πεδίο της Δια Βίου μάθησης, προσέφερε εξ αποστάσεως διαδικτυακά προγράμματα μέσα από βραβευμένες πλατφόρμες μάθησης και επένδυσε στη δημιουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες που χρειαζόταν στις τρέχουσες εξελίξεις της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής.


«Δεν είναι τυχαίο ότι ήμασταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς και ΚΔΒΜ που αντιληφθήκαμε την ανάγκη των εκπαιδευτικών να καταρτιστούν σε πεδία όπως η Παράλληλη Στήριξη, η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, η Επαγγελματική Συμβουλευτική καθώς και στοχευμένα πεδία της Ειδικής Αγωγής, τομείς όπου τα επιμορφωτικά μας προγράμματα όχι μόνο μεταδίδουν επιστημονικές γνώσεις αλλά πολύ συχνά είναι και "διαβατήριο" για να διεκδικήσουν μια θέση σε φορείς του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ενταχθούν σε διάφορα μητρώα και εν γένει να επαυξήσουν τις πιθανότητές τους για να εργαστούν κάπου» προσθέτει ο έτερος ιδρυτής της Employ, Δρ Κωνσταντίνος Κότιος.


Σε συνεργασία πλέον με Πανεπιστήμια, προσφέροντας ακόμη και ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα (Mooc's) και έχοντας συνεργαστεί με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, η Employ αποτελεί έναν φορέα τον οποίο εμπιστεύονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και νέοι επιστήμονες για την επιμόρφωση τους αλλά και περισσότεροι από 30.000 μαθητές, φοιτητές και γονείς ετησίως για το επόμενο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους βήμα.


Όσο για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι στόχοι της Employ, καταλήγει επιλογικά ο Δρ Ταουσάνης: «Αποτελεί μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση το γεγονός πως όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε καν κάτι αντίστοιχο και έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε το εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου να ακολουθήσουν και να δραστηριοποιηθούν με τα πεδία αυτά και άλλοι. Όπως και νιώθουμε καθημερινά ότι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στον κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύεται αλλά και στην ελληνική εκπαιδευτική και επαγγελματική πραγματικότητα να βελτιώσουμε κάτι. Οι στόχοι σαφώς και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα Βαλκάνια είναι δίπλα μας και είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τα επόμενα χρόνια και το όραμα μας εκεί!»

 

Website: www.e-employ.gr

Facebook: www.facebook.com/employ.page

Εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγγελος Κότιος: Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς μιλά για τη στρατηγική του ιδρύματος που διοικεί

Εκπαίδευση Άγγελος Κότιος: Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς μιλά για τη στρατηγική του ιδρύματος που διοικεί

25.1.2020
«STEAM Academy»: Η Ακαδημία Ρομποτικής που επαναπροσδιορίζει τη σχέση επιστήμης - τεχνολογίας

Εκπαίδευση «STEAM Academy»: Η Ακαδημία Ρομποτικής που επαναπροσδιορίζει τη σχέση επιστήμης - τεχνολογίας

17.1.2020
Παρακολουθώντας το πρώτο μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Εκπαίδευση Παρακολουθώντας το πρώτο μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

12.1.2020
Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

Εκπαίδευση Επιτραπέζια Remoundo: Τα παιδικά παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα γούστα των παιδιών

24.12.2019
Onassis Sexuality Education Day: Γιατί η σεξουαλική αγωγή είναι τόσο απαραίτητη για τα σχολεία;

Εκπαίδευση Onassis Sexuality Education Day: Γιατί η σεξουαλική αγωγή είναι τόσο απαραίτητη για τα σχολεία;

14.12.2019
Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

Εκπαίδευση Πώς να επιλέξετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό online

9.11.2019
Είσαι νέος και θέλεις να γίνεις CEO; Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Εκπαίδευση Είσαι νέος και θέλεις να γίνεις CEO; Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

21.10.2019
Πώς να βρείτε τον σωστό δάσκαλο για ιδιαίτερα

Εκπαίδευση Πώς να βρείτε τον σωστό δάσκαλο για ιδιαίτερα

16.10.2019
Η Αθήνα των παιδιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, φεστιβάλ και πρωτότυπες δραστηριότητες

Εκπαίδευση Η Αθήνα των παιδιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, φεστιβάλ και πρωτότυπες δραστηριότητες

14.10.2019
Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

Εκπαίδευση Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

4.10.2019