Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων
Εκπαίδευση

Employ: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές επενδύουν στο μέλλον τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων

Η Employ αποτελεί έναν φορέα τον οποίο εμπιστεύονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και νέοι επιστήμονες για την επιμόρφωση τους αλλά και περισσότεροι από 30.000 μαθητές, φοιτητές και γονείς.

ADVERTORIAL

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η εκπαίδευση όσο και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας αλλάζουν ταχύτατα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η οποία σχεδόν για μία δεκαετία αντιμετώπισε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι αλλαγές αυτές ήταν έντονες.

 

Μαζί με τις νέες τεχνολογίες, διαμορφώθηκε ένα νέο τοπίο, το οποίο για την πλειονότητα εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέρριψε κάθε «ασφαλή» επιλογή. Τι θα σπουδάσω, τι μεταπτυχιακό είναι καλύτερο να υλοποιήσω, ποιες εξειδικεύσεις αναζητά η αγορά αλλά και πως μπορώ να διεκδικήσω την απασχόληση μου στο δημόσιο, είναι μερικά από τα ερωτήματα που για χιλιάδες ενδιαφερομένους ήταν και είναι δυσεπίλυτα.


Σε αυτά τα ερωτήματα, απαντά από τα τέλη του 2005 ο πλέον εξειδικευμένος φορέας η Employ Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας στην Αθήνα και σταδιακά επεκτεινόμενη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην Employ εμπιστεύθηκαν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές περισσότεροι από 150.000 μαθητές, γονείς, φοιτητές και επιστήμονες της αγωγής και της εκπαίδευσης.

 


Χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία, νέες τεχνολογίες και εξειδικευμένο επιστημονικό, η Employ κατάφερε να βοηθήσει νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν ποιες σπουδές τους ταιριάζουν, πως θα γίνουν ανταγωνιστικοί με μια μεταπτυχιακή εξειδίκευση αλλά και το σημαντικότερο, ως νέοι απόφοιτοι και επιστήμονες, πως θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και θα διεκδικήσουν με επιτυχία μια θέση εργασίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των ιδρυτών και Επιστημονικός Διευθυντής του εκπαιδευτικού ομίλου, Δρ Χρήστος Ταουσάνης, «Ξεκινώντας στα τέλη του 2005, καινοτομήσαμε στην Ελλάδα, προσφέροντας για πρώτη φορά ένα σύνθετο πλέγμα υπηρεσιών που θα βοηθούσε ένα μαθητή Λυκείου από τη μέρα που θα ξεκινούσε το Λύκειο μέχρι την μέρα που ως απόφοιτος και νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας θα έκανε στοχευμένες κινήσεις. Βέβαια, όταν το 2006 μιλούσαμε για επαγγελματικό προσανατολισμό, δια βίου μάθηση και συμβουλευτική καριέρας, όλα αυτά ακουγόταν λίγο "εξωγήινα" στους περισσότερους. Έπειτα από 15 σχεδόν χρόνια, πλέον ο Έλληνας γονιός και μαθητής αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αφήσει τις επιλογές του στην τύχη ή στις απόψεις ενός γνωστού. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε μια νέα πρόκληση την τελευταία τριετία που είναι η αυξανόμενη ζήτηση για δια βίου μάθηση αλλά και εδώ έχουμε το κατάλληλο know how».


Επενδύοντας στις ανάγκες των καιρών, η Employ ήταν από τους πρώτους φορείς που εμπιστεύθηκε Ελληνικό Α.Ε.Ι. να συνεργαστεί στο πεδίο της Δια Βίου μάθησης, προσέφερε εξ αποστάσεως διαδικτυακά προγράμματα μέσα από βραβευμένες πλατφόρμες μάθησης και επένδυσε στη δημιουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες που χρειαζόταν στις τρέχουσες εξελίξεις της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής.


«Δεν είναι τυχαίο ότι ήμασταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς και ΚΔΒΜ που αντιληφθήκαμε την ανάγκη των εκπαιδευτικών να καταρτιστούν σε πεδία όπως η Παράλληλη Στήριξη, η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, η Επαγγελματική Συμβουλευτική καθώς και στοχευμένα πεδία της Ειδικής Αγωγής, τομείς όπου τα επιμορφωτικά μας προγράμματα όχι μόνο μεταδίδουν επιστημονικές γνώσεις αλλά πολύ συχνά είναι και "διαβατήριο" για να διεκδικήσουν μια θέση σε φορείς του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ενταχθούν σε διάφορα μητρώα και εν γένει να επαυξήσουν τις πιθανότητές τους για να εργαστούν κάπου» προσθέτει ο έτερος ιδρυτής της Employ, Δρ Κωνσταντίνος Κότιος.


Σε συνεργασία πλέον με Πανεπιστήμια, προσφέροντας ακόμη και ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα (Mooc's) και έχοντας συνεργαστεί με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, η Employ αποτελεί έναν φορέα τον οποίο εμπιστεύονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και νέοι επιστήμονες για την επιμόρφωση τους αλλά και περισσότεροι από 30.000 μαθητές, φοιτητές και γονείς ετησίως για το επόμενο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους βήμα.


Όσο για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι στόχοι της Employ, καταλήγει επιλογικά ο Δρ Ταουσάνης: «Αποτελεί μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση το γεγονός πως όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε καν κάτι αντίστοιχο και έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε το εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου να ακολουθήσουν και να δραστηριοποιηθούν με τα πεδία αυτά και άλλοι. Όπως και νιώθουμε καθημερινά ότι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στον κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύεται αλλά και στην ελληνική εκπαιδευτική και επαγγελματική πραγματικότητα να βελτιώσουμε κάτι. Οι στόχοι σαφώς και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα Βαλκάνια είναι δίπλα μας και είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τα επόμενα χρόνια και το όραμα μας εκεί!»

 

Website: www.e-employ.gr

Facebook: www.facebook.com/employ.page

Εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολυχώρος Faust δημιουργεί ένα νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό, στην καρδιά της Αθήνας

Εκπαίδευση Ο πολυχώρος Faust δημιουργεί ένα νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό, στην καρδιά της Αθήνας

16.10.2020
Internet of Things: Ένα μάθημα για τον νέο κόσμο των «έξυπνων» συσκευών και εφαρμογών

Εκπαίδευση Internet of Things: Ένα μάθημα για τον νέο κόσμο των «έξυπνων» συσκευών και εφαρμογών

14.10.2020
5ος κύκλος Project Future: Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει το μέλλον των νέων

Εκπαίδευση 5ος κύκλος Project Future: Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει το μέλλον των νέων

14.10.2020
Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο

Εκπαίδευση Ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές που μπήκαν φέτος στο πανεπιστήμιο

13.10.2020
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τη σωστή σχολή μαγειρικής

Εκπαίδευση Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τη σωστή σχολή μαγειρικής

1.10.2020
Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

Εκπαίδευση Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» στεγάζει στο κέντρο της Αθήνας το πάθος για τις στιγμές

28.9.2020
Πώς να αποκτήσετε τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις για υποψήφιους εκπαιδευτικούς

Εκπαίδευση Πώς να αποκτήσετε τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις για υποψήφιους εκπαιδευτικούς

25.9.2020
5 λόγοι για να επιλέξετε τις ξενοδοχειακές σπουδές στην Ελλάδα

Εκπαίδευση 5 λόγοι για να επιλέξετε τις ξενοδοχειακές σπουδές στην Ελλάδα

24.9.2020
Easy Education: Πρωτοπόρος στη δια βίου μάθηση σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση Easy Education: Πρωτοπόρος στη δια βίου μάθηση σε όλη την Ελλάδα

23.9.2020
Τρεις υπότροφοι του Ιδρύματος Μποδοσάκη μιλούν για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών

Εκπαίδευση Τρεις υπότροφοι του Ιδρύματος Μποδοσάκη μιλούν για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών

21.9.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια