Περιβάλλον

Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» για την Ελλάδα

Ανάμεσά τους η Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή, το Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη και μια πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας

1. Η δρακόλιμνη της Τύμφης (Χρήστης: Ale30307)

 

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των φωτογραφιών που «ανέβασαν» οι χρήστες.


Μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης, ανακοινώθηκαν οι δέκα πρώτες σύμφωνα με την βαθμολογία τους. Την πρώτη θέση κατέκτησε μια εικόνα της Δρακολίμνης της Τύμφης από τον χρήστη Ale30307.

 

Η Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή, το Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη και μια πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα.


Οι φωτογραφίες από την Ελλάδα έχουν υποβληθεί ως υποψήφιες στο διεθνές σκέλος της διοργάνωσης. Συνολικά έχουν "ανεβεί" 3.344 φωτογραφίες για την Ελλάδα από 364 χρήστες, με το 92% από αυτούς να έχει συνεισφέρει για πρώτη φορά.

 

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού στην Ελλάδα:

 

2. Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή (Χρήστης: Nojos88)

 

3. Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη (Χρήστης: Manolis Thravalos)

 

4. Πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας (Χρήστης: Nojos88)

 

5. Glossy Iris and Little Egret - Λέσβος(Χρήστης: Blacktom1961)

 

6. Μετέωρα (Χρήστης: PP Photography)

 

7. Δυτική Τύμφη. Διακρίνονται αριστερά η Γκαμήλα μέσα στα σύννεφα (2497μ), στο κέντρο ο Πλόσκος (2377μ) και από κάτω του η Δρακόλιμνη, πιο δεξιά στο βάθος η Αστράκα (2436μ) και τέρμα αριστερά ο Λάπατος (2251μ). Στο διάσελο μεταξύ Αστράκας και Λάπατου οριακά διακρίνεται το καταφύγιο Δ. Γεωργούλης (1950μ). (Χρήστης: Nikos Mouratidis)

 

8. Αντικριστά κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Caretta caretta στον Αμβρακικό κόλπο. (Χρήστης: Eco cruising)

 

9. Amos Springs Lake - Πίνδος (Χρήστης: Ellie Βarmpagiannis)

 

10. Λίμνη Ζάζαρη (Χρήστης: Despina Michailidou)

 

* Το «Wiki Loves Earth» είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου, που απευθύνεται σε φωτογράφους, ερασιτέχνες και μη, οι οποίοι φωτογραφίζουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους και τα «ανεβάζουν» με ελεύθερη άδεια στην Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons. Είναι διεθνής διαγωνισμός, και στη χώρα μας διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια