Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση
Περιβάλλον

Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση

Από το 2010 η Οργάνωση Γη βοηθά όλο και περισσότερους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια προσωπική σχέση με τη φύση.

ADVERTORIAL

Είναι φορές που ένας σκοπός μας ξεπερνάει και για να ανταποκριθούμε θέλουμε να μπορούμε να είμαστε δυνατοί και να μπορούμε να αντέχουμε τον πόνο, είτε είναι ψυχικός, είτε σωματικός. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ανάμεσά μας που αυτή η πρόκληση είναι η δική τους καθημερινότητα.


Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση του Panadol Extra είναι αφιερωμένη στη δύναμη αυτών των ανθρώπων και μας συστήνει τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα, τον γενικό διευθυντή της Οργάνωσης Γη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στo να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και τον άνθρωπο, δουλεύοντας παράλληλα με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος συμμετείχε και στην πρόσφατη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του παγκόσμιου ζητήματος.

 


Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ιδρύθηκε η Οργάνωση Γη με στόχο να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια προσωπική σχέση με τη φύση. Μέσα από αυτήν τη σχέση, δημιουργούμε μια καλύτερη σχέση μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα μεγάλα σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η κλιματική κρίση.

 

Tο πρώτο μεγάλο εγχείρημα της Οργάνωσης Γη ήταν το «Κέντρο της Γης», ένας τόπος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Ίλιον που άνοιξε για το κοινό το 2012 και όπου οι επισκέπτες, για πρώτη φορά στο λεκανοπέδιο Αττικής είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντική εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο. Να ζήσουν τη Γη, όπως κανείς από τους κατοίκους της Αθήνας δεν έχει πια την πολυτέλεια να κάνει.

 


To 2015 ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του και να αφιερώσει την ενέργειά του στον πλανήτη και τη φροντίδα τη Γης. Εντάσσεται στο δυναμικό της Οργάνωσης Γη, με στόχο να προσφέρει βιωματική μη τυπική εκπαίδευση και σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, διευκολύνοντας την κοινωνική τους ενσωμάτωση.


Στον χώρο αυτό ο Κωνσταντίνος αφιέρωσε όλο του τον χρόνο μαζί με πολύ σωματικό κόπο και πόνο. Δεν είναι εύκολη η ενασχόληση με τη γη. Μέσα όμως από τη διαδικασία αυτή ανακάλυψε πως παρά τον κόπο και τον πόνο, το αποτέλεσμα του εγχειρήματος είχε ουσιαστική ευεργετική δράση στους ανθρώπους.

 


Έτσι ξεκίνησαν να επισκέπτονται συχνά τον βιολογικό εκπαιδευτικό λαχανόκηπο του πάρκου και να μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη προσφυγόπουλα, άτομα με νοητική υστέρηση και ηλικιωμένοι. Κάθε ομαδική βιωματική εκπαίδευση απέκτησε έτσι ιδιαίτερη σημασία, και απαιτεί μεγάλη προσοχή, αστείρευτη ενέργεια και σωματική αντοχή που να δίνει κουράγιο και αισιοδοξία. Κάθε πόνος, ψυχικός, κάθε καταπόνηση σωματική, δίπλα στο χώμα και τη γη, δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν στήριξη, πρέπει να είναι αμελητέος. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο μόνο με τη δύναμη της ψυχής.

 

 
Περιβάλλον
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια