Για τον πλανήτη έγιναν ένα
Advertorial

Για τον πλανήτη έγιναν ένα

Η νέα καμπάνια της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που έφερε κοντά τις αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών, ηλεκτρολογικού και τεχνολογικού υλικού

ADVERTORIAL

Πριν λίγες μέρες πρωτοπαρακαλουθήσαμε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο μια πρωτοποριακή καμπάνια, όπου γνωστές αλυσίδες συγχαίρουν η μια τους πελάτες της άλλης. Εντυπωσιαστήκαμε και αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν να μας πουν. Η απορία μας δεν έμεινε αναπάντητη. Ο σκοπός της ενέργειας αποκαλύφθηκε πρόσφατα και είναι, χωρίς καμία αμφισβήτηση, ουσιαστικός.

 

Σημαντικά brands όπως Praktiker, ΚΑΥΚΑΣ, Εxpert, Media Markt και πολλά ακόμη συμμαχούν για να κάνουν ευρύτερα γνωστό ότι οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές και λάμπες ανακυκλώνονται στα καταστήματά τους. Περιβαλλοντικός λοιπόν ο λόγος που ένωσε τις αλυσίδες και έγινε με την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της Ανακύκλωσης Συσκευών. Μεγάλες εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών, όπως και τεχνολογικού υλικού έγιναν ένα για έναν κοινό και πολύ καλό σκοπό, την προστασία του περιβάλλοντος από τα απόβλητα του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Εκ των ων ουκ άνευ δε χωρά ανταγωνισμός όταν πρόκειται να σώσουμε το σπίτι που μας φιλοξενεί, τον πλανήτη. Μας χρειάζεται όλους ενωμένους.

 

Για το λόγο αυτόν αξίζει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια. Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάδος κοντά τους για να ανακυκλώσουν τη μικροσυσκευή τους κάνουν λάθος. Όσοι ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν τις μικροσυσκευές ή λάμπες τους μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανακύκλωσης Συσκευών, electrocycle.gr, για να βρουν τα κοντινότερα καταστήματα με τους αντίστοιχους κάδους.

 

Στην περίπτωση αγοράς μεγάλης συσκευής που δε μπορεί κάποιος να μεταφέρει ο ίδιος, αρκεί να ενημερώσει το κατάστημα από το οποίο πρόκειται να προμηθευτεί την καινούρια. Έτσι με την παραλαβή του νέου είδους στο χώρο σας, θα παραδώσει το παλιό, το οποίο θα παραλάβει το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

 

Μετά τη συλλογή τους, οι συσκευές οδηγούνται για επεξεργασία σε 12 ελληνικές τεχνικά άρτιες μονάδες, που είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και απασχολούν ανθρώπους με τεχνογνωσία. Αποτέλεσμα είναι η απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων μερών από τις συσκευές και το περιβάλλον και η επεξεργασία των αξιοποιήσιμων υλικών, με σκοπό την επανένταξή τους στην παραγωγή νέων προϊόντων. Όλες οι μονάδες εφαρμόζουν διαδικασίες βασισμένες σε αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα για τη διαχείριση των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Περιβάλλον
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια