Αποκλειστικό

Αυτές είναι οι στολές της Παιδικής Χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής από τον οίκο Zeus+Δione

Η ξεχωριστή χορηγία προς την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον οίκο μόδας που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμεντάκη για τη ξεχωριστή χορηγία της εταιρείας Zeus+Δione προς την Εθνική Λυρική Σκηνή σχετικά με τις στολές της Παιδικής Χορωδίας καθώς και αυτές των ταξιθετών της, τα σχέδια είναι έτοιμα. Ο διεθνής οίκος μόδας αποδίδει φόρο τιμής στο λυρικό θέατρο, που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ετοιμάζοντας μία αποκλειστική collection με στολές που αντικατοπτρίζουν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του brand: την κληρονομιά και την καινοτομία. Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, σχεδιασμού κι ανταλλαγής απόψεων, αυτά είναι τα κοστούμια που σχεδίασε η Zeus+Δione αποκλειστικά για την Παιδική Χορωδία και τους/τις ταξιθέτες/ταξιθέτριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


«Η Zeus+Δione είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με το φιλόμουσο κοινό της χώρας τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμβολή της στην εικόνα του οργανισμού μέσω του σχεδιασμού των νέων στολών της παιδικής χορωδίας και ταξιθεσίας. Με αφορμή την τρίτη καλλιτεχνική περίοδό της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανανεώνει την ταυτότητά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, σε πλήρη σύμπνοια με το καλλιτεχνικό της έργο» αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα.

 

Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand.


«Μια νέα πολύ δημιουργική συνεργασία ξεκινάμε φέτος με τη Zeus+Δione, ένα ιδιαίτερο ελληνικό brand που έχει φθάσει στα πέρατα του κόσμου και το οποίο εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την καινοτομία» σχολίασε σχετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης. «Η Zeus+Δione, μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή που αναπτύξαμε τους τελευταίους έξι μήνες, δημιούργησε μια αποκλειστική κολεξιόν για την ΕΛΣ με πολύ όμορφες στολές για τους ταξιθέτες μας, καθώς και για την Παιδική μας Χορωδία, εμπνευσμένες από τη μορφή της παραδοσιακής φορεσιάς της Αττικής. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική χορηγία προς την ΕΛΣ και την υπέροχη συνεργασία, η οποία θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον».

 

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος


«Μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή η ΕΛΣ αποδέχθηκε τη χορηγία της Zeus+Δione για τον σχεδιασμό των νέων στολών της Παιδικής Χορωδίας και της ταξιθεσίας στις αρχές του 2019. Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand. Η χορηγία προς την ΕΛΣ αποτελεί την απαρχή μιας υπέροχης συνεργασίας που θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον» σημειώνει η Zeus+Δione.

 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η Zeus +Διone αναδεικνύει με μοναδικό, σύγχρονο τρόπο πτυχές του αρχαίου πολιτισμού. Πνευματικότητα, αρμονία, δημιουργικότητα, γεωμετρία και ακρίβεια, καθαρές γραμμές, διακοσμημένες με περίπλοκες λεπτομέρειες και κομψά σχέδια είναι στοιχεία που ταυτίζονται με την φιλοσοφία της. Τα υφαντά είναι βαμμένα, κεντημένα και κομμένα από ειδικούς τεχνίτες που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία. Τα αποκλειστικά μεταξωτά υφάσματα της Zeus + Δione κατασκευάζονται στο Σουφλί. Τα μεταξωτά πουκάμισα είναι κεντημένα στο Άργος και το Μέτσοβο, ενώ τα φορέματα και οι φούστες πλέκονται από τους τεχνίτες των Κυκλάδων και της Αττικής. Συγχρόνως, τα επιλεγμένα σχέδια διακοσμούνται χειροποίητα με παραδοσιακά σχέδια και περίπλοκα μοτίβα στην Κρήτη, εξασφαλίζοντας μια κομψή συλλογή υπογραφών κάθε εποχή.

 

Έτσι και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογή, ύστερα από ενδελεχή μελέτη της Παραδοσιακής Φορεσιάς της Αττικής, κάθε ένδυμα έχει αναμορφωθεί υπό σύγχρονο πρίσμα, δημιουργώντας «απλά σε αισθητική και παράλληλα συμβολικά outfits τα οποία συνδυάζονται άψογα με τον χώρο και ολοκληρώνουν την εμπειρία της Ελληνικής Κουλτούρας που αποσκοπεί να μεταδώσει σε όλους τους θεατές η Εθνική Λυρική Σκηνή» αναφέρει το σκεπτικό της Zeus+Dione για τη δημιουργία των στολών. «Η ρηξικέλευθη αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ, με τους πρωτότυπους εσωτερικούς χώρους που καταλήγει από την παράθεση γωνιών και κοιλωμάτων, κοίλο και κυρτό, έχει ομοίως ασκήσει αποφασιστική επιρροή, που μεταφράζεται στις πτυχώσεις των σχημάτων, τις πιέτες και τα πενσάκια, που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ και προσδίδει σε κάθε κομμάτι μοντέρνα όψη».


Οι στολές θα λανσαριστούν τον Οκτώβριο του 2019, με την έναρξη της σεζόν.

 

Γυναικείο σύνολο

 

Γυναικείο σύνολο

 

Στολή ταξιθέτριας

 

Ανδρικό σύνολο

 

Ανδρικό σύνολο

Μόδα&Στυλ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια