Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση από τη συνεχόμενη πρόκληση του να δημιουργείς εικόνες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Μόδα&Στυλ

Όλια, τι σημαίνει να είσαι στο styling team του GNTM;

Η Όλια Λύκου καταγράφει τις απολαύσεις και τους εφιάλτες μιας στυλίστριας

— Όλια, τι σημαίνει να είσαι στο το styling team του GNTM;

Αρχικά, σημαίνει πως περνάς ωραία γιατί δουλεύεις με εξαιρετικούς ανθρώπους και συνεργάτες. Όσον αφορά το αντικείμενό μας, έχοντας δουλέψει σε editorials μόδας και περιοδικά, στην τηλεόραση συνειδητοποιείς πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς έχεις παντού κάμερες.

 

— Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της στυλίστριας;

Το κουβάλημα με τα πόδια, ειδικά στις ανηφόρες του Κολωνακίου, το σιδέρωμα και, φυσικά, η χαρτούρα, καθώς τα δελτία αποστολής πάνε και έρχονται.

 

— Και ποια η μεγαλύτερη απόλαυση;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση από τη συνεχόμενη πρόκληση του να δημιουργείς εικόνες. Να έρχεσαι αντιμέτωπος με τη δημιουργικότητά σου και να περιπλέκεις τη δική σου αισθητική με την αισθητική άλλων ταλαντούχων ανθρώπων, όπως είναι οι σχεδιαστές μόδας, οι φωτογράφοι, οι make up artists και όλοι όσοι συνδέονται με το χώρο της μόδας.

 

Θεωρώ πως για να είναι ένα σύνολο ολοκληρωμένο πρέπει να υπάρχει στο outfit πάντα καπέλο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν το έχουμε τόσο πολύ στο dress code μας.

 

— Ποιο είναι το trend που ξεχωρίζεις για φέτος;

Πρώτα απ' όλα, θα πω τα φτερά, γιατί πραγματικά έχω καημό να βάλω ένα vintage φόρεμα της μητέρας μου γεμάτο μαύρα φτερά και, φυσικά, τα statement καπέλα. Θεωρώ πως για να είναι ένα σύνολο ολοκληρωμένο πρέπει να υπάρχει στο outfit πάντα καπέλο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν το έχουμε τόσο πολύ στο dress code μας. Μόνο τα τελευταία χρόνια βλέπω μια διάθεση για αλλαγή και χαίρομαι γιατί έχουμε εξαιρετικούς σχεδιαστές.

 

— Πώς πετυχαίνεις αυτό το ωραίο ροζ στα μαλλιά σου;

Αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό. Σίγουρα, όμως, θέλει υπομονή και τεράστια περιποίηση.

 

Φούστα Klelia Andrali, vintage white t-shirt της μητέρας μου και τα αγαπημένα και καταλερωμένα Vans μου που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα. Η τσάντα είναι RIEN by Penny Vomva. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

— Έχεις να μου πεις κάποιο μυστικό μαγαζί στην Αθήνα όπου βρίσκεις θησαυρούς;

Αγαπώ το TROC στη Μαβίλη για τα υπέροχα vintage κομμάτια του και τα φανταστικά του καπέλα, φυσικά.

 

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Φούστα Klelia Andrali από τη σειρά Creepy smiles (€150, www.kleliaandrali.co.uk), vintage white t-shirt της μητέρας μου και τα αγαπημένα και καταλερωμένα Vans μου που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα. Η τσάντα είναι RIEN by Penny Vomva (www.rien.gr).

 

— Που πηγαίνεις τώρα;

Πάω να πιω ένα κοκτέιλ στη ταράτσα του BIOS, να απολαύσω τη νυχτερινή Αθήνα και μετά ύπνο γιατί αύριο έχουμε μαζέματα και κουβάλημα, μην ξεχνιόμαστε.

 

@olia_likou

 

 

Μόδα&Στυλ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια