Η εύρεση εργασίας σε έναν κόσμο που αλλάζει
Ελλάδα

Η εύρεση εργασίας σε έναν κόσμο που αλλάζει

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα της Cisco εστιάζει στις ψηφιακές δεξιότητες που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν δουλειά

ADVERTORIAL

 

Το ξέρεις, το ζεις, όσο και αν δεν θες μερικές φορές να το παραδεχτείς: Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Η ζωή μας είναι γεμάτη από επαναλαμβανόμενες πράξεις και μοτίβα. Οι περισσότεροι επιζητούμε το αίσθημα σιγουριάς που μας προσφέρει η ρουτίνα της καθημερινότητας, όσο και αν συχνά λέμε ότι μας κουράζει.

 

Ωστόσο, η ανθρώπινη αυτή τάση έρχεται σε αντίφαση με τη συνειδητοποίηση ότι η επιβίωση είναι άμεσα συνυφασμένη με την ικανότητά μας να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Όσο και αν γενικά πρόκειται για μια αργή διαδικασία, υπάρχουν περιπτώσεις που η προσαρμογή οφείλει να είναι άμεση. Και τότε πρέπει να πάρεις κάποιες «γενναίες αποφάσεις», που μπορεί να σε φοβίζουν, αφού καλείσαι να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις και περιβάλλοντα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, αλλά τελικά αποδεικνύονται αδιέξοδα.

 

 

 

Τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι το ζήτημα της εργασίας. Και ειδικά σε μία αγορά η οποία, εν εξελίξει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, μεταβάλλεται ταχύτητα. Η ψηφιοποίηση της παραγωγής και της οικονομίας απαιτεί εργαζόμενους με πρόσθετες δεξιότητες. Μία πραγματικότητα που γεννά ευκαιρίες για εκείνους που δεν διστάζουν να κάνουν μία νέα αρχή, να μετεκπαιδευτούν, να αποκτήσουν επιπλέον επαγγελματικά εφόδια, συνδυάζοντας προϋπάρχουσες γνώσεις (και πιθανώς εμπειρία) με νέες ικανότητες.

 

Την ευκαιρία αυτή προσφέρουν οι ακαδημίες της Cisco (Cisco Networking Academy), σε μία εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη παραμένουν κενές, λόγω έλλειψης κατάρτισης και ψηφιακών δεξιοτήτων από την πλευρά των υποψήφιων εργαζόμενων. Ο προγραμματισμός, η σχεδίαση, η εγκατάσταση και η υποστήριξη δικτύων, η ανάπτυξη λογισμικού και η ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων είναι μεταξύ των ψηφιακών δεξιοτήτων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

 

 

Αντίστοιχη –τηρουμένων των αναλογιών– είναι η κατάσταση και στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, προβλέπεται ότι το χάσμα αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς γιγαντώνεται ο όγκος των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, με επακόλουθο την ανάγκη διαχείρισης τεράστιων όγκων δεδομένων.

 

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, λειτουργούν 35 ακαδημίες. Σε αυτές διδάσκουν δεκάδες πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και σήμερα οι εγγεγραμμένοι μαθητές αγγίζουν τους 2.000. Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, οδηγώντας σε μία σειρά από διεθνείς πιστοποιήσεις-διαβατήριο για την αγορά εργασίας. H εμπειρία μάθησης, που οδηγεί από την απόκτηση των δεξιοτήτων στις θέσεις εργασίας, ενισχύεται μέσω ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει όλους τους πόρους της Cisco, καθώς και τους εκατοντάδες συνεργάτες της παγκοσμίως.

 

 

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι κοινή για τις ακαδημίες και τους σπουδαστές σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει την παροχή σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη, οι σπουδαστές του προγράμματος έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία προσομοίωσης και μπορούν να ελέγξουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους μέσω παγκόσμιων διαγωνισμών, κάνοντας τα κατάλληλα βήματα προς νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

 

Για περισσότερα μπες www.netacad.com και https://youtu.be/4V4CAgMLQCE

 


Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάνιες φωτογραφίες από την Κέρκυρα του 1958-59

Ελλάδα Σπάνιες φωτογραφίες από την Κέρκυρα του 1958-59

27.5.2020
Θανάσης Φωκάς: Ο διακεκριμένος Έλληνας μαθηματικός παρουσιάζει στη LiFO τα αποτελέσματα της έρευνας του για τον κορωνοϊό

Ελλάδα Θανάσης Φωκάς: Ο διακεκριμένος Έλληνας μαθηματικός παρουσιάζει στη LiFO τα αποτελέσματα της έρευνας του για τον κορωνοϊό

26.5.2020
«Να ξεφύγουμε λίγο απ’την κλεισούρα»: Οι νέοι στις παραλίες ετοιμάζονται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Ελλάδα «Να ξεφύγουμε λίγο απ’την κλεισούρα»: Οι νέοι στις παραλίες ετοιμάζονται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

26.5.2020
«Είναι καφκικό»: Ο δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη μιλά στο LiFO.gr για τον αγώνα του να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή

Ελλάδα «Είναι καφκικό»: Ο δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη μιλά στο LiFO.gr για τον αγώνα του να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή

25.5.2020
Η πείνα του δέρματος στην εποχή της απόστασης, μέσα από 7 μαρτυρίες και απόψεις

Ελλάδα Η πείνα του δέρματος στην εποχή της απόστασης, μέσα από 7 μαρτυρίες και απόψεις

24.5.2020
Η «αναπνέουσα αρχιτεκτονική» του Kengo Kuma στην Αθήνα

Ελλάδα Η «αναπνέουσα αρχιτεκτονική» του Kengo Kuma στην Αθήνα

23.5.2020
Ποιοι και γιατί πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία;

Ελλάδα Ποιοι και γιατί πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία;

23.5.2020
Θα τα πούμε στην πλατεία Ομονοίας!

Ελλάδα Θα τα πούμε στην πλατεία Ομονοίας!

22.5.2020
Gov.gr: 40 πράγματα που γίνονται πλέον πανεύκολα από τον υπολογιστή μας

Ελλάδα Gov.gr: 40 πράγματα που γίνονται πλέον πανεύκολα από τον υπολογιστή μας

22.5.2020
Upstream: Γνωρίσαμε την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσεται κι αναζητά νέα ταλέντα

Ελλάδα Upstream: Γνωρίσαμε την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσεται κι αναζητά νέα ταλέντα

19.5.2020
1 Σχόλια
avatar
Νικος Νικολαιδης - ΣΦ 8.7.2019 | 09:27
Το μελλον της εργασιας απο τον πολυ Ριντ Χοφμαν απ το περιφημο αρθρο του Νιου Γιορκερ πριν τεσσερα χρονια
The Network Man
Reid Hoffman’s big idea.
By Nicholas Lemann
October 5, 2015
https://www.newyorker.com/magazine/2015/10/12/the-network-man
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια