Ο Γιώργος Μπίμπας φτιάχνει ως NO/ON doom techno χωρίς παρωπίδες
Γκρέκα

Ο Γιώργος Μπίμπας φτιάχνει ως NO/ON doom techno χωρίς παρωπίδες

Το Sirens of Kappadokia και η ιστορία μιας ιδιόμορφης Πηνελόπης με καρατομημένο φαλλό

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Το κομμάτι που ανοίγει το EP του Γιώργου Μπίμπα Sirens Of Kappadokia που κυκλοφόρησε πριν από καναδυο μήνες από την New York Haunted (που είναι Ολλανδική εταιρεία και όχι αμερικάνικη) έχει τίτλο «Penelope's Phallus Head Was Decapitated» και είναι η εισαγωγή για μια ακολουθία σκοτεινού, βιομηχανικού ήχου με βαθιά συναισθηματικές εξάρσεις, που μπορείς να εντοπίσεις με δυσκολία μέσα από τους ψηφιακούς θορύβους και το ανελέητο τέκνο. Είναι πάντως εκεί, καμουφλαρισμένες σε ποιητικά κρεσέντα πίσω από τον έντονο ρυθμό και την αίσθηση του καταραμένου που διαπερνάει όλο το EP.

 

Το σύντομης διάρκειας digital album είναι ένα μικρό σοκ, ένα απίστευτα συμπαγές πειραματικό δημιούργημα που κλείνει με μια ανατριχιαστική λαϊκή φωνή που κάτι τραγουδάει στα ελληνικά, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλη η φιλοσοφία του συνοψίζεται σε μια φράση που περιλαμβάνει όλους τους τίτλους από τα κομμάτια: «We don't know who Penelope was, we only know that Penelope's Phallus Head Was Decapitated Exactly 6 Seconds And 3 Minutes Before 93rd Fiance's 77th Birthday And Was Buried By A River Near A Black Oak...».

 

Ο Γιώργος Μπίμπας το υπογράφει ως NYH88 NO/ON θολώνοντας ακόμα περισσότερο τα νερά, γιατί, αν δεν τον γνωρίζεις, είναι αδύνατο να καταλάβεις την καταγωγή του. Ωστόσο, ο Γιώργος είναι βέρος Αθηναίος. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Το οποίο, όσο με πνίγει σε στιγμές του, άλλο τόσο με ξεδιψά, κιόλας. Είναι πραγματικά ένα ηφαίστειο η πόλη μας», λέει.

 

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ.

Γκρέκα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια