Φωτογραφία: George Kanis
Γκρέκα

Η Dednewb είναι ένας αγγελικός εξωγήινος από τον Κρόνο

H Νιόβη σε μία εξομολογητική κουβέντα για τους προσωπικούς της δαίμονες και τη μουσική λίγο πριν εμφανιστεί στην σκηνή του Plisskën Festival

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

Σίγουρα δεν είναι ένα πλάσμα που μπορείς να χαρακτηρίσεις συνηθισμένο και συμβατικό, που μπορείς να ταξινομήσεις, που μπορείς να κατανοήσεις τη μουσική της με την πρώτη. Μέσα στην υπόλοιπη ελληνική ποπ η Deadnewb μοιάζει να έχει πέσει από άλλο πλανήτη, έχει ένα δικό της στυλ, έχει μια αναμφίβολη λάμψη, κι αν δεις τα βίντεό της δεν υπάρχει μέση κατάσταση: θα την λατρέψεις ή θα την μισήσεις. Κι η αλήθεια είναι ότι έχει «φάει» πολύ μίσος από τότε που άρχισε να κάνει μουσική.

 

Κάποιοι έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς ακόμα και hate σελίδες στο Facebook για να σχολιάσουν κυρίως την εμφάνισή της και τα σχόλια που αφήνουν κάτω από τα βίντεο στο YouTube είναι αδιανόητα σεξιστικά. Η Deadnewb φτιάχνει ένα περίεργο μίγμα από χιπ χοπ και witch house που το ονομάζει «dreamdeath witch-hop», κάτι αρκετά προκλητικό για τον ανδροκρατούμενο χώρο του παραδοσιακού χιπ χοπ.

 

«Θωρώ ότι είμαι ένα τίποτα, δεν θεωρώ ότι είμαι σημαντική» λέει την ώρα που ψάχνει αναπτήρα για το τσιγάρο της. Πίνει τσάι και αγκαλιάζει τον Τσάρλι, το ποπίνι της, ένα πομεράνιαν σκυλάκι που κουβαλάει μαζί της μέσα σε μια τσάντα. «Εγώ το πιστεύω, κάποιος άλλος εκεί έξω δεν το πιστεύει και λέει "όχι, σώνει και καλά είσαι αυτό που θα πω εγώ ότι είσαι". Βγάζουν έναν οχετό που, να σου πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει γιατί έχω φάει τόσα σκατά στη ζωή μου που τον αντέχω, αλλά οι ίδιοι δηλητηριάζουν τον εαυτό τους. Με κράζανε στις σελίδες που έφτιαχναν χωρίς να με ξέρουν καν».

 

—Τι έλεγαν;

Για τις φακίδες στο πρόσωπό μου, για το πώς βάφομαι, ότι είμαι αδύνατη, σχολίαζαν το πώς είμαι εμφανισιακά. Είναι πολύ φτηνό και ελεεινό, αν θέλουν να κρίνουν, τουλάχιστον ας κρίνουν τις απόψεις μου. Είναι πολύ σεξιστικός ο χώρος, ειδικά αν κάνεις χιπ χοπ.

 

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ.

Γκρέκα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια