Ο Μπαράκ Ομπάμα κάθε πρωί τρέχει για περίπου 45 λεπτά και δεν κοιμάται περισσότερες από 6-7 ώρες.
Ψυχή&Σώμα

Να τι κάνουν κάθε πρωί 8 επιτυχημένοι άνθρωποι και χαίρονται κάθε στιγμή της ζωής

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Βασίλισσα της Αγγλίας κι άλλοι έξι superstar του τομέα τους ξέρουν το μυστικό της επιτυχίας και μιας ευτυχισμένης καθημερινότητας

Τα πάντα έχουν γραφτεί σχεδόν για τους τρόπους με τους οποίους φτιάχνει κανείς μια (σχετικά) ευτυχισμένη καθημερινότητα, αλλά και για τον δρόμο που οδηγεί στην επιτυχία. Όμως, είναι τα μικροπράγματα, οι συνήθειες κάποιων ανθρώπων που χτίζουν χαρακτήρες και μαζί, όχι μόνο θέληση για επιτυχία, αλλά και φόρμουλα που φέρνει αποτελέσματα. Οι περισσότεροι παραπονιούνται για τις λίγες ώρες ύπνου, για τις μέρες που είναι γεμάτες υποχρεώσεις, ωστόσο, κάποιοι -μερικές από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις ανθρώπων- ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ένα είδος άσκησης, που συνήθως οδηγεί στην κορυφή. Σε ό,τι ο καθένας έχει ορίσει ως κορυφή στο αντικείμενο του και προσπαθεί να το φτάσει. Και επειδή η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται, όλο αυτό χτίζεται από το πρωί, κάθε πρωί, κάθε επόμενη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας. 

 

Μπαράκ Ομπάμα 

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά τη μέρα του. Κάθε πρωί τρέχει για περίπου 45 λεπτά και δεν κοιμάται περισσότερες από 6-7 ώρες. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, 5 ώρες ήταν αρκετές σε καθημερινή βάση για να διατηρείται διαυγής και σε καλή φυσική κατάσταση. 

 

Τζένιφερ Άνιστον 

Όταν βρίσκεται σε περίοδο γυρισμάτων, η μέρα της δημοφιλούς ηθοποιού ξεκινά στις 4-5 το πρωί. Τρώει καλά, χωρίς να παραλείπει γεύματα, πίνει πολύ νερό, κάνει διαλογισμό και γυμνάζεται, για να διατηρεί σε κατάσταση ισορροπίας σώμα και πνεύμα. 

 

Ντουέιν Τζόνσον

Ξυπνά χαράματα, κάνει ασκήσεις cardio, δεν στερείται εκείνη την πρωινή κούπα καφέ και δεν επιτρέπει σχεδόν σε τίποτα να τον βγάλει εκτός προγράμματος και στόχου ημέρας. Η βασική φιλοσοφία του, ωστόσο, είναι ότι δεν πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι αργά. Οτιδήποτε άλλο είναι χαμένος χρόνος. 

 

O Ντουέιν Τζόνσον ξυπνάει χαράματα και γυμνάζεται

 

Όπρα Γουινφρεϊ

Ακριβώς, όπως κι ο Τζόνσον, ξυπνά χαράματα. Κάνει διαλογισμό και είναι γνωστή για τη "σκληρή ατζέντά" της, πάντα ενημερωμένη από την προηγούμενη για όσα πρέπει να καταφέρει την επόμενη μέρα. Από τις πιο επιτυχημένες -και πλούσιες- παρουσιάστριες του κόσμου φημίζεται για την αποφασιστικότητα και την προσήλωση της σε οτιδήποτε επιλέγει να ασχοληθεί. 

 

Γουόρεν Μπάφετ

Ο μεγιστάνας επενδυτής με το παρατσούκλι "Ο Σοφός της Όμαχα" είναι φανατικός αναγνώστης. Ξεκινά την ημέρα του με διάβασμα και ο περίεργος στόχος του είναι να καταφέρνει να διαβάζει 500 σελίδες βιβλίων σε καθημερινή βάση. Πιστεύει βαθιά στη διεύρυνση -και στη διάδοση- της γνώσης.

 

Τόνι Ρόμπινς 

Ο γκουρού των επενδύσεων και της επιτυχίας, πάλι, πιστεύει στον έστω και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που αφιερώνει κανείς στον εαυτό του. Σε καθημερινή βάση προσπαθεί να αφιερώνει ένα 10λεπτο στην απομόνωση του, ένα 10λεπτο στη μοναξιά και την απόλυτη σιωπή. Όπως έχει αναφέρει και σε αρκετές ομιλίες του είναι οι στιγμές που μπορεί να προσευχηθεί, να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα του έχει δώσει η ζωή και να οραματιστεί το υπόλοιπο της μέρας του.  

 

 

Βασίλισσα Ελισάβετ 

Η Βασίλισσα της Αγγλίας τα τελευταία 75 χρόνια ξυπνά στις 7.30 το πρωί ακριβώς. Παίρνει αγγλικό πρωινό και διαβάζει απαρεγκλίτως τις εφημερίδες. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό το πρόγραμμα -ακόμη και σε καιρούς κρίσης- σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο παλάτι... 

 

Tim Ferriss 

O δημοφιλής συγγραφέας του μπεστ-σέλερ "The 4hour work-week" διαλογίζεται γύρω στα 20 λεπτά κάθε μέρα συνήθως... κρεμασμένος ανάποδα για να αποφορτίζει τη σπονδυλική του στήλη, πίνει μόνο μαύρο τσάι και είναι οπαδός των σημειώσεων και του προσωπικού ημερολογίου. Θεωρεί ότι έτσι, ακόμη κι όταν δεν το αντιλαμβάνεται καταγράφει τα λάθη και όσα τον κρατούν πίσω στην επίτευξη των στόχων του και ανατρέχοντας σ' αυτές τις σελίδες του παρελθόντος, βρίσκει τις λύσεις για το μέλλον.

 

Κοινό στοιχείο όλων τους; Η πίστη τους στη ρουτίνα, σε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης κάθε μέρα, που όσο κι αν κάποτε φαίνεται μάταιος, κουραστικός και επαναλαμβανόμενος τους εξασφαλίζει τα αποτελέσματα που θέλουν, κρατά το μυαλό τους καθαρό, ενώ όταν ξεφεύγουν έστω και λίγο από αυτή τη ρουτίνα, χάνουν τον προσανατολισμό τους...

 

Με στοιχεία από Business Insider, AmericanExpress.com

 

 

Ψυχή&Σώμα
1 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 14.8.2017 | 19:38
όμορφο!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια