Υπάρχει κάτι, όχι τεχνητό, που θα μπορούσε να διατηρήσει την ελκυστική ηλιοκαμένη απόχρωση που τα συχνά μπάνια και η ηλιοθεραπεία μας άφησαν; © Gab Gutierrez
Ψυχή&Σώμα

4 tips για να διαρκέσει το μαύρισμά σας

Το φθινόπωρο αργεί ακόμη, αλλά υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας μέχρι τότε

 

Για κάποιους οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου σηματοδοτούν και το τέλος των διακοπών και φυσικά το τέλος των συχνών επισκέψεων στη θάλασσα. Το χρώμα που αποκτήθηκε με κόπο και ώρες ηλιοθεραπείας -ελπίζουμε τις προτεινόμενες από τους γιατρούς- σε λίγες μέρες θ' αρχίσει να ξεθωριάζει και μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα είναι παρελθόν. Υπάρχει κάτι, όχι τεχνητό, που θα μπορούσε να διατηρήσει αυτή την ελκυστική ηλιοκαμένη απόχρωση που τα συχνά μπάνια και η ηλιοθεραπεία μας άφησαν; Μερικά μικρά μυστικά ίσως μπορούν να διατηρήσουν για λίγο ακόμη το μαύρισμα - και κυρίως την αίσθηση ότι και φέτος περάσαμε έστω και λίγες μέρες κάτω από τον ήλιο. 

 

Καλή ενυδάτωση
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ο οργανισμός μας είναι κατάλληλα ενυδατωμένος, παρατείνεται η διάρκεια ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας και κατ' επέκταση το μαύρισμα μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την καλή εξωτερική ενυδάτωση με κρέμες και προϊόντα που προτείνονται για μετά τον ήλιο και εξασφαλίζουν την πολύτιμη υγρασία στο δέρμα.

 

Αντηλιακό και στην πόλη 

Οι περισσότεροι ξεχνάμε το αντηλιακό στην τσάντα θαλάσσης με το επιστρέψουμε από τις διακοπές. Ωστόσο, το αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά βοηθά και στη διατήρηση του μαυρίσματος. Συν τοις άλλοις προστατεύει και από το αντιαισθητική ξεφλούδισμα που εμφανίζεται μέρες μετά το πρώτο κάψιμο από τις ακτίνες του ήλιου, ως συνέπεια της αφυδάτωσης της επιδερμίδας. Βάζουμε, λοιπόν, αντηλιακό για όσο καιρό διαρκεί το μαύρισμα μας. 

 

Καρότο και λυκοπένιο βοηθούν πολύ 

...κοινώς πολλά καρότα και πολλές ντομάτες προστίθενται στο καθημερινό διατρολόγιό μας, άμεσα, γιατί έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο, σχετίζονται με την παραγωγή μελανίνης και την προστασία των κυττάρων. Πρόκειται για τροφές που συμβάλλουν τόσο στο ασφαλές μαύρισμα, όσο και στη διατήρησή του για αρκετό καιρό μετά. Το ίδιο χρήσιμες σε αυτό τον σκοπό είναι οι γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα, και το mango.

 

Όχι στο βαρύ make up και τις κρέμες με χρώμα

Αυτό ισχύει κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό που αν επιθυμεί να διατηρήσει το βαθύ χρώμα στην επιδερμίδα του, καλό θα ήταν -και για να αποφύγει αραιώσεις και λεκέδες- να μην χρησιμοποιεί κρέμες σώματος και προσώπου με πρόσθετο χρώμα. Ας προτιμήσει κρέμες με αντηλιακό δείκτη προστασίας, που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και χωρίς τον κίνδυνο κάποιου παράξενου αποτελέσματος (όπως το να δείχνει κάποιος μαυρισμένος τόπους - τόπους ή... λερωμένος). 

 

Με στοιχεία από MenSHealth.com, Elle.com 

Ψυχή&Σώμα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια