15 πράγματα για τέλειο χαμόγελο και γερά δόντια που πρέπει να γνωρίζουμε
Ψυχή&Σώμα

15 πράγματα για τέλειο χαμόγελο και γερά δόντια που πρέπει να γνωρίζουμε

Μικρά κόλπα για λαμπερό χαμόγελο και υγιή δόντια με προϊόντα που έχουμε στο σπίτι μας

Όλοι θα θέλαμε λαμπερό χαμόγελο και γερά δόντια, χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε στο οδοντιατρείο. Παρά το γεγονός ότι και τα δύο εξαρτώνται από εμάς, τις διατροφικές μας συνήθειες και τη στοματική μας υγιεινή, δυστυχώς, μόνο το ένα μπορούμε να φροντίσουμε κάπως περισσότερο χωρίς τη βοήθεια του οδοντιάτρου μας, με απλά βήματα και προϊόντα που έχουμε ήδη στο σπίτι. 

 

Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε πολλά για τη λεύκανση των δοντιών μας με φυσικό τρόπο -και αποφεύγοντας την πρακτική που ούτε τους οδοντιάτρους βρίσκει σύμφωνους και αναφορικά με τη συχνότητα, τουλάχιστον- χωρίς κόστος και χωρίς πόνο. 

 

Οι φράουλες, ως τροφή είναι γνωστό ότι βοηθούν στη διατήρηση του λευκού χρώματος στα δόντια, γι' αυτό και αποτελούν βασικό συστατικό σε οδοντόκρεμες, παιδικές κυρίως. Δοκιμάστε να φτιάξετε έναν πολτό από ωμές φράουλες και οδοντόκρεμα της αρεσκείας σας και βουρτσίστε τα δόντια σας μετά. Απολαύστε την αίσθηση φρεσκάδας και τον τρόπο που αυτό το αυτοσχέδιο μείγμα δίνει λάμψη και υγεία στην οδοντοστοιχία σας. 

 

 

 

Το ίδιο ευεργετικά λειτουργεί το μείγμα σόδας και λεμονιού, ενώ εξίσου επιτυχημένο tip για λευκά δόντια θεωρείται το να αντικαταστήσετε την οδοντόκρεμα σε 1 από τα τρία βουρτσίσματα της ημέρας με πολτοποιημένο ακτινίδιο. Η φλούδα της μπανάνας επίσης θεωρείται σύμμαχος για τη λευκότητα των δοντιών σας, ενώ μία αυτοσχέδια λεύκανση στο σπίτι απαιτεί μερικά πάμφθηνα υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. 

 

Οδοντόκρεμα, μαγειρική σόδα και αλουμινόχαρτο αρκούν: λίγη σόδα με λίγη οδοντόκρεμα, μια επάλειψη στα δόντια και λίγες στιγμές με αλουμινόχαρτο να τυλίγει τα δόντια μπορεί να έχει το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής λεύκανσης χωρίς τα χημικά. 

 

Και φυσικά η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα, όταν στόχος είναι η διαρκής φροντίδα του χαμόγελου μας. Τα μήλα είναι γνωστό ότι εξασφαλίζουν ευχάριστη αναπνοή, οι ωμοί ξηροί καρποί και τα σκληρά τυριά διατηρούν την υγεία των οδοντικών οστών και του σμάλτου των δοντιών, το μέλι και τα βότανα κρατούν μακριά την ουλίτιδα και επουλώνουν τις στοματικές πληγές, ενώ το πράσινο τσάι καταπολεμά αποτελεσματικά την οδοντική πλάκα. 

 

Ψυχή&Σώμα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια