Η Fithabits έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.
Ψυχή&Σώμα

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες

Ο ιδρυτής της Fithabits Μιχάλης Δελής θέλει να κάνει τη γυμναστική παιχνιδάκι για όλους μας

Το Fithabits είναι μια start up εταιρεία που μέσω του καινοτόμου app της επιδιώκει να αφαιρέσει ακόμα και την τελευταία δικαιολογία των ανθρώπων που θεωρητικά θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Θέλουν να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους και να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή ζωή, αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους.

 

Χωρίς συνδρομές και με μια ποικιλία επιλογών, το Fithabits υπόσχεται να μας βγάλει από το σπίτι μας όποια ώρα και μέρα της εβδομάδας επιθυμούμε, εισάγοντάς μας σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει από CrossFit και Pilates μέχρι windsurf και bike tours.

 

— Περίγραψέ μας τι κάνει το app σου.

H Fithabits είναι μια εφαρμογή κινητών που κάνει πανεύκολο το να βρεις και να κλείσεις fitness δραστηριότητες χωρίς συνδρομές και δεσμεύσεις. Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να κάνει ένα μάθημα Pilates, απλώς μπαίνει στο app, βρίσκει τι υπάρχει στην περιοχή και κλείνει αμέσως, με λίγα μόνο κλικ. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία της εφαρμογής.


— Πώς σου ήρθε η ιδέα, ποιος είναι ο στόχος σου;

Σχεδιάσαμε τη Fithabits έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.

 

Πρόκειται για στόχους που πολύς κόσμος βάζει, όμως δεν τους καταφέρνει, γιατί το πάπλωμα είναι βαρύ τον χειμώνα, η ζέστη εξαντλητική το καλοκαίρι και η άνοιξη κρατάει με το ζόρι 10 μέρες. Γιατί είναι όλη μέρα στο πόδι και ο αποχωρισμός του καναπέ είναι δύσκολος και γιατί έχει γίνει συνήθεια η τηλεόραση και το delivery.

 

Ο καθένας μας χρειάζεται κάποιες φορές ένα χέρι να τον τραβήξει από τον καναπέ, κάποιον να του πει πως υπάρχουν υγιεινές και λαχταριστές συνταγές (ναι, ναι, και τα δύο ταυτόχρονα) και να τον ενθαρρύνει να βρει τις καλύτερες δραστηριότητες τόσο τα πρωινά σε κάποιο κενό όσο και τα απογεύματα μετά τη δουλειά ή ακόμα και το Σ/Κ.

 

Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.


— Σε ποιους απευθύνεσαι κυρίως;

Η ομάδα της Fithabits αποτελείται από νέους και νέες που δουλεύουν ευέλικτα, εξελίσσονται συνεχώς, κανονίζουν εκδηλώσεις και εξόδους. Γενικά, δεν βαριούνται ούτε σιχτιρίζουν όταν φτάνει Δευτέρα. Και αυτό γιατί θεωρούν σημαντικό τον στόχο που έχουν θέσει.

 

Είναι αλήθεια πως όλοι μας θέλουμε να κάνουμε μια πιο υγιεινή ζωή, με σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέες δραστηριότητες και περισσότερες εξορμήσεις. Όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση.


— Πώς πάει ως τώρα, ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;

Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο. Κάποιοι από τους χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γυμναστική και το wellness, ενώ άλλοι είναι ήδη μυημένοι και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ενημερώνονται για νέα trends και να βρίσκουν συνεχώς τις καλύτερες δραστηριότητες.

 

Ακούσαμε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες της ομάδας της Fithabits που αφορούν τα επόμενα σχέδιά τους. Επέκταση του δικτύου συνεργατών σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου ακόμα δεν είναι πολύ έντονη η παρουσία της Fithabits, δημιουργία περιεχομένου (άρθρα, videos, συνταγές κ.ά.) για την παρακίνηση των χρηστών στην επίτευξη των στόχων που θέτουν και δημιουργία δημόσιου προφίλ στην πλατφόρμα για την αλληλεπίδραση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μερικές από αυτές τις ιδέες.

 

Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.

 

 

Ψυχή&Σώμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να κυνηγάτε την ευτυχία στη δουλειά;

Ψυχή&Σώμα Γιατί πρέπει να σταματήσετε να κυνηγάτε την ευτυχία στη δουλειά;

10.9.2019
Φίλοι, φίλοι… καριοφίλι; Γίνεται τελικά στρέιτ άντρες και γυναίκες να είναι κολλητοί χωρίς να παίζει κάτι;

Ψυχή&Σώμα Φίλοι, φίλοι… καριοφίλι; Γίνεται τελικά στρέιτ άντρες και γυναίκες να είναι κολλητοί χωρίς να παίζει κάτι;

10.9.2019
Η μεγάλη επέλαση της βιομηχανίας ομορφιάς

Ψυχή&Σώμα Η μεγάλη επέλαση της βιομηχανίας ομορφιάς

8.9.2019
 Η μάχη με τον καρκίνο του στήθους σε μια viral φωτογράφηση

Ψυχή&Σώμα Η μάχη με τον καρκίνο του στήθους σε μια viral φωτογράφηση

25.8.2019
H oργή είναι μια παροδική τρέλα - και οι Στωικοί ήξεραν καλά πώς να την ελέγξουν

Ψυχή&Σώμα H oργή είναι μια παροδική τρέλα - και οι Στωικοί ήξεραν καλά πώς να την ελέγξουν

20.8.2019
Το καλοκαίρι που τριπλασιάστηκαν τα κουνούπια

Ψυχή&Σώμα Το καλοκαίρι που τριπλασιάστηκαν τα κουνούπια

19.8.2019
8 ιστορικές και ζόρικες αλήθειες για τη μονογαμία

Ψυχή&Σώμα 8 ιστορικές και ζόρικες αλήθειες για τη μονογαμία

19.8.2019
Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τη βία, τα social media και άλλα ζόρικα ζητήματα;

Ψυχή&Σώμα Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τη βία, τα social media και άλλα ζόρικα ζητήματα;

12.8.2019
Είσαι όσων χρονών νιώθεις -το λέει και η επιστήμη

Ψυχή&Σώμα Είσαι όσων χρονών νιώθεις -το λέει και η επιστήμη

11.8.2019
Δώσε στο σώμα σου τη μυική ένταση που θες πριν από την παραλία, αφιερώνοντας μόνο 12 λεπτά

Ψυχή&Σώμα Δώσε στο σώμα σου τη μυική ένταση που θες πριν από την παραλία, αφιερώνοντας μόνο 12 λεπτά

9.8.2019