Τέσσερις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις από τρία θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης.
Ψυχή&Σώμα

Τρία θεραπευτικά κρητικά βότανα μας προστατεύουν από τις ιώσεις

Ο πλούτος της ελληνικής φύσης γίνεται η σύγχρονη «ασπίδα» ενάντια στη γρίπη και το κρυολόγημα, μειώνοντας κατά το ήμισυ τον χρόνο ανάρρωσης.

Στον δρόμο που χάραξαν ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης βαδίζουν τέσσερις απόγονοί τους, όλοι τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τρία ντόπια θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης και δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

 

Τα τρία βότανα του κρητικού ιάματος, του φυσικού ιδιοσκευάσματος που δημιούργησαν οι Έλληνες ερευνητές, μας εξασφαλίζουν ταχύτερη ανάρρωση από τις εποχικές λοιμώξεις. Παράλληλα, μας προφυλάσσουν από τη μόλυνση με τους ιούς της γρίπης και τους ρινοϊούς του κλασικού κρυολογήματος, οι οποίοι είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί.

 

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

 

Τα ευρήματα των ερευνών ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε ενδιαφέρον για το κρητικό ίαμα έδειξε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το διάσημο ECDC, συμπεριλαμβάνοντάς το στις δημοσιεύσεις του ως μη φαρμακευτικό μέσο για την αντιμετώπιση των εποχικών αναπνευστικών λοιμώξεων.

 

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

 

Η νέα έρευνα που εκπόνησαν οι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Χρήστος Λιονής, «πατέρας» του ιάματος, ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος απέδειξε ότι η έγκαιρη λήψη του από τα πρώιμα συμπτώματα της ίωσης για επτά συνεχόμενες ημέρες μειώνει τον χρόνο για την ύφεση των συμπτωμάτων της γρίπης από 4,19 ημέρες στις 2,86.

 

Ανάλογη δράση έχει το Cretan Iama και ενάντια στον ρινοϊό του κοινού κρυολογήματος, καθώς μειώνεται δραστικά και το ιιικό φορτίο και ο πολλαπλασιασμός του γενετικού υλικού (DNA) των «ένοχων» ιών. Επίσης, μελετάται με ελπιδοφόρα ευρήματα και η προληπτική χορήγησή του πριν από την επαφή με τον ιογενή παράγοντα. Έχει διαπιστωθεί ότι η προληπτική χορήγηση του κρητικού ιάματος για επτά ημέρες πριν από την επαφή με τους ιούς των εποχικών λοιμώξεων μειώνει αισθητά τον κίνδυνο να κολλήσουμε και να νοσήσουμε.

 

Η ανάπτυξη και η εδραίωση του κρητικού ιάματος στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και των φυσικών ιδιοσκευασμάτων του φαρμακείου διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμβάλλει στο να απαλλαχθούμε από το βάσανο των εποχικών λοιμώξεων.

 

Ψυχή&Σώμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες αναπνέοντας σωστά

Ψυχή&Σώμα Πώς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες αναπνέοντας σωστά

1.4.2020
Κορωνοϊός και σεξ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ψυχή&Σώμα Κορωνοϊός και σεξ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

31.3.2020
8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

Ψυχή&Σώμα 8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

30.3.2020
Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Ψυχή&Σώμα Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

30.3.2020
Μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας όταν βρισκόμαστε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο;

Ψυχή&Σώμα Μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας όταν βρισκόμαστε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο;

28.3.2020
Η θεραπευτική αξία της κηπουρικής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς

Ψυχή&Σώμα Η θεραπευτική αξία της κηπουρικής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς

28.3.2020
12 πιθανά μαθήματα από τον ιό. Του Στέφανου Ξενάκη

Ψυχή&Σώμα 12 πιθανά μαθήματα από τον ιό. Του Στέφανου Ξενάκη

28.3.2020
Οι σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού: Μία ψυχολόγος εξηγεί τι εντάσεις αναφύονται στον υποχρεωτικό εγκλεισμό

Ψυχή&Σώμα Οι σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού: Μία ψυχολόγος εξηγεί τι εντάσεις αναφύονται στον υποχρεωτικό εγκλεισμό

26.3.2020
Ικαρία: Το πρώτο όμορφο πράγμα της Κυριακής 22 Μαρτίου

Ψυχή&Σώμα Ικαρία: Το πρώτο όμορφο πράγμα της Κυριακής 22 Μαρτίου

22.3.2020
Απλές συμβουλές για να αντέξουμε στην καραντίνα από έναν αστροναύτη που πέρασε ένα χρόνο στο διάστημα

Ψυχή&Σώμα Απλές συμβουλές για να αντέξουμε στην καραντίνα από έναν αστροναύτη που πέρασε ένα χρόνο στο διάστημα

22.3.2020