Αν παρατηρήσεις αιμορραγία ή ασυνήθιστες εκκρίσεις μετά το σεξ, ίσως να είναι σημάδια κάποιας μόλυνσης ή κάκωσης του αναπαραγωγικού συστήματος.
Ψυχή&Σώμα

6 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα μετά το σεξ

Γιατί πέρα από απολαυστικό, το σεξ οφείλει να μην απειλεί την υγεία σου

Είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις γυμνός ενώ τώρα τελευταία, η ικανότητά του να επηρεάζει την ψυχολογία σου αποτελεί μείζον ζήτημα.

 

Πάνω απ'όλα όμως πρέπει να θυμάσαι πως το σεξ είναι μια φυσική πράξη που επιδρά στον οργανισμό σου με πολλαπλούς τρόπους και που συχνά μετατρέπεται σε απειλή για την υγεία σου.

 

Εν έτει 2019 δεν νοείται να μη γνωρίζεις τη σημασία του ασφαλούς σεξ. Γνωρίζεις όμως πως το «παιχνίδι» δεν τελειώνει τη στιγμή που θα ξαπλώσεις δίπλα στον σύντροφό σου;

 

Για την ακρίβεια, οι κινήσεις που θα κάνεις ακριβώς μετά το τέλος του ερωτικού παιχνιδιού είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία της υγείας σου! Δες παρακάτω 6 βήματα που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα:

 

O χυμός cranberry είναι ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα της φύσης και έχει τη δύναμη να εξαφανίσει αλλά και να αποτρέψει μια ήπια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

 

Πήγαινε στην τουαλέτα

Μια επίσκεψη στην τουαλέτα αμέσως μετά το τέλος της σεξουαλικής πράξης είναι εκπληκτικά σημαντική αφού καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα από τα βακτήρια, κρατώντας τις μολύνσεις μακριά!

 

Επιπλέον, η ούρηση αποτρέπει τα βακτήρια να εισχωρήσουν στην ουροδόχο κύστη και να προκαλέσουν ουρηθρίτιδα. Ο γενικός κανόνας που δίνουν οι ειδικοί είναι να επισκεφτείς την τουαλέτα μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά το σεξ.

 

Κάνε μια ήπια πλύση

Πριν φύγεις από το μπάνιο, καλό θα ήταν να κάνεις μια εξωτερική πλύση της ηβικής περιοχής χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό (χωρίς parabens ή αρώματα).

 

Απόφυγε επίσης τις εσωτερικές πλύσεις γιατί μπορεί να ερεθίσουν τον κόλπο και να τον καταστήσουν ακόμα πιο ευαίσθητο στις μολύνσεις.

 

Τσέκαρε για τυχόν αιμορραγία ή πόνο

Αν παρατηρήσεις αιμορραγία ή ασυνήθιστες εκκρίσεις μετά το σεξ, ίσως να είναι σημάδια κάποιας μόλυνσης ή κάκωσης του αναπαραγωγικού συστήματος.

 

Επιπλέον, η αίσθηση του πόνου μετά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να οφείλεται σε ερεθισμό από τη λίπανση ή το προφυλακτικό ή σε κάποια πιο σοβαρή γυναικολογική πάθηση. 

 

Πιες χυμό cranberry

Είναι ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα της φύσης και έχει τη δύναμη να εξαφανίσει αλλά και να αποτρέψει μια ήπια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

 

Για τον ίδιο λόγο έχουν κυκλοφορήσει και χάπια κράνμπερι που μπορείς να πάρεις προκειμένου να προλάβεις μια κοινή λοίμωξη.

 

Η επιστήμη πίσω από αυτό το φυσικό φάρμακο είναι πως το κράνμπερι μπορεί να αλλάξει το pH των ούρων σου αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν μολύνσεις και λοιμώξεις.

 

Έλεγξε το προφυλακτικό

Ένα βήμα που πολλοί γνωρίζουν αλλά λίγοι ακολουθούν. Μετά το σεξ έλεγξε το προφυλακτικό για τυχόν σκισίματα.

 

Σε περίπτωση που ένα κομμάτι του έχει παραμείνει μέσα στον κόλπο (κάτι που δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ίσως πιστεύεις) διατρέχεις κίνδυνο εγκυμοσύνης αλλά και ΣΜΝ. 

 

Κάνε τα απαραίτητα τεστ

Αν έκανες σεξ χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη ή αν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, κάτι πήγε στραβά, μίλησε άμεσα με τον γυναικολόγο σου και κλείσε ραντεβού για να κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Οι μόνες πραγματικά απειλητικές ασθένειες για τον οργανισμό σου είναι εκείνες που αγνοείς.

 

Με πληροφορίες από το thethirty.byrdie.com

 

 

Ψυχή&Σώμα
1 Σχόλια
avatar
Alal 7.2.2019 | 08:28
Μόνο η γυναίκα πρέπει να τα κάνει αυτά ρε άρχοντες;! Ο άνδρας έχει κάποιο σύστημα αυτοκαθαρισμου που δε γνωρίζω;!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια