Ψυχή&Σώμα

10 υπέροχα, απελευθερωτικά πράγματα που σού συμβαίνουν, όταν γερνάς

Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας εξηγούν όλα τα οφέλη που μπορεί κανείς να απολαμβάνει ως... ηλικιωμένος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τρέμει τα γηρατειά. Ωστόσο, όταν γερνάς -κι αυτό είναι κάτι που το ξεχνούν οι περισσότεροι- σού συμβαίνουν και μερικά υπέροχα, απελευθερωτικά πράγματα που σε κάνουν να δεις τη ζωή μ' άλλα μάτια. Με τα σωστά για την ακρίβεια. 

 

Ας σταχυολογήσουμε 10 από αυτά έτσι όπως τα περιγράφουν, γεμάτοι χιούμορ και χάρη, ηλικιωμένοι από το Hebrew Home στο Ρίβερντέιλ.

 

1. "Ξέρω ότι είμαι μεγάλη στα χαρτιά. Και στους αριθμούς. Κατά τα λοιπά, νιώθω περίφημα" 

2. "Είναι ευλογία. Είμαι πιο σοφός από ποτέ και ξέρω πάντα τι πρέπει να πω. Και τι πρέπει να κάνω. Κάθε μέρα γίνομαι εξυπνότερος".

3. "Το καλό με αυτή την ηλικία είναι ότι ξεφορτώνεσαι τη σκαρταδούρα. Δεν έχεις καιρό για χάσιμο και κυρίως δε σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Απλώς, σκασίλα σου. Αυτό που βλέπουν; Αυτό θα πάρουν!"

4. "Δεν νιώθω άσχημα αν κάνω καμιά βλακεία ή αν συμπεριφερθώ όπως αισθάνομαι. Είναι δικό σας το πρόβλημα, όχι δικό μου. Μη μου ξαναμιλάτε, αν θέλετε"

5. "Το να είσαι περίεργος και γεμάτος απορίες, κρατάει ζωντανό το μυαλό σου, νεανικό, καλύτερα από πρώτα"

6. "Τάιζε το πάθος σου. Μελέτα ακόμη και τώρα. Ακόμη και σήμερα εξασκούμαι στο πιάνο, μελετώ τις τεχνικές μεγάλων πιανιστών. Με κρατά ζωντανή, ακμαία. Δεν έχω πια το άγχος να διακριθώ. Απλώς θέλω να γίνω καλύτερη".

7. "Συγκεντρώσου στον εαυτό σου, μην κοιτάς τι κάνουν άλλοι. Ζήσε κάθε μέρα που περνάει. Ξέρω ανθρώπους στα 30 που σκέφτονται σαν ηλικιωμένοι και χάνουν το καλύτερο της ζωής τους"

8."Νιώσε όμορφος, όπως κι αν είσαι. Γιατί είσαι. Είσαι το εργαλείο που κάνει την πόλη να γυρίζει. Άντε, λοιπόν; Τι κοιτάς; Βγες έξω!"

9. "Άμα θέλω να βάψω τα μαλλιά μου μωβ, θα τα βάψω. Μιλάμε για βασιλικό χρώμα και είμαι Υψηλότητα! Δεν έχω παιδιά ή σύζυγο να φροντίζω πια, οπότε μπορώ να κάνω αυτό που πραγματικά μ' ευχαριστεί και με κάνει ευτυχισμένη".

10. "Είναι σα να είμαι ολόκληρος πια. Το κεφάλι μου είναι στη θέση του και ξέρω τι πρέπει να μην κάνω για να ζήσω όμορφα. Και έχω πολλά να ζήσω ακόμη επειδή τα θέλω κι όχι επειδή πρέπει!".

Ψυχή&Σώμα
1 Σχόλια
avatar
Άνγκελα Μέι Σούλτς 2.3.2019 | 19:12
Το νούμερο 3 το ασπάζομαι απόλυτα. Είναι ένα μεγάλο δώρο που σου προσφέρει η τρίτη ηλικία.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια