Είναι συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.
Ψυχή&Σώμα

Υγιές σώμα και στόμα, υγιής νους!

Είναι συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» πρέσβευε ο «πατέρας» της Ιατρικής, Ιπποκράτης, και στη σοφή αυτή ρήση ξεχωριστή θέση κατέχει η στοματική υγεία που καθρεφτίζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στη στοματική κοιλότητα εμφανίζονται προειδοποιητικά συμπτώματα που αφορούν έως και 1.000 οργανικές διαταραχές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα εντερικά προβλήματα και την ανθεκτική υπέρταση. Είναι, δε, συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.

 

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια, καθώς προβλήματα όπως η τερηδόνα στα νεογιλά δόντια ενδέχεται να εμφανιστούν και στα μόνιμα δόντια, όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής και Παιδοδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, Νίκος Κουβελάς.

 

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια

 

Για τη φροντίδα των δοντιών και της στοματικής υγιεινής βρεφών, παιδιών και ενηλίκων η εταιρεία InterΜed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων επαγγελματικής και προσωπικής χρήσης με ειδική σύνθεση για κάθε πρόβλημα, π.χ. για την ευαισθησία των ούλων.

 

Διαδίδοντας το μήνυμα πως η συνολική υγεία του οργανισμού περνά μέσα από τη στοματική υγεία, οι εταιρείες Uni-pharma & InterMed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στηρίζουν έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στο Πάρκο Γουδή (Γεωρ. Παπανδρέου 99, Ζωγράφου).

 

Πρόκειται για τον Αγώνα Δρόμου Dental Run, στου οποίου τη γραμμή εκκίνησης μας καλούν να δώσουμε ραντεβού η Ένωση Athens Dental Students' Association (ADSA), η Οργάνωση Greek Pharmaceutical Students' Federation (GPSF) και ο δήμος Ζωγράφου. Στη διαφορετική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνονται αγώνες, χορός, ενημερωτικές δράσεις και πολλές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.


Η Running Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι Uni-pharma και InterMed και η εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle) θα δώσει δυναμικό «παρών» στο κυριακάτικο δρομικό γεγονός Dental Run, διαδίδοντας το σύνθημα: «Μαζί, είμαστε πάντα νικητές».

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ώρα προσέλευσης είναι 8:30, με τον πρώτο αγώνα δρόμου των 5 χλμ. ( για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) να ξεκινά στις 10:00 και τους άλλους δύο αγώνες, του 1 χλμ. και των 500 μ. (για παιδιά κάτω των 11 ετών), να ξεκινά στις 11:00. Για εγγραφή δωρεάν, κάντε κλικ ΕΔΩ ή εγγραφείτε επιτόπου, την ημέρα του αγώνα. Με την προσέλευσή τους στον χώρο οι αθλητές θα παραλάβουν δωρεάν την μπλούζα του αγώνα!

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

 

Ψυχή&Σώμα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια