Είναι συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.
Ψυχή&Σώμα

Υγιές σώμα και στόμα, υγιής νους!

Είναι συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» πρέσβευε ο «πατέρας» της Ιατρικής, Ιπποκράτης, και στη σοφή αυτή ρήση ξεχωριστή θέση κατέχει η στοματική υγεία που καθρεφτίζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στη στοματική κοιλότητα εμφανίζονται προειδοποιητικά συμπτώματα που αφορούν έως και 1.000 οργανικές διαταραχές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα εντερικά προβλήματα και την ανθεκτική υπέρταση. Είναι, δε, συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.

 

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια, καθώς προβλήματα όπως η τερηδόνα στα νεογιλά δόντια ενδέχεται να εμφανιστούν και στα μόνιμα δόντια, όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής και Παιδοδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, Νίκος Κουβελάς.

 

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια

 

Για τη φροντίδα των δοντιών και της στοματικής υγιεινής βρεφών, παιδιών και ενηλίκων η εταιρεία InterΜed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων επαγγελματικής και προσωπικής χρήσης με ειδική σύνθεση για κάθε πρόβλημα, π.χ. για την ευαισθησία των ούλων.

 

Διαδίδοντας το μήνυμα πως η συνολική υγεία του οργανισμού περνά μέσα από τη στοματική υγεία, οι εταιρείες Uni-pharma & InterMed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στηρίζουν έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στο Πάρκο Γουδή (Γεωρ. Παπανδρέου 99, Ζωγράφου).

 

Πρόκειται για τον Αγώνα Δρόμου Dental Run, στου οποίου τη γραμμή εκκίνησης μας καλούν να δώσουμε ραντεβού η Ένωση Athens Dental Students' Association (ADSA), η Οργάνωση Greek Pharmaceutical Students' Federation (GPSF) και ο δήμος Ζωγράφου. Στη διαφορετική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνονται αγώνες, χορός, ενημερωτικές δράσεις και πολλές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.


Η Running Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι Uni-pharma και InterMed και η εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle) θα δώσει δυναμικό «παρών» στο κυριακάτικο δρομικό γεγονός Dental Run, διαδίδοντας το σύνθημα: «Μαζί, είμαστε πάντα νικητές».

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ώρα προσέλευσης είναι 8:30, με τον πρώτο αγώνα δρόμου των 5 χλμ. ( για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) να ξεκινά στις 10:00 και τους άλλους δύο αγώνες, του 1 χλμ. και των 500 μ. (για παιδιά κάτω των 11 ετών), να ξεκινά στις 11:00. Για εγγραφή δωρεάν, κάντε κλικ ΕΔΩ ή εγγραφείτε επιτόπου, την ημέρα του αγώνα. Με την προσέλευσή τους στον χώρο οι αθλητές θα παραλάβουν δωρεάν την μπλούζα του αγώνα!

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

 

Ψυχή&Σώμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες αναπνέοντας σωστά

Ψυχή&Σώμα Πώς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες αναπνέοντας σωστά

1.4.2020
Κορωνοϊός και σεξ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ψυχή&Σώμα Κορωνοϊός και σεξ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

31.3.2020
8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

Ψυχή&Σώμα 8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

30.3.2020
Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Ψυχή&Σώμα Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

30.3.2020
Μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας όταν βρισκόμαστε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο;

Ψυχή&Σώμα Μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας όταν βρισκόμαστε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο;

28.3.2020
Η θεραπευτική αξία της κηπουρικής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς

Ψυχή&Σώμα Η θεραπευτική αξία της κηπουρικής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς

28.3.2020
12 πιθανά μαθήματα από τον ιό. Του Στέφανου Ξενάκη

Ψυχή&Σώμα 12 πιθανά μαθήματα από τον ιό. Του Στέφανου Ξενάκη

28.3.2020
Οι σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού: Μία ψυχολόγος εξηγεί τι εντάσεις αναφύονται στον υποχρεωτικό εγκλεισμό

Ψυχή&Σώμα Οι σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού: Μία ψυχολόγος εξηγεί τι εντάσεις αναφύονται στον υποχρεωτικό εγκλεισμό

26.3.2020
Ικαρία: Το πρώτο όμορφο πράγμα της Κυριακής 22 Μαρτίου

Ψυχή&Σώμα Ικαρία: Το πρώτο όμορφο πράγμα της Κυριακής 22 Μαρτίου

22.3.2020
Απλές συμβουλές για να αντέξουμε στην καραντίνα από έναν αστροναύτη που πέρασε ένα χρόνο στο διάστημα

Ψυχή&Σώμα Απλές συμβουλές για να αντέξουμε στην καραντίνα από έναν αστροναύτη που πέρασε ένα χρόνο στο διάστημα

22.3.2020