Ένας προσωπικός σύμβουλος για την πνευμονική υπέρταση σε πρακτικό ebook
Advertorial

Ένας προσωπικός σύμβουλος για την πνευμονική υπέρταση σε πρακτικό ebook

Το πρώτο ελληνικό ebook για την πνευμονική υπέρταση

ADVERTORIAL

Για τους ανθρώπους που πάσχουν από σπάνια νοσήματα, η πρόσβαση σε έγκυρη ιατρική πληροφόρηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ανάμεσά τους και πολλοί ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ασθένειάς τους στην ποιότητα ζωής.

 

Για να προσφέρει συμβουλές και απρόσκοπτη δωρεάν ενημέρωση στους πάσχοντες από πνευμονική αρτηριακή υπέρταση και τους φροντιστές τους, η Actelion Ελλάδος, εταιρεία του ομίλου Janssen Pharmaceutical Companies της Johnson & Johnson, έφερε στην Ελλάδα το PH HUMAN ebook, μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για να συμβάλλει στην ενημέρωση για τη νόσο της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης και για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους φροντιστές τους και τα άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος.


Το PH HUMAN ebook έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ασθενείς και τους οικείους τους να κατανοήσουν καλύτερα το σπάνιο νόσημα. Οι χρήστες του PH HUMAN ebook ξεκινούν ένα ψηφιακό ταξίδι στο οποίο μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο, το πώς επηρεάζει την καθημερινή ζωή και το μέλλον τους. Στα περιεχόμενα του PH HUMAN ebook περιλαμβάνονται επίσης πρακτικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Η ιστοσελίδα PH HUMAN ebook είναι προσβάσιμη για όλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ph-human.com/ebook/greek.

 

Ο αντίκτυπος της νόσου

Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση είναι μια προοδευτική νόσος που σχετίζεται με δομικές αλλαγές στις πνευμονικές αρτηρίες, τα αγγεία τα οποία μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά στους πνεύμονες, προκειμένου να εμπλουτιστεί με οξυγόνο. Στην πνευμονική αρτηριακή υπέρταση οι πνευμονικές αρτηρίες συστέλλονται και στενεύουν, μειώνοντας τη ροή του αίματος προς τους πνεύμονες και αυξάνοντας την πίεση στην πνευμονική αρτηρία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η καρδιά και ο ασθενής να νιώθει δύσπνοια και κόπωση. Εάν η ασθένεια δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση της καρδιάς και καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία είναι μια μη αντιστρεπτή βλάβη και αποτελεί την τελική κατάληξη όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Στόχος του ebook η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας

Η Actelion, εταιρεία του ομίλου Janssen Pharmaceutical Companies της Johnson & Johnson, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην επιστημονική έρευνα για τα αίτια τα οποία προκαλούν την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο καλή και φυσιολογική ζωή. Για αυτό τον σκοπό η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την επιστημονική κοινότητα καθώς και με συλλόγους ασθενών σε όλο τον κόσμο, ώστε να προάγει την κατανόηση για την ασθένεια αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

 

Σχολιάζοντας τη δημιουργία της ιστοσελίδας PH HUMAN στα ελληνικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Μάκης Παπαταξιάρχης δήλωσε: «Πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας, προσπαθούμε με οδηγό την επιστημονική καινοτομία να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ΠΑΥ. Είναι καθήκον μας και παραμένουμε προσηλωμένοι σ' αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Από τη μεριά της η Αλεξάνδρα Ζερβουδάκη, Medical Director της Actelion Ελλάδος, πρόσθεσε ότι «η ιστοσελίδα PH HUMAN ebook για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενημέρωση σχετικά με την σπάνια αυτή ασθένεια. Είμαστε περήφανοι που είναι πλέον διαθέσιμη και στα ελληνικά».

 

Ψυχή&Σώμα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια