Οι πολυσυντροφικές σχέσεις εγείρουν πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές. Τι σημαίνει να είσαι πολυσυντροφικός; Πώς λειτουργεί μια τέτοια σχέση; Δεν ζηλεύεις; Ποιοι είναι οι κανόνες; Φωτο από το Instagram του @nicotortorella
Lgbtqi+

Πολυγαμικοί, queer, μη δυαδικοί: Το πιο ακομπλεξάριστο ζευγάρι της showbiz

Ο ηθοποιός Nico Tortorella και η fitness instructor Bethany Meyers που είναι μαζί για πάνω από δέκα χρόνια και πρόσφατα παντρεύτηκαν, εξηγούν πώς λειτουργεί η σχέση τους

Ο Nico Tortorella θέλει να έχεις περισσότερους οργασμούς. Θέλει όλοι να έχουν περισσότερους οργασμούς και να μιλάνε γι' αυτούς ανοιχτά, ακόμα και την ώρα του πρωινού.

 

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη σεξουαλική απόλαυση, σωστά;» λέει στη δημοσιογράφο του Elle, Jo Piazza. «Νομίζω ότι πρέπει να θεωρείται πλέον "νορμάλ". Εννοώ ότι είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να μιλάμε το ίδιο άνετα, όπως μιλάμε για τις σχέσεις». 

 

Ο Αμερικανός ηθοποιός που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία Scream 4 και τις τηλεοπτικές σειρές The Following και Younger, και η σύζυγός του, η fitness instructor Bethany Meyers, μοιράζονται μια ιστορία αγάπης εντελώς διαφορετική από τα κλισέ των ρομαντικών κομεντί. Κατ' αρχάς και οι δύο αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικά (non-binary) queer άτομα, χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες they/them αντί για τα he/she. Ο γάμος τους είναι ανοιχτός, που σημαίνει ότι έχουν την ελευθερία να βγαίνουν ή να κοιμούνται με άλλα άτομα. 

 

Δεν νομίζω ότι η Bethany κι εγώ χρησιμοποιούσαμε παιχνίδια, μέχρι που και οι δύο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε τις queer ταυτότητές μας. Όταν άρχισα να κοιμάμαι με άντρες, τότε άρχισα να ανακαλύπτω. Η queer ταυτότητα για μένα είναι μια αντίδραση στο σύστημα, στο κατεστημένο της σεξουαλικότητας που μας μαθαίνει, ξέρεις, ότι το πέος μπαίνει στο αιδοίο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι μια αναστάτωση που μπορεί να είναι πολύ όμορφη.

 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια στο Σικάγο, όταν ήταν στα 18 τους. Άρχισαν να βγαίνουν, ενώ εξερευνούσαν ακόμα τη σεξουαλικότητά τους. Αργότερα μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, ήθελαν να συνεχίσουν να είναι μαζί, αλλά παράλληλα ήθελαν να συνεχίσουν να πειραματίζονται.

 

«Μέχρι τότε, είχα ήδη δύο σοβαρές σχέσεις με αγόρια. Οπότε είπα στην Bethany "ας το προσπαθήσουμε, όμως θέλω να μπορώ να συνεχίσω τους πειραματισμούς και να βγαίνω με άντρες"» θυμάται σήμερα ο Tortorella.

 

Πριν από λίγους μήνες, οι δυο τους θέλησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Πήγαν στη ζούγκλα του Περού και έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό για μια εβδομάδα. «Μετά από αυτό, ήταν προφανές ότι η σχέση μας ήταν το θεμέλιό μας. Ο ένας είναι για τον άλλο» λέει η Meyers. 

 

«Η ιδέα ότι ο σύντροφός σου κοιμάται με κάποιον άλλο σε μια μονογαμική σχέση ισοδυναμεί με απιστία, προδοσία κ.λπ. Εγώ όμως θα ξέρω από πριν ότι ο Nico θα κοιμηθεί με κάποιον άλλο και το αντίστροφο». Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

 

O Nico και η Bethany παντρεύτηκαν στις 9 Μαρτίου 2018 σε μια ιδιωτική τελετή, γεμάτη με κοστούμια που κατέρριπταν τα στερεότυπα φύλου, κατά την προσφιλή τους συνήθεια να καταρρίπτουν τις νόρμες του γένους, της σεξουαλικότητας αλλά και των ίδιων των ανθρώπινων σχέσεων.

 

Πρόσφατα συνεργάστηκαν με την εταιρεία Lovers, όπου λάνσαραν τη δική τους σειρά σεξουαλικών βοηθημάτων, με την καμπάνια #WeAreLovers. Στόχος τους ήταν να μιλήσουν για την ευχαρίστηση, το σεξ και τους οργασμούς με ρεαλιστικό και αλογόκριτο τρόπο, μακριά από όσα μας έχουν συνηθίσει τα μίντια και οι ερωτικές ιστορίες της μυθοπλασίας. 

 

Παρά το γεγονός ότι τώρα είναι πλέον σε θέση να μιλά ανοιχτά για τις επιθυμίες της, η Meyers δεν ήταν πάντα έτσι. Μεγάλωσε σε μια συντηρητική και θρησκευόμενη οικογένεια στο Μιζούρι. «Ακόμα και η ιδέα της αυτοϊκανοποίησης ήταν λάθος. Η γνωριμία μου με τα sex toys έγινε όταν άρχισα να κοιμάμαι με γυναίκες. Ανακάλυψα ότι μέσα από διαφορετικές σχέσεις στην ουσία συνδεόμαστε και εξερευνούμε περισσότερες μορφές σεξ».

 

Για τον Tortorella, η εισαγωγή των sex toys στη ζωή του αντιπροσωπεύει φυσικά μια queer αφύπνιση. «Δεν νομίζω ότι η Bethany κι εγώ χρησιμοποιούσαμε παιχνίδια, μέχρι που και οι δύο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε τις queer ταυτότητές μας. Όταν άρχισα να κοιμάμαι με άντρες, τότε άρχισα να ανακαλύπτω. Η queer ταυτότητα για μένα είναι μια αντίδραση στο σύστημα, στο κατεστημένο της σεξουαλικότητας που μας μαθαίνει, ξέρεις, ότι το πέος μπαίνει στο αιδοίο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι μια αναστάτωση που μπορεί να είναι πολύ όμορφη».

 

Κοινή εμφάνιση του Nico Tortorella και της Bethany Meyers με gender-bending looks (ρούχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα φύλου). Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

 

Όταν η συζήτηση φτάνει στο περιβόητο σημείο G, ο Tortorella σχολιάζει: «Οι άνθρωποι που τους έχει αποδοθεί το αρσενικό γένος στη γέννησή τους, που έχουν προστάτη αλλά αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει σημείο G και πόσο απίστευτη μπορεί να είναι η εμπειρία» λέει. «Τα παιχνίδια, τα αξεσουάρ, ο πειραματισμός και η ανάκαλυψη μπορεί να τραβήξουν πάρα πολύ».

 

Η Meyers προσθέτει: «Νομίζω ότι για πολλές γυναίκες ο οργασμός είναι άπιαστος, εμείς δεν μαθαίνουμε από μικρές πώς να τον χειριστούμε, ούτε οι σύντροφοί μας. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή χωρίς να έχουν λάβει έναν σωστό οργασμό από κάποιον άλλο. Ελπίζω να αλλάξει αυτό, ελπίζω να εξερευνούμε περισσότερο τον εαυτό μας και τους συντρόφους μας».

 

Οι πολυσυντροφικές σχέσεις εγείρουν πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές. Τι σημαίνει να είσαι πολυσυντροφικός; Πώς λειτουργεί μια τέτοια σχέση; Δεν ζηλεύεις; Ποιοι είναι οι κανόνες;

 

Το ζευγάρι μιλά με ειλικρίνεια. Η Meyers εξηγεί ότι δεν μπορείς να εξετάσεις μια πολυσυντροφική σχέση υπό το πρίσμα της μονογαμίας. «Η ιδέα ότι ο σύντροφός σου κοιμάται με κάποιον άλλο σε μια μονογαμική σχέση ισοδυναμεί με απιστία, προδοσία κ.λπ. Εγώ όμως θα ξέρω από πριν ότι ο Nico θα κοιμηθεί με κάποιον άλλο και το αντίστροφο. Για μένα μειώνονται πολλοί φόβοι που συνδέονται με τις συμβατικές σχέσεις, αφού όλα συζητιούνται. Όταν γουστάρω ένα κορίτσι, ο Nico είναι ο πρώτος που μαθαίνει γι' αυτό και ενθουσιάζεται. Την παρακολουθούμε μαζί στο Instagram και τα σχετικά. Στην ουσία σε μια πολυσυντροφική σχέση δεν πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις τα πάντα από έναν άνθρωπο».

 

Για τη Meyers αυτό το διαφορετικό μοντέλο είναι δυνατό – και πρακτικά το ζητούμενο. «Έχουμε μεγαλώσει με την ιστορία της Σταχτοπούτας που περιμένει τον πρίγκιπα, τον ένα, μαθαίνουμε ότι η αγάπη τα νικά όλα και ότι με την αγάπη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ξέρουμε βέβαια ότι αυτά δεν ισχύουν, γιατί χρειαζόμαστε επίσης μια δουλειά, φιλίες και πολλά άλλα πράγματα. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να πιστεύεις ότι ίσως και να χρειάζεσαι ένα διαφορετικό είδος αγάπης ή κάποιον που να μπορεί να σου δώσει κάτι άλλο. Ο Nico είναι τέλειος σε τόσα πολλά, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να μου δώσει και πιθανότατα μια γυναίκα να μπορεί». 

 

«Έχουμε μεγαλώσει με την ιστορία της Σταχτοπούτας που περιμένει τον πρίγκιπα, τον ένα, μαθαίνουμε ότι η αγάπη τα νικά όλα και ότι με την αγάπη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ξέρουμε βέβαια ότι αυτά δεν ισχύουν, γιατί χρειαζόμαστε επίσης μια δουλειά, φιλίες και πολλά άλλα πράγματα». Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

 

Φωτο από το Instagram του @nicotortorella

 

Με πληροφορίες από Elle / Απόδοση: Αλέξανδρος Διακοσάββας

 

Lgbtqi+
8 Σχόλια
Albert Pierrepoint 14.1.2019 | 18:37
Πολύ επιτηδευμένο μου φαίνεται. Μάλλον μούφα.
Μιλάμε για Scream 4, περγαμηνές, όχι αστεία.
AntD 15.1.2019 | 14:14
Δεν είναι, έτυχε να τους ακολουθώ στο instagram εδώ και 2 χρόνια, είναι χιπστεραδες Νεοϋρκέζοι αλλά δεν είναι στημμένοι ούτε ψεύτικοι
avatar
Elias Estatistics 15.1.2019 | 22:04
Πόσο απέχει από τη πραγματικότητα, σε μία φωτιά στη παραλία, όπου κάθεται ένα ζευγάρι ετερόφυλων, να κάτσει αγκαλιά και ένα ζευγάρι ομοφυλόφυλων, και να ανταλάσσει φιλιά;
Φερόμενος 15.1.2019 | 23:21
Αυτό που έχουν τελικά αναμεταξύ τους γιατί το ονομάζουν "σχέση" την στιγμή που κάνουν το παν για να μήν βάλουν στην παραπάνω λέξη οποιονδήποτε (περί)ορισμό;
Δύο άνθρωποι απλά συνευρίσκονται με όποιον (και ότι) τους άρεσει.
Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.
Littlefinger 16.1.2019 | 02:40
αν πιστεύεις ότι οι πολυσυντροφικές σχέσεις το μόνο που εμπεριέχουν είναι η συνεύρευση με όποιον να 'ναι είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Φερόμενος 17.1.2019 | 09:37
Χαίρετε από την βαθιά μου νύχτα, την οποία προτιμώ πάντως από την ρηχή μέρα.
Αν είχαν «πολυσυντροφική σχέση» θα μας γνώριζαν και τα υπόλοιπα μέλη. Αντίθετα εγώ περήφανα δυαδικό το βλέπω σύστημα.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν το μόνο που μπορεί να απαντήσουν οι δύο(;) ειλικρινώς στην ερώτηση: «είστε μαζί;» είναι: «τι μέρα είναι; Πέμπτη, α ναι. Σήμερα είμαστε»
Ή θέτεις ορισμούς, ή δεν θέτεις, άλλωστε δεν είναι απαραίτητο.
Απαραίτητο είναι να ξέρεις για τί μιλάς.

avatar
atman 16.1.2019 | 11:23
γιατι διαφοροποιει τους ανθρωπους αναμεσα σε αυτους που εχουν και δεν εχουν προστατη; δεν ειναι καποιο discrimination αυτο; λεω εγω τωρα.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια