Ο Michael DelRay θεωρεί ότι τα ραντεβού με άτομα μέσα και έξω από τη βιομηχανία είναι εξίσου δύσκολα.
Lgbtqi+

Η περίπλοκη σεξουαλική ζωή των γκέι πορνοστάρ

Όπως κάθε άνθρωπος που κυνηγά μια καριέρα, έτσι και οι πορνοστάρ δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη δουλειά με την προσωπική ζωή – αλλά στην περίπτωσή τους οι δυσκολίες είναι ακόμα μεγαλύτερες

Το να εμπλακείς σε μια νέα σχέση σήμερα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να την κρατήσεις, ειδικά όταν η δουλειά σου δεν βοηθά. Κι ενώ όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν το δίλημμα ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την καριέρα, για κάποιους γκέι πορνοστάρ οι επαγγελματικές συνθήκες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

 

Όπως και πολλές άλλες δουλειές, έτσι και το πορνό διαθέτει ωράρια που μπορεί να περιλαμβάνουν νυχτερινή εργασία ή μακρινά ταξίδια, πράγμα που σημαίνει περισσότερος χρόνος μακριά από το έτερο ήμισυ.

 

Όμως για εκείνους που δουλεύουν στη βιομηχανία, ο στιγματισμός μπορεί να προσθέσει επιπλέον πόντους δυσκολίας στη σχέση, μια και η δουλειά αυτή περιλαμβάνει επαφές με ανθρώπους εκτός πλαισίου συναισθηματικής ή/και σεξουαλικής εμπλοκής.

 

Αυτό σημαίνει ότι η ζωή του πορνοστάρ μπορεί να είναι μοναχική και χωρίς συναίσθημα, εξαιτίας της έλλειψης κατανόησης γύρω από τη φύση της δουλειάς του.

 

Όταν είμαι σε ένα μπαρ, ο κόσμος θα έρθει και θα μου πει πράγματα που θεωρεί ότι είναι αποδεκτά, επειδή είμαι σεξεργάτης, αλλά δεν θα τα έλεγε προφανώς σε έναν ξένο. Κομπλιμέντα για το μέγεθος, το σώμα μου, σεξουαλικά υπονοούμενα κ.λπ. Εκτός από το ότι νιώθω άβολα, αν είμαι με κάποιον που με ενδιαφέρει, η κατάσταση μπορεί να γίνει λίγο ντροπιαστική.

 

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο γκέι πορνοστάρ Blake Mitchell περιέγραψε το dating με μια μονόπλευρη ανοιχτή σχέση που συχνά είναι άδικη για την άλλη πλευρά που δεν ασχολείται με αυτή την εργασία.

 

«Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι μπορούν να το χειριστούν. Μετά περνάνε οι μήνες, φεύγω συχνά σε γυρίσματα και οι ταινίες κυκλοφορούν. Σταδιακά γίνεται όλο και πιο δύσκολο και τότε λένε "μάλλον δεν ήταν σωστή απόφαση"».

 

 

Ο πορνοστάρ Blake Mitchell μιλά για τη μοναξιά και τις δυσκολίες της δουλειάς του

 

Ακόμα και μετά τη «συνταξιοδότησή» τους από τη βιομηχανία, πολλοί έχουν να αντιμετωπίσουν τη μοναδική φήμη που η δουλειά τους τούς χαρίζει. Ο Mitchell, για παράδειγμα, που έχει 280.000 followers στο Instagram, είχε πολλές άβολες εμπειρίες με τους θαυμαστές του.

 

«Όταν είμαι σε ένα μπαρ, ο κόσμος θα έρθει και θα μου πει πράγματα που θεωρεί ότι είναι αποδεκτά, επειδή είμαι σεξεργάτης, αλλά δεν θα τα έλεγε προφανώς σε έναν ξένο. Κομπλιμέντα για το μέγεθος, το σώμα μου, σεξουαλικά υπονοούμενα κ.λπ. Εκτός από το ότι νιώθω άβολα, αν είμαι με κάποιον που με ενδιαφέρει, η κατάσταση μπορεί να γίνει λίγο ντροπιαστική». 

 

Σε πρώτη ανάλυση, η πιο προφανής επιλογή θα ήταν να βγει με κάποιον μέσα από τη βιομηχανία, αλλά η σχέση με έναν άλλο πορνοστάρ μπορεί να έχει άλλες δυσκολίες. Ο Michael DelRay θεωρεί ότι τα ραντεβού με άτομα μέσα και έξω από τη βιομηχανία είναι εξίσου δύσκολα.

 

«Όταν βγαίνεις με συναδέλφους, ναι, υπάρχει πολλή κατανόηση, αλλά οι διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες είναι μπελάς. "Πρέπει να γαμήσεις το αγόρι μου", "Είμαι μεγαλύτερος σταρ από σένα, έχω περισσότερους followers" και τα σχετικά. Υπάρχει πολλή ζήλια στη βιομηχανία».

 

Προβλήματα σαν αυτά κάνουν πολλούς να το αποφεύγουν. Αλλά το να είσαι single έχει τις δικές του δυσκολίες, ειδικά όταν έχεις ανεξάρτητη από τη δουλειά σου σεξουαλική ζωή.

 

Ο DelRay εξηγεί ότι ο φόβος τού να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τους πορνοστάρ από το να κάνουν σεξ εκτός δουλειάς, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα τους».

 

Δεν έχω σεξουαλική ζωή εκτός δουλειάς. Φοβάμαι πολύ μην κολλήσω τίποτα. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ την τελευταία φορά που έκανα σεξ εκτός κάμερας και το σεξ που κάνουμε είναι παράσταση, δεν μετράει, είναι εντελώς μηχανικό.

 

«Ο τρόπος που κάνουμε εξετάσεις για τα ΣΜΝ είναι ένα περίπλοκο σύστημα που έχει σκοπό να μας κρατήσει ασφαλείς. Αν βρεθείς θετικός για οτιδήποτε, δεν θα μπορείς να συνεχίσεις το γύρισμα».

 

Ο DeAngelo Jackson λέει ότι σπάνια κάνει σεξ εκτός δουλειάς. Έχει βρεθεί μόνο μια φορά σε σχέση στη δεκαετή καριέρα του και παραδέχεται ότι ο φόβος των ΣΜΝ τον αποτρέπει από το να ψάχνει για σεξ. Για πολλούς πορνοστάρ αυτή η ανησυχία πηγάζει από την ιδέα ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για δουλειά όλη την ώρα.

 

«Δεν έχω σεξουαλική ζωή εκτός δουλειάς. Φοβάμαι πολύ μην κολλήσω τίποτα. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ την τελευταία φορά που έκανα σεξ εκτός κάμερας και το σεξ που κάνουμε είναι παράσταση, δεν μετράει, είναι εντελώς μηχανικό».

 

Βέβαια πολλοί σταρ μπορεί να κάνουν κανονικό σεξ και κάποιοι ισχυρίζονται ότι η δουλειά τους βοηθά να βρουν μια ενδιαφέρουσα επαφή.

 

«Έχω μάθει πολλά από το πορνό» λέει ο Dante Colle που γύρισε περίπου 80 σκηνές την περασμένη χρονιά. «Έμαθα ότι το να είμαι ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά μου, το να γνωρίζω το σώμα μου καλύτερα, τι λειτουργεί και τι όχι, μπορούν να με βοηθήσουν να κάνω τρελό σεξ».

 

Για τον Jackson, ωστόσο, το γεγονός ότι κάνει τόσο πολύ σεξ στη δουλειά μπορεί λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς το σεξ στη σχέση του.

 

«Είναι πολλή και σκληρή η δουλειά. Είναι τόσο σκληρή που συχνά δεν αντέχω να το κάνω και εκτός κάμερας, γιατί είμαι κουρασμένος. Μου θυμίζει τόσο πολύ τη δουλειά. Ο πρώην μου ήταν πάντα εκείνος που έπρεπε να με τραβήξει».

 

Όμως παρόλο που κάποιοι ηθοποιοί αποφασίζουν να παγώσουν τις σχέσεις τους για όσο διάστημα είναι ενεργοί στη βιομηχανία, άλλοι κάνουν τελικά το αντίθετο.

 

Ο Ezra Michaels δούλευε ως πορνοστάρ μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Άρχισε να βγαίνει με τον σύντροφό του περίπου τον ίδιο καιρό που γύρισε την πρώτη του σκηνή και ανακάλυψε ότι τα ταξίδια και η ίδια η δουλειά αποδείχθηκαν δυσεπίλυτο εμπόδιο και για τους δυο τους.

 

«Το πορνό είναι απλά κάτι άβολο και ξέρω ότι κι εκείνος νιώθει άβολα με αυτό. Δεν βοηθά το είδος σχέσης που έχουμε».

 

Παρόλο που επέλεξε την εργασία αυτή απλά για τα χρήματα, νιώθει ότι είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση του. Αυτό τον οδήγησε να τα παρατήσει, καθώς το θεωρούσε μεγάλο βάρος. Οι δυο τους πλέον είναι χαρούμενοι, αρραβωνιασμένοι και σκοπεύουν να παντρευτούν σύντομα.

 

Η προσωπική ζωή δεν συνδυάζεται εύκολα με οποιαδήποτε αγχωτική καριέρα, όμως τελικά το στίγμα που περιβάλλει την εργασία στο σεξ μπορεί να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

 

Ο Jackson εξηγεί πως δεν μετανιώνει για τις επιλογές του και ότι η αγάπη θα πρέπει απλά να περιμένει μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. «Δεν μπορώ να έχω αυτού του είδους την ευτυχία μέχρι να βρεθώ εκτός παιχνιδιού. Αυτή είναι η ζωή μου. Το άλλο θα έρθει όταν θα είμαι έτοιμος».

 

Το κείμενο αποτελεί απόδοση στα ελληνικά άρθρου που δημοσιεύτηκε στο them.

 

Lgbtqi+

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου με γκέι περιεχόμενο

Lgbtqi+ Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου με γκέι περιεχόμενο

25.10.2020
Ο Αλέξης Πατέλης μιλά στον Φώτη Σεργουλόπουλο για το δικό του coming out

Lgbtqi+ Ο Αλέξης Πατέλης μιλά στον Φώτη Σεργουλόπουλο για το δικό του coming out

23.10.2020
Ο Βουδιστής μοναχός και make-up artist που παλεύει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ιαπωνία

Lgbtqi+ Ο Βουδιστής μοναχός και make-up artist που παλεύει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ιαπωνία

19.10.2020
H Proud Seniors Greece υποστηρίζει  ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας άνω των 50

Lgbtqi+ H Proud Seniors Greece υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας άνω των 50

10.10.2020
Under Rawmance: Τα ανδρικά εσώρουχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα

Lgbtqi+ Under Rawmance: Τα ανδρικά εσώρουχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα

3.10.2020
Rise like a Phoenix. Του Φώτη Σεργουλόπουλου

Lgbtqi+ Rise like a Phoenix. Του Φώτη Σεργουλόπουλου

26.9.2020
Μια φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της φετινής Athens Pride Week

Lgbtqi+ Μια φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της φετινής Athens Pride Week

14.9.2020
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου

Lgbtqi+ Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου

13.9.2020
Podcast/ Τζεφ Μοντάνα: «Μαμά, μπαμπά, είμαι γυναίκα»

Lgbtqi+ Podcast/ Τζεφ Μοντάνα: «Μαμά, μπαμπά, είμαι γυναίκα»

7.9.2020
«Ως εδώ» (και μη παρέκει): Όσα έγιναν στην έναρξη της φετινής Athens Pride Week στην Τεχνόπολη

Lgbtqi+ «Ως εδώ» (και μη παρέκει): Όσα έγιναν στην έναρξη της φετινής Athens Pride Week στην Τεχνόπολη

6.9.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια