Στις ΗΠΑ αντίστοιχες προσπάθειες κατάφεραν να οδηγήσουν στην δημιουργία εκκλησιών που δέχονται ομόφυλα ζευγάρια και γυναίκες ιερείς. Αυτός το συγκεκριμένο όμως εγχείρημα είναι ακόμα πολύ μακριά.
Lgbtqi+

Στο omofylofilia.gr οι ομοφυλόφιλοι είναι αποδεκτοί φτάνει να μην κάνουν σεξ (και να γίνουν άγιοι)

Στο ιλαροτραγικό σάιτ της Εκκλησίας της Ελλάδας «η Αγία Γραφή μιλά για την ομοφυλοφιλία και έχει μία σαφή πρόταση για όσους αισθάνονται ομόφυλες έλξεις: την αγιότητα»

Εσείς το ξέρατε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας έχει σάιτ για την ομοφυλοφιλία; Ονομάζεται omofylofilia.gr και αυτοπροσδιορίζεται ως μια «εναλλακτική για την ομοφυλοφιλία» ενώ στην ίδια την ιστοσελίδα αναφέρεται ότι αποτελεί «τη μεγαλύτερη ελληνική συλλογή άρθρων και υλικού για την ομοφυλοφιλία και την ασκητική της υπέρβαση μέσω μιας αγίας ζωής εν Χριστώ Ιησού». Ότι δηλαδή αν είσαι ομοφυλόφιλος θα πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να αγιάσεις. Μάλιστα.

 

Τα ευτράπελα όμως δεν σταματούν εδώ. Μοναδικός συντάκτης των άρθρων εμφανίζεται κάποιος Γιώργος Δ. που στο βιογραφικό του σημειώνει ότι είναι 30 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη.

 

Βιώνει ομόφυλες έλξεις από την προεφηβική του ηλικία, αλλά αγωνίζεται να ευχαριστήσει το Θεό με την προσευχή και την εγκράτεια. Δημιούργησε δε την παρούσα ταπεινή προσπάθεια με την ευχή του πνευματικού του.

 

 

Για το omofylofilia.gr η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή αν και εφόσον τα ομοφυλόφιλα άτομα αποζητήσουν την βοήθεια κάποιου πνευματικού ή της εκκλησίας για να ξεφύγουν από τα «πάθη» τους.

 

Στην ενότητα «Σχετικά με εμάς» αναφέρεται ότι «Ίσως σε μερικούς ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που, ενώ νιώθουν επιθυμία για τους ομόφυλούς τους, δεν είναι ευτυχισμένοι με αυτό.

 

Βλέπουν ότι στον τρόπο ζωής των περισσότερων σύγχρονων ομοφυλόφιλων κυριαρχούν οι επιφανειακές σχέσεις, οι περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και ο ναρκισσισμός.

 

Ακόμη και αν με μεγάλη επιτυχία ζουν και ενεργούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συχνά δε νιώθουν ικανοποιημένοι. Αισθάνονται ένα ψυχικό κενό...

 

Είναι η ηρωική εκείνη πάστα ανθρώπων, που αποφασίζει να πολεμήσει τις αμαρτωλές της επιθυμίες, για να είναι αρεστή στο Χριστό. Είναι η ομάδα εκείνη, που αντιλαμβάνεται ότι η Αγία Γραφή μιλά για την ομοφυλοφιλία και έχει μία σαφή πρόταση για όσους αισθάνονται ομόφυλες έλξεις: την αγιότητα».

 

Κοντολογίς για το omofylofilia.gr η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή αν και εφόσον τα ομοφυλόφιλα άτομα αποζητήσουν την βοήθεια κάποιου πνευματικού ή της εκκλησίας για να ξεφύγουν από τα «πάθη» τους.

 

:

Ο (μοναδικός) συντάκτης του σάιτ σε ένα κείμενό του που τιτλοφορείται «Γιατί δεν θα πάω στο Pride» εξηγεί- υποτίθεται- στον φίλο του τον Νίκο:

 

«Καλέ μου φίλε, σ' αγαπώ. Αλλά δεν θα μπορέσω να έρθω. Πρώτα και κύρια, γιατί το Pride δεν με εκφράζει, αφού δεν νιώθω καθόλου γκέι. Όχι, όχι, μη με παρεξηγείς. Είμαι κι εγώ ομοφυλόφιλος, όσο κι εσύ. 100%. Αλλά γκέι δεν είμαι. Ούτε γκέι, ούτε μπάι, ούτε κουήρ, ούτε τρανς. Γιατί βλέπεις, γκέι δεν είναι απλά αυτός που έτυχε να έλκεται από το ίδιο φύλο. Είναι αυτός που ένα τυχαίο γεγονός το παίρνει και το κάνει λαϊφστάιλ, αυτός που επιλέγει να ακολουθήσει τις έλξεις του και να τις κάνει προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητάς του. Δεν θυμάμαι -διόρθωσέ με άμα κάνω λάθος- να ένιωσα ποτέ έτσι και πάνε χρόνια που δεν χρησιμοποιώ πια αυτή την λέξη για να μιλήσω για το σεξουαλικό μου προσανατολισμό».

 

Κατά το omofylofilia.gr ο ομοφυλόφιλος είναι αποδεκτός αν δεν κάνει σεξ» μου λέει ο Πέτρος Σαπουντζάκης, δάσκαλος σε δημοτικό και ακτιβιστής στη συλλογικότητα Πολύχρωμο Σχολείο, όταν τον ρωτάω την άποψή του για το εν λόγω σάιτ και συνεχίζει:

 

«Κυρίως μεταφράζει κείμενα από προτεστάντες παλαιότερων δεκαετιών. Ως πρόταση δεν βγάζει πουθενά αν δεν μετακινηθεί. Το καλό είναι ότι μετακινείται, αργά αλλά σταθερά, γιατί επιδιώκει διάλογο. Στις ΗΠΑ αντίστοιχες προσπάθειες κατάφεραν να οδηγήσουν στην δημιουργία εκκλησιών που δέχονται ομόφυλα ζευγάρια και γυναίκες ιερείς. Αυτός το συγκεκριμένο όμως εγχείρημα είναι ακόμα πολύ μακριά. Πάντως αν και μοιάζει ότι εκπροσωπεί μία ομάδα, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει».

 

Lgbtqi+

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα

Lgbtqi+ Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα

6.5.2019
Πόσο δύσκολο είναι να υιοθετήσει παιδί ένα γκέι ζευγάρι;

Lgbtqi+ Πόσο δύσκολο είναι να υιοθετήσει παιδί ένα γκέι ζευγάρι;

25.4.2019
Μερικοί από τους ντροπιαστικούς λόγους για τους οποίους η Αμερική θεωρείται επικίνδυνος τόπος για LGBTQI+ άτομα

Lgbtqi+ Μερικοί από τους ντροπιαστικούς λόγους για τους οποίους η Αμερική θεωρείται επικίνδυνος τόπος για LGBTQI+ άτομα

24.4.2019
Μαρία (Cyber) Κατσικαδάκου: «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά εάν δεν σεβαστούμε το αιδοίο»

Lgbtqi+ Μαρία (Cyber) Κατσικαδάκου: «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά εάν δεν σεβαστούμε το αιδοίο»

19.4.2019
Στη λούμπεν Θεσσαλονίκη στα τέλη του 70: Στου «Πρόδρομου»

Lgbtqi+ Στη λούμπεν Θεσσαλονίκη στα τέλη του 70: Στου «Πρόδρομου»

17.4.2019
Ο Γιάννης Αλεξίου εμπνεύστηκε το ερωτικό τρίγωνο της ταινίας «Poised» από αληθινή ιστορία

Lgbtqi+ Ο Γιάννης Αλεξίου εμπνεύστηκε το ερωτικό τρίγωνο της ταινίας «Poised» από αληθινή ιστορία

12.4.2019
Seahorse: Η ιστορία του ομοφυλόφιλου τρανσέξουαλ άνδρα που γέννησε το ίδιο του το παιδί

Lgbtqi+ Seahorse: Η ιστορία του ομοφυλόφιλου τρανσέξουαλ άνδρα που γέννησε το ίδιο του το παιδί

10.4.2019
Félix Maritaud: «Θα μπορούσα να δηλώνω και “σκύλα”, και τι έγινε;»

Lgbtqi+ Félix Maritaud: «Θα μπορούσα να δηλώνω και “σκύλα”, και τι έγινε;»

8.4.2019
Γιατί το φεμινιστικό κίνημα και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν ασκεί κριτική στη drag σκηνή;

Lgbtqi+ Γιατί το φεμινιστικό κίνημα και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν ασκεί κριτική στη drag σκηνή;

6.4.2019
H αμαρτωλή ιστορία του πορνοσινεμά Σταρ της Ομόνοιας, όπως μας την διηγήθηκε ο ιδιοκτήτης του

Lgbtqi+ H αμαρτωλή ιστορία του πορνοσινεμά Σταρ της Ομόνοιας, όπως μας την διηγήθηκε ο ιδιοκτήτης του

2.4.2019
1 Σχόλια
TheSaintSir 20.2.2019 | 19:12
Aν γίνουν όλοι Άγιοι εμείς μπρίκια θα κολλάμε;;