Τι ακριβώς σημαίνει πανσέξουαλ:

Τι ακριβώς σημαίνει πανσέξουαλ:

H 20χρονη Βασιλική αισθάνεται σεξουαλική έλξη για όλα τα φύλα.

Η Βασιλική είναι 22 ετών και ψυχολόγος. Και είναι πανσέξουαλ. «Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή» λέει, κάνοντας ξεκάθαρο από την αρχή τον σεξουαλικό προσανατολισμό της. «Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν φαινομενικά εύκολο, αλλά όχι ευρέως γνωστό διαχωρισμό: αυτόν του σεξουαλικού προσανατολισμού από την ταυτότητα φύλου. Όταν μιλάμε για σεξουαλικό προσανατολισμό, εννοούμε τη σεξουαλική, ερωτική ή ρομαντική έλξη που μας προκαλεί ένα ή περισσότερα άτομα. Ο ετεροφυλόφιλος και ο ομοφυλόφιλος, για παράδειγμα, είναι οι δύο πιο γνωστοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί. Όταν μιλάμε για ταυτότητα φύλου, εννοούμε το φύλο που βιώνει ένα άτομο, ανεξάρτητα από το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννησή του. Είναι σημαντικό να σκεφτούμε το φύλο μάλλον σαν φάσμα, παρά σαν δίπολο που ξεκινάει από τη γυναίκα και τελειώνει στον άντρα.

 

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν άτομα που δεν βιώνουν το φύλο τους είτε ως ανδρικό είτε ως γυναικείο και κατά συνέπεια δεν ταυτίζονται ή δεν συμβιβάζονται με τις κοινωνικές απαιτήσεις που τα δύο κυρίαρχα φύλα συνεπάγονται. Και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι φάσμα μάλλον, παρά δίπολο. Δηλαδή, ένα άτομο που δεν είναι ετεροφυλόφιλο δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ομοφυλόφιλο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις των δύο αυτών χαρακτηριστικών –του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου δηλαδή– αλλά και πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί και στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσες συνδυασμοί και αποχρώσεις όσοι και άνθρωποι. Έχοντας στον νου μας τα παραπάνω, πανσέξουαλ και bisexual είναι δύο διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί. Πανσέξουαλ χαρακτηρίζεται ένας άνθρωπος που ελκύεται σεξουαλικά, ερωτικά ή ρομαντικά από άτομα όλων των φύλων, ενώ ένας bisexual άνθρωπος ελκύεται μόνο από άντρες και γυναίκες, μη συμπεριλαμβανομένων πιο φασματικών φύλων.

 

Η σεξουαλικότητα δεν είναι μόδα. Ποτέ δεν ήταν. Το ίδιο που ισχύει για το πανσέξουαλ ως σεξουαλικό προσανατολισμό ισχύει και για την ομοφυλοφιλία και για το bisexual.

 

Για να γίνει πιο σαφές, ένας πανσέξουαλ άνθρωπος είναι πιθανό να νιώσει σεξουαλική έλξη για queer άτομα, agender άτομα ή άτομα οποιουδήποτε άλλου φύλου. Ένα bisexual άτομο θα νιώσει έλξη για τα δύο κυρίαρχα φύλα: τον άνδρα και τη γυναίκα. Συνειδητοποίησα ότι με ελκύουν όλα τα φύλα όταν ξεκίνησα να νιώθω σεξουαλική έλξη για άτομα των οποίων το φύλο δεν μπορούσα να κατατάξω σε έναν από τους δύο πόλους και ούτε και τα ίδια το επιθυμούσαν. Αντίθετα, ένιωθαν άνετα και οικεία με τη χρήση και της αρσενικής και της θηλυκής αντωνυμίας, γεγονός που όχι απλώς δεν με ενοχλούσε αλλά μου φαινόταν και πολύ πιο ελκυστικό και όμορφο. Έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο ήταν το γυναικείο, αλλά αυτοπροσδιορίζονταν ως άφυλα ή επιθυμούσαν τη χρήση της αρσενικής αντωνυμίας, είτε γενικά είτε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

 

Το ποιο ή ποια φύλα σε ελκύουν σεξουαλικά ή ερωτικά είναι ανεξάρτητο από το με ποιο φύλο ταυτίζεσαι και αυτοπροσδιορίζεσαι εσύ... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Δεν έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο είναι το αρσενικό, αλλά δεν το αποκλείω καθόλου να συμβεί στο μέλλον. Άλλωστε, αυτό συνεπάγεται η πανσεξουαλικότητα: να επιλέγεις τους ερωτικούς σου συντρόφους τελείως ανεξάρτητα από το φύλο τους. Την ύπαρξη του σεξ την έμαθα λογικά από συμμαθητές στο σχολείο, κάπου στο Γυμνάσιο. Αφού το άκουσα και ψάχνοντας να βρω τι είναι, κατέληξα να διαβάζω ένα βιβλιαράκι που είχαν οι γονείς μου στο σπίτι με τον τίτλο Πώς ήρθα στον κόσμο. Το τι, πραγματικά, συμβαίνει, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του ετεροφυλοφιλικού σεξ το έμαθα στα 14 με 15, χάρη σε αυτό το βιβλίο που –κανένα παράπονο δεν έχω– ήταν αρκετά περιγραφικό και εικονογραφημένο πολύ αποκαλυπτικά. Η ιστορία με το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι διαφορετική. Το σεξ μεταξύ ανδρών καθώς και το πώς γίνεται το φανταζόμουν με βάση τις υβριστικές περιγραφές που όλα τα έφηβα αγόρια στο σχολείο μου χρησιμοποιούσαν για να προσβάλλουν το ένα το άλλο και άργησα αρκετά να μάθω τι είναι και πώς γίνεται στην πραγματικότητα. Το ότι υπάρχει και ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ γυναικών και μπορεί πρακτικά να συμβεί το έμαθα στα 19, κυρίως ψάχνοντας στο Διαδίκτυο.

 

Η πρώτη μου φορά ήταν στα 20, με ένα άτομο που βιολογικά ήταν γυναίκα, που όμως αυτοπροσδιοριζόταν ως άφυλο. Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά συζήτηση που είχα μαζί της, στην οποία μου έλεγε πως αν είχε τη δυνατότητα, θα άλλαζε το φύλο στην ταυτότητά της από γυναίκα σε Χ, που είναι το ουδέτερο φύλο, ενώ αν η ελληνική γλώσσα τη βοηθούσε, θα ήθελε να χρησιμοποιούν το τρίτο ενικό πρόσωπο και άρα την ουδέτερη αντωνυμία όταν μιλούν για εκείνη. Να σημειωθεί εδώ πως επειδή για τη γλώσσα μας το ουδέτερο γένος αφορά συνήθως άψυχα όντα ή ζώα, βιώνεται ίσως και προσβλητικά το να μιλάει κανείς για έναν άλλον άνθρωπο χρησιμοποιώντας το. Στην αγγλική γλώσσα, αντίθετα, το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα με τη χρήση του τρίτου πληθυντικού προσώπου (they) και την αντίστοιχη προσωπική και κτητική αντωνυμία (them, theirs). Άρχισα να χρησιμοποιώ τον όρο "πανσέξουαλ" κάπου στα 20, δύο χρόνια πριν δηλαδή, αλλά ως αυτοπροσδιορισμό τον χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες μάλλον. Η σεξουαλικότητα δεν είναι μόδα. Ποτέ δεν ήταν. Το ίδιο που ισχύει για το πανσέξουαλ ως σεξουαλικό προσανατολισμό, ισχύει και για την ομοφυλοφιλία και για το bisexual. Το ότι οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ανοιχτοί να δηλώσουν τη σεξουαλικότητά τους δεν σημαίνει ότι δεν την είχαν ανέκαθεν. Το ότι οι λεσβίες βγαίνουν και το δηλώνουν πιο ανοιχτά πλέον δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν παλιότερα. Αντίστοιχα, το ότι είμαι πανσέξουαλ και μπορώ τώρα να χρησιμοποιήσω τον όρο δεν σημαίνει ότι δεν ήμουν πάντα πανσέξουαλ. Σημαίνει ότι μέχρι μια ηλικία δεν ήξερα τι ήμουν, όταν έμαθα χρειάστηκα χρόνο να το επεξεργαστώ και να το μοιραστώ με τους φίλους μου και μετά κι άλλο χρόνο για να αρχίσω να το δηλώνω δημόσια. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήμουν λιγότερο πανσέξουαλ απ' ό,τι είμαι σήμερα. Ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός με οδήγησε στη σεξουαλική μου συμπεριφορά. Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι ουσιαστικά η εφαρμογή στην πράξη του σεξουαλικού προσανατολισμού που έχει ένα άτομο. Αν, δηλαδή, ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός είναι πανσεξουαλικός, η σεξουαλική μου συμπεριφορά είναι ότι κάνω σεξ με άτομα οποιουδήποτε φύλου. Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ σύγχυση το ενδιαφέρον για όλα τα φύλα.

 

Η μόνη σύγχυση που έχω βιώσει είναι αυτή που άλλοι άνθρωποι έχουν νιώσει όταν έχω εκφράσει τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό κι έχω προσπαθήσει να εξηγήσω. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο σεξουαλικός προσανατολισμός με την πολυσυντροφικότητα.

 

Αντιμετωπίζω στις σχέσεις μου ακριβώς τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος. Κάνω σεξ με τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου, τσακώνομαι μαζί του, εκνευρίζομαι, θυμώνω, χωρίς καμία σύγχυση. Αν ένα άτομο μου φαίνεται σέξι, είναι σέξι. Αν είναι εκνευριστικό, είναι εκνευριστικό. Δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο εκνευριστικό ανάλογα με το φύλο του, οπότε θα θυμώσω χωρίς καμία επιρροή από το φύλο του. Η μόνη σύγχυση που έχω βιώσει είναι αυτή που άλλοι άνθρωποι έχουν νιώσει όταν έχω εκφράσει τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό κι έχω προσπαθήσει να εξηγήσω. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο σεξουαλικός προσανατολισμός με την πολυσυντροφικότητα. Με ελκύουν οι άνθρωποι ανεξάρτητα από το φύλο τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με ελκύουν όλοι οι άνθρωποι. Ούτε σημαίνει ότι κάνω σχέσεις με ανθρώπους με διαφορετικά φύλα ταυτόχρονα (χωρίς να υπάρχει τίποτα προβληματικό σε αυτό). Είμαι μονοσυντροφική σημαίνει ότι μένω πιστή στο άτομο που έχω για σύντροφό μου.

 

Είμαι πανσέξουαλ σημαίνει ότι το άτομο αυτό μπορεί να είναι οποιουδήποτε, υπαρκτού ή ανύπαρκτου φύλου. Η πολυσυντροφικότητα ή η μονοσυντροφικότητα είναι μορφές-τύποι σχέσεων, δεν έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ως εκ τούτου, πολυσυντροφικοί μπορεί να είναι είτε ένας straight, είτε μια λεσβία, είτε ένα bisexual άτομο. Δεν έχω μπει ποτέ σε μια πολυσυντροφική σχέση, τόσο γιατί απολαμβάνω την αποκλειστικότητα όσο και γιατί οι μέχρι τώρα ερωτικοί μου σύντροφοί ήταν μονογαμικοί. Ωστόσο, νομίζω πως το μοντέλο μια σχέσης καθορίζεται από τους συντρόφους που μπαίνουν σε αυτήν. Αν κάποια/ος μελλοντική/ος μου σύντροφος είναι πολυσυντροφική/ός, ίσως δοκιμάσω αυτό τον τύπο σχέσης. Δεν έχω λόγο να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο, κυρίως γιατί θεωρώ πως άνθρωποι που θέλουν να είναι μέσα σε μια σχέση διαμορφώνουν τους κανόνες μαζί. Είναι πιο εύκολο να μην αποκλείσεις ένα άτομο ως πιθανό σύντροφο λόγω του φύλου του. Αλλά είναι πάντα δύσκολο να βρεις ένα άτομο με το οποίο να επικοινωνείς και να συνυπάρχεις αρμονικά σε μια ερωτική σχέση. Ό,τι σεξουαλικό προσανατολισμό και να έχεις, οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες, περίπλοκες και αρκετά δύσκολες. Αλλά, για μένα, αυτό είναι τεράστια πρόκληση. Επειδή ακριβώς η πρόσβαση στην πορνογραφία είναι εύκολη, το κάθε άτομο αναζητά και ψάχνει υλικό με βάση τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

 

Για να γίνει πιο σαφές, ένας πανσέξουαλ άνθρωπος είναι πιθανό να νιώσει σεξουαλική έλξη για queer άτομα, agender άτομα ή άτομα οποιουδήποτε άλλου φύλου... Φωτό: Μάνος Χρυσοβέργης

 

Ο αδερφός μου, ως straight άντρας, ποτέ δεν έχει σκεφτεί να δει ταινία με πρωταγωνιστές δύο άντρες ή δύο άφυλα άτομα ή δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία να είναι πιο ανδροπρεπής. Άρα, νομίζω ότι λειτουργεί αντίστροφα και ότι η σεξουαλική επιθυμία οδηγεί στην επιλογή του πορνογραφικού υλικού. Εξάλλου, αποφασίζει κανείς να δοκιμάσει στην πραγματικότητα μια σεξουαλική πρακτική που είδε σε πορνό αν αυτή τού έχει προκαλέσει ερεθισμό. Και για να του προκάλεσε ερεθισμό, μάλλον εμπίπτει στη σεξουαλική του ταυτότητα, στον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Άλλωστε, είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για πορνογραφία, γιατί δεν έχω καταφέρει ποτέ να δω πορνογραφική ταινία, ενώ ακόμα και το μικρής διάρκειας υλικό με κουράζει μέχρι να φτάσει στο τέλος. Έχω προσπαθήσει αρκετά και οι φίλοι μου λένε ότι απλώς δεν έχω βρει ακόμα το κατάλληλο υλικό. Ποιος ξέρει; Πάντως, αν επηρεαζόμουν από το πορνογραφικό υλικό που παρακολουθώ, δεν θα είχα κάνει σεξ ποτέ. Δεν έχω κάποιο στάνταρ τρόπο για να βρίσκω σύντροφο. Γνώρισα την πρώτη μου σύντροφο στο μετρό, τελείως τυχαία, απλώς μου άρεσε και της μίλησα. Τη δεύτερη σε ένα σεμινάριο που έτυχε να παρακολουθήσουμε μαζί. Άτομα με τα οποία έχω υπάρξει μαζί για κάποιο διάστημα τα γνώρισα κυρίως από χώρους κοινών ενδιαφερόντων.

 

Γενικά, αποφεύγω πολύ την online επικοινωνία γιατί δεν με καλύπτει, φοβάμαι αρκετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις πλατφόρμες γνωριμιών και είμαι αρκετά σπιτόγατα, οπότε σπάνια βγαίνω σε μπαρ και σχεδόν ποτέ σε κλαμπ. Ο ορισμός του ξενέρωτου, εν ολίγοις! Αυτό που δεν δέχεται η κοινωνία, γιατί δεν έχει συνηθίσει να το βλέπει, είναι η μη ετεροφυλοφιλική τρυφερότητα. Έχω εντοπίσει περίεργα βλέμματα απέναντι σε χάδια ή φιλιά ομόφυλων και μη ετερόφυλων ζευγαριών στο μετρό ή στον δρόμο, αλλά προσωπικά δεν έχω νιώσει ποτέ να με κοιτάζουν περίεργα όταν φιλάω τη σύντροφό μου έξω. Ίσως γιατί όταν το κάνω, έχω πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να εστιάσω από την περιέργεια των άλλων. Εννοείται ότι δεν ζούμε στην πιο ανοιχτόμυαλη κοινωνία του κόσμου, αλλά προσωπικά αναγνωρίζω την ελευθερία που η αθηναϊκή κοινωνία μού παρέχει ώστε να εκφράζω την ερωτική μου επιθυμία δημόσια.

 

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην επαρχία από την οποία και κατάγομαι και πολύ διαφορετικά από άτομο σε άτομο γενικά. Προσωπικά, έχω την τύχη να προέρχομαι από ένα αρκετά ανοιχτόμυαλο οικογενειακό περιβάλλον και να έχω πολύ υποστηρικτικούς φίλους, οπότε όλοι όσοι με ξέρουν, ξέρουν. Προς το παρόν, δεν είναι κάτι που διατυμπανίζω, γιατί κάτι τέτοιο θα παραβίαζε και την ιδιωτικότητά μου, αλλά σίγουρα δεν το κρύβω. Αυτό που η κοινωνία δεν δέχεται ακόμα είναι τα μη διπολικά φύλα ή τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται είτε ως άντρες είτε ως γυναίκες. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε θεσμικό, μέχρι να αναγνωριστεί και νομικά η ταυτότητα φύλου. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν άνθρωποι που καταπιέζουν το φύλο τους ή την απουσία αυτού, προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί. Με τις μη ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικότητες υπάρχει κάποια τριβή και κάποια εξοικείωση. Τα ζητήματα φύλου πρέπει να βγουν στην επιφάνεια και στον δημόσιο λόγο πλέον. Δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον πανσέξουαλ άντρα, αλλά η πανσεξουαλικότητα δεν έχει να κάνει με το φύλο. Όσο πιθανό είναι μια γυναίκα να είναι πανσέξουαλ, άλλο τόσο είναι κι ένας άντρας να είναι πανσέξουαλ, άλλο τόσο είναι κι ένα agender άτομο να είναι πανσέξουαλ. Το ποιο ή ποια φύλα σε ελκύουν σεξουαλικά ή ερωτικά είναι ανεξάρτητο από το με ποιο φύλο ταυτίζεσαι και αυτοπροσδιορίζεσαι εσύ. Οπότε, ναι, σίγουρα υπάρχουν πανσέξουαλ άντρες.
«Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια;». «Βεβαίως. Και με πολλά παιδιά μάλιστα».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου με γκέι περιεχόμενο

Lgbtqi+ Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου με γκέι περιεχόμενο

25.10.2020
Ο Αλέξης Πατέλης μιλά στον Φώτη Σεργουλόπουλο για το δικό του coming out

Lgbtqi+ Ο Αλέξης Πατέλης μιλά στον Φώτη Σεργουλόπουλο για το δικό του coming out

23.10.2020
Ο Βουδιστής μοναχός και make-up artist που παλεύει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ιαπωνία

Lgbtqi+ Ο Βουδιστής μοναχός και make-up artist που παλεύει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ιαπωνία

19.10.2020
H Proud Seniors Greece υποστηρίζει  ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας άνω των 50

Lgbtqi+ H Proud Seniors Greece υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας άνω των 50

10.10.2020
Under Rawmance: Τα ανδρικά εσώρουχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα

Lgbtqi+ Under Rawmance: Τα ανδρικά εσώρουχα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα

3.10.2020
Rise like a Phoenix. Του Φώτη Σεργουλόπουλου

Lgbtqi+ Rise like a Phoenix. Του Φώτη Σεργουλόπουλου

26.9.2020
Μια φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της φετινής Athens Pride Week

Lgbtqi+ Μια φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της φετινής Athens Pride Week

14.9.2020
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου

Lgbtqi+ Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλά για την ταινία του με θέμα το ταξίδι αποδοχής ενός νεαρού trans ατόμου

13.9.2020
Podcast/ Τζεφ Μοντάνα: «Μαμά, μπαμπά, είμαι γυναίκα»

Lgbtqi+ Podcast/ Τζεφ Μοντάνα: «Μαμά, μπαμπά, είμαι γυναίκα»

7.9.2020
«Ως εδώ» (και μη παρέκει): Όσα έγιναν στην έναρξη της φετινής Athens Pride Week στην Τεχνόπολη

Lgbtqi+ «Ως εδώ» (και μη παρέκει): Όσα έγιναν στην έναρξη της φετινής Athens Pride Week στην Τεχνόπολη

6.9.2020
43 Σχόλια
12
†Flâneur•skeptique•••† 11.2.2016 | 18:03
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο που θα κάνει αρκετούς να σκεφτούν το πως οδηγούν το διστημόπλοιο που είναι η ζωή τους.
trivia: agender ή όπως θα έλεγε ο Άλντους Άξλεη "ουδετερόφυλα"
Χαρμίδης 11.2.2016 | 19:30
Η λέξη έχει πρώτο συνθετικό την ελληνική λέξη "παν" που σημαίνει τα πάντα. Δηλαδή για όσους γνωρίζουν την ετυμολογία της (πράγμα που ίσως δεν συμβαίνει στα διάφορα αμερικάνικα κολέγια που παράγουν τέτοιους όρους) μπορεί δυνητικά να περιλαμβάνει κυριολεκτικά "τα πάντα", από ζώα μέχρι και παιδιά. Έτσι θέλει να χαρακτηρίζει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό;

Κάποιος που έλκεται και από τα δύο φύλα έχει όνομα. Λέγεται αμφιφυλόφιλος. Όλα τα υπόλοιπα περί "υπαρκτού" και "ανύπαρκτου" φύλου, περί "queer" και "agender" δεν είναι παρά ταμπέλες της μόδας για να αισθάνονται κάποιοι ξεχωριστοί μέσα στην δήθεν "ιδιαιτερότητά" τους. Δεν δηλώνουν απολύτως τίποτα συγκεκριμένο ούτε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ούτε για την ταυτότητα φύλου.

rosebud_88 11.2.2016 | 20:37
Να αγιασει το χέρι σου!
avatar
Ανώνυμος/η 11.2.2016 | 23:35
Κατα αντιστοιχία heterosexual (ετεροσεξουαλικος, ετεροφυλόφιλος) ειναι αυτός που έλκεται απο το διαφορετικό φύλο, χωρις να διευκρινίζεται αν ειναι ζώο, παιδί ή ενήλικας. Οποτε προτείνω το ετεροφυλοανθωποενηλικόφιλος ή το πανφυλόφιλος. Δε λεω καλό το παιχνιδι με τις λέξεις, αλλα ας σοβαρευτούμε.
ενα.ροζ.κουνελι 12.2.2016 | 02:03
Προφανώς κάνουμε λόγο για ανθρώπους (όχι κτηνοβάτες) και φυσικά αποκλείουμε παράνομες και απεχθείς παραφιλίες όπως η παιδεραστία... αυτό θεωρείται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, άρα το σχόλιο μου κάνει λίγο κράζω για να κράξω. Όσον αφορά τα υπόλοιπα φύλα και το αν αισθάνεται μοναδικός ο καθένας αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Συγκεκριμένα ως προς τα φύλα, το δίπολο αρσενικού και θηλυκού από τη βιολογία του έχει καταργηθεί προ πολλού. Υπάρχουν επιπλέον τρανς γυναίκες και άντρες, transgender άτομα, παρενδυτικά άτομα, άφυλα άτομα, ασέξουαλ άτομα, ιντερσεξ κλπ. Θα κάθομαι λοιπόν εγώ για το κάθε ένα από αυτά τα άτομα, εφόσον με ελκύουν όλα, να κατηγοροιοποιώ και να εξατομικεύω? Όχι, γι'αυτό χρείαζεται ο όρος πανσεξουαλ. Οι αμφιφυλόφιλοι έχουν πολύ συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό, οπότε μη τα μπερδεύεις.
Χαρμίδης 12.2.2016 | 08:18
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Εδώ εσύ μας λες ότι σύμφωνα με τη βιολογία υπάρχουν πάνω από δύο φύλα στον άνθρωπο. Και η κοπέλα της συνέντευξης είναι λεσβία, αλλά επειδή κάπουε πήγε με κάποια που θεωρούσε πως "δεν έχει φύλο" μας ότι είναι "πανσεξουαλική".

Μήπως να μας δείξεις σε ποιο εγχειρίδιο βιολογίας γράφει ότι υπάρχουν πάνω από δύο φύλα στον άνθρωπο και να μας λύσεις την απορία πόσα υπάρχουν τελικά; Οι τρανς δεν αποτελούν ξεχωριστό φύλο αφού ταυτίζονται με ένα από τα δύο φύλα. Οι παρενδυσίες και οι ασέξουαλ προφανώς δεν αποτελοϋν ξεχωριστό φύλο. Όσο για τα μεσοφυλικά άτομα, πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες, μεμονωμένες και τελείως εξατομικευμένες περιπτώσεις που άνθρωποι εμφανίζουν μορφές ψευδοερμαφροδιτισμού, δηλαδή εμφανίζουν χαρακτηριστικά και των δύο φύλων, συνήθως ατροφικά. Δεν αποτελούν ξεχωριστό φύλο αφού η κάθε τέτοια περίπτωση είναι διαφορετική.

Όσο για αυτούς που δηλώνουν ότι "δεν έχουν φύλο" όπως η κοπέλα στο κείμενο.

Χαρμίδης 12.2.2016 | 08:39
Όσο για τα άτομα που δηλώνουν πως "δεν έχουν φύλο" όπως η κοπέλα στο κείμενο, δεν είναι καθόλου δικό τους πρόβλημα αν θέλουν να απαλείψουν κάθε αναφορά περί φύλου από τα δημόσια έγγραφα επειδή "καταπιέζονται". Το να θεωρείς ότι τα δύο φύλα αποτελούν κάποιο καταπιεστικό concept που μόνο αν καταργηθεί θα εξαλειφθεί ο σεξισμός και η πατριαρχία ( όπως οι σταλινικοί που ένα ωραίο πρωί αποφάσισαν και διέταξαν ότι η κοινωνία τους είναι πλέον αταξική) αυτό δεν αποτελεί ταυτότητα, αλλά ιδεολογία. Μια μεταμοντέρνα ιδεολογία της αποδόμησης που ξεκίνησε από τον φεμινισμό του τρίτου κύματος και πλέον μας ταλαιπωρεί μέσω της queer θεωρίας.
Vernedead 12.2.2016 | 20:43
Χαρμίδη,αυτοί που αποφάσισαν πως ζουν στην αταξική κοινωνία ήταν οι Χρουστσοφικοί και χρησιμοποίησαν το παραμυθάκι της "αποσταλινοποίησης" για να προωθήσουν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σοβιετικό μοντέλο.Σταλινικοί δεν ήταν μια φορά.Επιτέλους,παντού πρέπει να κολλάτε τον Μουστάκια;Και ειδικά όταν αναφέρεστε σε ομοφυλόφιλους;Την μία τους κυνηγάει,την άλλη είναι συγκοινωνούντα δοχεία με κάποιον τρόπο;Όχι τίποτα άλλο,αλλά δεν πλησιάζετε την αλήθεια ούτε στο ελάχιστο με αυτά που αναπαράγετε.
Vernedead 13.2.2016 | 02:18
Εσύ μπατάρεις με τις άκυρες αναφορές,δεν είμαι εγώ εκτός θέματος.Και ξαναλέω,όχι τίποτα άλλο,αλλά χάνεις πόντους γιατί λες και μισάτη Ιστορία.Τουλάχιστον on my behalf,για τα άλλα βγάλτε τα μάτια σας μόνοι σας.Εγώ μια φορά μεταδομικά ιδεολογήματα δεν γουστάρω,οπότε δεν με πολυαφορά το θέμα.
ενα.ροζ.κουνελι 12.2.2016 | 19:56
Είπα "το αρσενικό και το θηλυκό από τη βιολογία του" ΔΗΛΑΔΗ από τη γέννα, δεν αποτελούν πλέον το μοναδικό δίπολο των φύλων. Ποτέ δε το αποτελούσαν για την ακρίβεια. Η φύση δημιουργεί και ίντερσεξ ανθρώπους και ζώα (το ερμαφρόδιτος κράτα το για καφενειακού τύπου συζήτηση, γιατί πρόκειται περί κακοποιητικής λέξης χρόνια τώρα.) Όσο για το ότι έβαλα μαζί πχ ασέξουαλ και τρανς δε το έκανα γιατί "μπερδεύτηκα", το έκανα αναφορικά με το τι αρέσει σε ένα πανσέξουαλ άτομο, πράγμα το οποίο έχει να κάνει ΚΑΙ με τα φύλα ΚΑΙ με τη σεξουαλικότητα. Όσο για το φύλο, για να ξέρουμε και λίγο τι μας γίνεται, αυτό χωρίζεται σε βιολογικό και κοινωνικό. Άρα ναι μιλάμε σίγουρα για παραπάνω από δύο. Τώρα αν εσύ θες να καταρρίψεις με το σχολιάκι σου κοινωνική θεωρία, ψυχολογία, φεμινισμό, σπουδές φύλου κλπ που έχουν διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, νταξει μαγκιά σου, αλλά δε το βλέπω να γίνεται... καλά όσο για τον άλλο που θεωρεί πολυσυντροφικά άτομα, genderfluid, πανσεξουαλ κλπ για τον ψυχίατρο ας μας κάνει τη χάρη να περάσει στον 21ο αιώνα. Ή ακόμα καλύτερα να διαβάσει λίγη ανθρωπολογία, να δει κατά πότε άρχισε να επιβάλλεται η μονογαμία ως κυρίαρχη και μετά ας τεκμηριώσει άποψη περί "φυσιολογικού".
Χαρμίδης 12.2.2016 | 22:11
@ ροζ κουνελάκι

Η λέξη «ερμαφρόδιτος» χρησιμοποιείται από την επιστήμη της βιολογίας για να δηλώσει ζώα όπως τα σαλιγκάρια όπου το κάθε άτομο γονιμοποιεί και γονιμοποιείται ταυτόχρονα. Για αυτό και αν προσέξατε έγραψα τη λέξη "ψευδοερμαφροδιτισμός" αφού πραγματικά ερμαφρόδιτοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Τώρα αν θεωρείτε ότι η πολύ όμορφη λέξη "ερμαφρόδιτος" που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία είναι "κακοποιητική" ενώ το φρικαλέο "ίντερσεξ" που παραπέμπει σε σιδηροδρομική ταχεία αποτελεί ...δημοκρατική κατάκτηση πηγαίνω πάσο. Προφανώς αυτά συμβαίνουν σε όσους παρακολουθούν τα καφενειακού τύπου σεμινάρια με τις μοδάτες ορολογίες των αμερικάνικων κολεγίων και τα παίρνουν και στα σοβαρά. Είναι και αυτή η ρημάδα η ελληνική γλώσσα που δεν σας βοηθάει, όπως μας λέει και η 22χρονη στη συνέντευξή της.

Τη διάκριση του κοινωνικού φύλου από το βιολογικό προφανώς και τη γνωρίζω, όμως ότι θα αβγατίζουν τα κοινωνικά φύλα προσθέτοντας κάθε μέρα και καινούριες κατηγορίες με πολύ προφανείς ιδεολογικούς στόχους (παραθέτω από το κείμενο "θα άλλαζε το φύλο στην ταυτότητά της από γυναίκα σε Χ που είναι το ουδέτερο φύλο") αυτό κάθε φορά θα με αφήνει άναυδο.

@ Vernedead

Είστε εκτός θέματος προφανώς αλλά όταν γράφω "οι σταλινικοί" δεν αναφέρομαι στον Στάλιν και τον Χρουτσόφ αλλά σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι φτάνει ένα επαναστατικό διάταγμα για να γίνει σε μια νύχτα πραγματικότητα μια κοινωνική ουτοπία. Π.χ. με το που θα πούμε ότι καταργούνται οι τάξεις, θα καταργηθεί αυτομάτως η ανισότητα και η εκμετάλλευση. Ή με το που θα πούμε ότι καταργούνται τα φύλα, θα καταργηθεί αυτομάτως ο σεξισμός και η πατριαρχία.
βλαχάκι (το) 11.2.2016 | 21:18
Cool

Εγώ, πάλι, αν φορούσα τέτοιου τύπου ταμπέλα (κι όχι την κουήαρ) μάλλον θα ήμουν κάπου στο panromantic polysexual κι όχι με ισόποσες / ομόρροπες προτιμήσεις.

...Πάντως μ'αρέσει που τονίζεται ότι ο πανσεξουαλισμός δεν έχει (απαραίτητα) σχέση με την πολυσυντροφικότητα και τα τρίο και η πρώτη φωτογραφία δεικνύει ακριβώς αυτά.
avatar
Vorrior 12.2.2016 | 11:23
Ο Χαρμίδης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Τα φύλα είναι ΔΥΟ, το ανδρικό και το γυναικείο. Μπορεί κάποιος ή κάποια να είναι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλη, μπορεί κάποιος να νιώθει πως το πραγματικό του φύλο είναι το αντίθετο από το βιολογικό (τρανς)... Αλλά ΟΛΟΙ έχουν ένα φύλο. Οι άνθρωποι που λένε ότι δεν ταυτίζονται με ένα από τα δύο φύλα, οι άνθρωποι που λένε ότι μπορούν να έχουν ουσιαστικές συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις με τρεις άντρες, δυο γυναίκες, ένα σκύλο κι ένα φίκο ταυτόχρονα ΔΕΝ είναι "πανσεξουαλικοί", ούτε "gender fluid", είναι απλά άνθρωποι που δεν κατάφεραν να ταυτιστούν με κάποιον από τους γονιούς τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σχηματίσουν καμία ουσιαστική ανθρώπινη σχέση στη ζωή τους. Δεν τους υμνούμε, αυτούς τους ανθρώπους, τους συμπονούμε, και τους παραπέμπουμε στον ψυχαναλυτή.
βλαχάκι (το) 12.2.2016 | 14:32
"οι άνθρωποι που λένε ότι μπορούν να έχουν ουσιαστικές συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις με τρεις άντρες, δυο γυναίκες, ένα σκύλο κι ένα φίκο ταυτόχρονα ΔΕΝ είναι "πανσεξουαλικοί", ούτε "gender fluid", είναι απλά άνθρωποι που δεν κατάφεραν να ταυτιστούν με κάποιον από τους γονιούς τους"

Μα, τι άσχετα κολοκύθια είναι αυτά που τσαμπουνάς;

avatar
Ανώνυμος/η 12.2.2016 | 21:11
Ξέχασες να βάλεις και έναν aspergillous, το βασίλειο των μυκήτων στο πηγάδι κατούρησε; Ίσα δικαιώματα για τα fungi τώρα! Λευτεριά σε όσους ζουν στην κοπριά! Εγω που γουστάρω τη μανιταρόσουπα μήπως φτέει που δεν θήλασα 8μηνο; Δεν εχω διαβάσει και ιδιαίτερα τι παίζει με τους πανσεξουαλ, ουτε με την ταυτότητα φύλου, τα σχόλια για ψυχικά ασθενής , παιδεραστές και κτηνοβατες συνήθως ακολουθούν τους ομοφυλοφιλους χωρις να εχουν καμια βάση, άρα και δω μυρίζομαι οτι κατι τέτοιο ισχύει.
avatar
SKYHOOK47 12.2.2016 | 11:37
Η Βασιλική είναι 20 χρονών,είναι ψυχολόγος και χρειάζεται ψυχολόγο...Είναι εμφανώς μπερδεμένη με τη σεξουαλικότητά της και αυτό το μπέρδεμα της προσπαθεί να μας το περάσει ότι είναι μια ξεχωριστή ικανότητα.Πάντως για την ώρα από τη στιγμή που οι όποιες σεξουαλικές της εμπειρίες είναι μόνο με άτομα του ιδίου φύλου, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σταθούν οι ισχυρισμοί της περί pansexoual...Κύριε Hulot ίσως θα ήταν καλύτερο να βρίσκατε ένα πιο αντιπροσωπευτικό και με περισσότερη πείρα ως εκπρόσωπο της συγκεκριμένης τάσης.
βλαχάκι (το) 12.2.2016 | 14:17
Η Bασιλική δεν ανακάλυψε τον τροχό SKYHOOK47
https://en.wikipedia.org/wiki/Pansexuality
και οι επιθέσεις εναντίον της, αναφορικά με την ψυχική της υγεία, είναι ολίγον τι άθλιες.

Επίσης δεν ήξερα ότι ένας/μία straight πρέπει να κάνει σεξ για να ανακαλύψει ότι είναι straight. Πρέπει δλδ να κάτσει να σού αναλύσει η κοπέλα αν έχει κάβλες στην θέαση ή στην σκέψη cis ανδρών ή μη φυλομεταβατικών τρανς γυναικών ή δεν ξέρω και 'γω τι;

Παναγία βόηθα και μετά μας φταίνε (μόνο) οι φονταμεταλιστές χριστιανοί.
avatar
SKYHOOK47 12.2.2016 | 15:29
Η Βασιλική είναι 22 ετών και ψυχολόγος. Και είναι πανσέξουαλ.Πιστέψτε με δεν θα έκανα κανένα σχόλιο εαν δεν υπήρχε αυτή η πρόταση στο άρθρο.Ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί την ιδιότητα της Βασιλικής ως επιστήμονα για να δώσει βαρύτητα στα λεγόμενα της και να μας πείσει για την ορθότητά τους.Η κοπέλα είναι μόλις 20 ετών έχει ελάχιστη εμπειρία από τη ζωή για να μπορέσει να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το σεξουαλικό της προσανατολισμό.Θεωρητικά η Βασιλική είναι αυτό που δηλώνει ότι είναι και δικαίωμά της.Πρακτικά όμως είναι ομοφυλόφιλη,τουλάχιστον για την ώρα...
wut? 12.2.2016 | 18:31
ΒΑΣΙΛΙΚΉ ΕΥΤΥΧΏΣ ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΎΜΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
βλαχάκι (το) 12.2.2016 | 19:30
Νομίζω ότι μπερδεύεσαι με το θέμα της ανατομίας. Και επαναλαμβανω: η κοπελα έχει κάνει έρωτα ΚΑΙ με άτομα που δεν προσδιορίζονται ως γυναίκες. Τι δεν καταλαβαίνεις?
βλαχάκι (το) 12.2.2016 | 12:38
"There are a number of cultures, for example, in which greater gender diversity exists and sex and gender are not always neatly divided along binary lines such as male and female or homosexual and heterosexual. The Berdache in North America, the fa’afafine (Samoan for “the way of a woman”) in the Pacific, and the kathoey in Thailand are all examples of different gender categories that differ from the traditional Western division of people into males and females. Further, among certain North American native communities, gender is seen more in terms of a continuum than categories, with special acknowledgement of “two-spirited” people who encompass both masculine and feminine qualities and characteristics. It is apparent, then, that different cultures have taken different approaches to creating gender distinctions, with more or less recognition of fluidity and complexity of gender."

Από την σχετική σελίδα του WHO, φαντάζομαι και γι΄αυτές τις προσεγγίσεις ευθύνεται η Ιουδήθ Μπάτλερ...


"Δεν έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο είναι το αρσενικό, αλλά δεν το αποκλείω καθόλου να συμβεί στο μέλλον".

"Έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο ήταν το γυναικείο, αλλά αυτοπροσδιορίζονταν ως άφυλα ή επιθυμούσαν τη χρήση της αρσενικής αντωνυμίας, είτε γενικά είτε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης".

Επιπροσθέτως η κοπέλα μπορεί να έλκεται από φυλομεταβατικούς ή μη φυλομεταβατικούς τρανς άνδρες. Πώς ακριβώς είναι λεσβία, δεν το αντιλαμβάνομαι, αλλά τελοσπάντων.
wut? 12.2.2016 | 18:29
Ένα μάτσο "ακομπλεξάριστοι" και, είμαι σίγουρος, πολύ ανεκτικοί ως προς την ομοφυλοφιλία οργιάζουν που κάποιος αμφισβητεί τα κουτάκια τους.
βλαχάκι (το) 12.2.2016 | 21:27
Άστα να παν στο βελζεβούλ, λες και τους παίρνουμε την μπιφτέκα απ'το στόμα.
Χαρμίδης 12.2.2016 | 22:37
Θα σας παρακαλούσα να μην μπλέκετε τους ομοφυλόφιλους στις ποικίλες αναζητήσεις και ιδεολογικές ατζέντες σας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ειδικά αυτοί έχουν βαρεθεί να τους χρησιμοποιείτε.

Όσο για το σχόλιό σας επάνω ("Βασιλική ευτυχώς έχεις και μας για να σου πούμε τι είσαι") προφανώς θεωρείτε ότι ο λόγος που πρέπει να καταργηθούν όλοι οι κανόνες είναι για να αντικατασταθούν από έναν και απαράβατο κανόνα ολοκληρωτικής ισχύος, αυτόν του απόλυτου και αδιαπραγμάτευτου υποκειμενισμού (εφόσον σας λέω ότι αισθάνομαι ουδέτερο φύλο, πάει να πει ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα). Αν σας ενδιαφέρει να μην ξεφτιλίσετε εντελώς και την έννοια του αυτοπροσδιορισμού, καλό είναι να μην την αφήσετε να μεταλλαχθεί στη γνωστή λαϊκή ρήση "ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή".
Vernedead 13.2.2016 | 02:21
Νεοθετικισμός.Αν σου λέει κάτι.Αφού εξακολουθείτε να το πηγαίνετε φιλοσοφικά,πετάω κι εγώ τα δικά μου.
avatar
Ανώνυμος/η 13.2.2016 | 12:37
Νομιζω (δεν τους ρώτησα και όλους για να ξερω) οτι εχουν βαρεθεί να τους αποκαλούν ψυχικά ασθενής και ανώμαλους, οπότε ίσως μερικοί μπορούν να δείξουν μια συμπόνια για όσους αντιμετωπίζουν τους ίδιους αβάσιμους χαρακτηρισμούς.
Χαρμίδης 13.2.2016 | 13:46
Εγώ δεν θεωρώ ότι πρόκειται περί "ψυχανώμαλων" αλλά περί ανθρώπων που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογική ατζέντα. Και την οποία φροντίζουν να προωθούν χρησιμοποιώντας για αυτό νεαρά άτομα ευάλωτα στις διάφορες μόδες τα οποία ψαρεύουν ακριβώς μέσα από τις τάξεις εκείνων που αισθάνονται σεξουαλικά διαφορετικοί (π.χ. η λεσβία κοπέλα που έδωσε αυτή τη συνέντευξη).

Όποτε αν ήσασταν ομοφυλόφιλος/η, αμφί ή τρανς και βλέπατε ότι τα πολύ υπαρκτά και επείγοντα ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων που αντιμετωπίζετε όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά χρησιμοποιούνται για να προωθούνται στην πλάτη σας διάφορα άσχετα και ακραία ιδεολογικά projects (και μάλιστα πασπαλισμένα με επικλήσεις περί "συμπόνιας" και άλλους συναισθηματικούς εκβιασμούς), φαντάζομαι πως θα αντιδρούσατε και εσείς.
avatar
Ανώνυμος/η 13.2.2016 | 16:10
Τα σχόλια σου θα μπορούσαν να αφορούν στους ομοφυλοφιλους πριν 10 χρονια (ή ακόμη και σημερα). Πόσες φορές δεν εχει ειπωθεί οτι η ομοφυλοφιλια ειναι μια μόδα, μια ιδεολιγικη ατζέντα, μια ψυχική ασθένεια γιατι δεν μπόρεσαν να ταυτιστούν με τους γονείς τους ( εχει ακουστεί και απο γνωστό ψυχαναλυτή και ειπώθηκε εδω, απο αλλο σχολιαστή, οχι εσένα, για τους πανσεξουαλ); Προσωπικά βλέπω μια μεγάλη συσχέτιση στα δυο θέματα, με τον φόβο μήπως σπάσουν τα στεγανά μας (αυτά που εχουμε σαν έτερο ή σαν ομο) ως την πιθανότερη αιτία. Ας ειμαστε ανοιχτοί, ας ακούσουμε αυτούς τους ανθρώπους, και που ξερεις μπορει να προστεθεί και μια 5η κατευθηνση (αν δεχτούμε οτι η ασεξουαλικοτητα ειναι η 4η).
Σχετικά με τους αμφί, δεν ειναι τυχαίο οτι οι ομο συχνά τους απομονώνουν, μιας και δεν μπορούν να δεχτούν οτι κάποιος παει και με άντρες και με γυναίκες και θεωρούν οτι θα πρεπει να ανήκει ή στο ενα ή στο αλλο στρατόπεδο. Αυτο για να μη νομίζουμε οτι οι ομο δεν εχουν κόμπλεξ.

ΥΓ συγνώμη για τον συναισθηματικό εκβιασμό δεν ειχα αυτο τον σκοπό, αλλα οπως και να το κάνουμε τους συμπονώ ή καλυτερα τους ενσυναισθάνομαι.
wut? 12.2.2016 | 18:38
Αχ επίσης, γιατί σας βλέπω ξέρετε από σεξουαλικότητες άλλων, για πείτε μου αν έλκομαι απο ένα άτομο που γεννήθηκε άντρας, έβαλε βυζιά και δεν ακολουθεί καθαρά κοινωνικές συμβάσεις κανενός από τα δύο φύλα τι είμαι; Το ανέχεστε αυτό ή θέλω ψυχίατρο;
avatar
Ανώνυμος/η 15.2.2016 | 19:20
Conchita, εσύ είσαι αγάπη μου!
avatar
Skropaki 12.2.2016 | 20:00
Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας πια. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει στο κρεβάτι του. Οι ταμπέλες είναι περιττές. Αλλά τα φύλα είναι δύο. Από κει και πέρα ας ηδονιζετσι ο καθένας όπως θέλει. Η κοπέλα δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει. Και είναι μόνο 22. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της.
avatar
SKYHOOK47 12.2.2016 | 21:49
Αυτό ακριβώς,τίποτε άλλο...
avatar
SKYHOOK47 12.2.2016 | 21:47
@ βλαχακι(το)19:30 Έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο ήταν το γυναικείο, αλλά αυτοπροσδιορίζονταν ως άφυλα ή επιθυμούσαν τη χρήση της αρσενικής αντωνυμίας, είτε γενικά είτε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Δεν έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο είναι το αρσενικό, αλλά δεν το αποκλείω καθόλου να συμβεί στο μέλλον. Εσύ δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον δε θες να καταλάβεις και από ότι αντιλαμβάνομαι ούτε πρόκειται...
βλαχάκι (το) 13.2.2016 | 01:04
Άσχετος-η και φαίνεσαι και από μακρυά. Το πρόβλημα δεν είναι οτι είσαι άσχετος-η, αλλά ότι έχεις διαμόρφωμένη άποψη και επιμένεις. Ρε, τι σας κόφτει πώς προσδιορίζεται ο-η καθένας-μία; και τσαμπουνάτε ψυχιατρεία, παιδεραστίες, φίκους, μόδες και ατζέντες; Δεν πα να δείτε αν κουνιούντε οι βάρκες στο πασαλιμάνι καλλίτερα;
avatar
Nebez 13.7.2016 | 13:14
ολοκληρωτικές απόψεις με επιχειρήματα καφενείου και ειρωνεία Ελένης Βλαχάκη.
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια